Dřevostavba - Praha-východ, rady, tipy a ceny

Dobrý den, chystám se stavět v létě dřevostavbu, ráda bych 120m2 užitnou plochu, 5+kk, beze sklepa, bez garáže, ráda bych se vešla do 3 - 3,5 mio. Pozemek vlastní. Máte nějaká tipy na firmy? Jednám s Woodsystemem a Atriem, porad se nejak nemou rozhodnout, ted jeste pribyly dobre reference na dumrazdva.cz, do toho Rymarov, rada bych vybrala spravne, aby se to neprotahovalo, aby bylo vstricni, aby jsme nepreplaceli pak na vicepracich a aby nebyl problem individualni pristu pa reseni. Děkuji moc všem za zkušenosti a fotoblogy! S kym jste staveli? Jak sjte byli spokojeni? Kolik Vas to vyslo?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, vybrala jsem si Woodsystém, nenašla jsem jedinou negativní recenzi, začínáme za týden, pokud chceš začít toto léto stavět a nemáš vybranou firmu, projekt, povolení je třeba si pospíšit, já začala pracovat na projektu v lednu
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme loni v dubnu koupili pozemek v Praze 9, velikost cca 800 m2 a po velkém a vytrvalém smlouváni cena 4,1 mil. z 5 mil. Hned od začátku jsme byli rozhodnutý pro RD Rýmařov, viděli jsme vzorové domy, ale hlavně má od nich kamarádka dům a ta byla nad míru spokojená .... následoval šílený kolotoč, povolení, peníze, prodej bytu a chaty, projekt, vybírání vše do domu, základovka apod. Konečnou specifikaci jsme měli v červenci, základovku v září a domeček se začal stavět 20. listopadu a předán byl 12. prosince ..... byli a jsme spokojení, vše bylo podle plánu, proběhlo pár drobných reklamací, ale nic závažného. Domeček je podle našich představ, máme cca 140 m2 zastavěnou plochu se zvětšenou garáží, 5 kk a ještě garážové stání .... vyšel komplet na klíč na 4 mil. a rovnou k nastěhování, ale samozřejmě cena se odvíjí od toho, co vše si člověk "navymýšlí" navíc.
Odpovědět
Profilova fotka
RD Rýmařov jsem taky zvažovala, ale má jen typové domy a žádná mi nevyhovovala, navíc je těch stejných domů všude jako máku. Taky jsem chtěla jinou technologii výstavby, ne dům z panelů. Mně vyjde přízemní dům 140 m2 na klíč na 3 mil., připočítej, podlahy, dveře, obklady, kuchyňská linka.
Odpovědět
@petull77 Jsme před dokončením s Woodsystemem, jestli chceš, můžeš se k nám přijet mrknout:-)
Odpovědět
@adelkav ahoj, diky moc! kdepak to stavite? a jak dlouho od zakladovky? jste spokojeni s prubehem a komunikaci?
Odpovědět
@romik67 ahoj, dekuji za odpoved! a projekt jste si navrhovali sami uplne od zakladu? my prisli uz s pripravenym projektem, vicemene, protoze jsme si vybrali typovku od RD Rymarov (LOCUS 119), navrhli upravy - trosku zvetsili, pridali predsin, ty jsou vsechny zapracovane a ted jen nechavame nacenit tento projekt od ruznych firem. Ted uz jde hlavne o spokojenost a reference a pristup akomunikaci
Odpovědět
@petull77 Pokud máte typovku od RDR ve standardtní ceně 2,53mil+když to přeženu tak desku za 400tis. jsi na ceně 2,9mil.Do ceny 3,5mil. se vlezete s RDR, podle mě určitě, i když si vymyslíte něco navíc. Já bych jinde nehledal. RDR má skvělou pověst,servis,zkušennosti. Sám od nich mám Novu 101, bydlíme 4 roky a dodnes nelituju a nemám důvod si myslet, že bych v budoucnu litoval.
Odpovědět
@pavelcent typovku ale s vlastnimi upravami, nechteli jsme presne to, co nabizel katalog, takze se spis pak bojim, jaky bude pristup pri stavbe, nasich novych napadech apod. Slysela jsem ze RDR to "seka jak bata cvicky" a nemaji moc individualn ipristup, tak nevim, co si o tom myslet... jednani s WS je taky o mnoho pratelstejsi nez jednani s RDR. Ale jinak samozrejme vim a verim, ze jejich technologie, postupy apod jsou skvele - to ano!
Odpovědět
@petull77 Díval jsem se na tvoje půdorysy a co bych změnil tak snad jen prohodil spodní koupelnu s technickou místností. Ale možná máte plno jiných důvodů proč to tak máte. Na první pohled bych to já prohodil. Jinak my měli sice typovku, ale taky upravenou a navíc tak, že takové změny ještě nedělali. Velký třetí štít máme myslím jako jediní a byli jsme první co měli kompletně celý dům vytápěný el. podlahovkou Fenix, bez dalšího zdroje vytápění, zvětšená garáž.Nepozoroval jsem, že by s tím RDR mělo nějaký problém. Vyhoví prakticky ve všem - jde jen o to za kolik. A i když mi příplatek za třetí štít nejprve připadal přemrštěny, tak když jsem se nad tím zamyslel a zjistil co všechno se kvůli tomu musí změnit, zvětšit, upravit tak pak jsem to viděl jinak. Nevím, kde jste jednali s RDR, ale to je jen jeden člověk, který dům nevyrábí ani nestaví - nesuďte podle něj. Neznám firmu WS nevím co a jak dělají, ale víš co se říká : " Když ptáčka lapají ......". :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@petull77 řekla jsem jak si dům představuji a projektant mi udělal studii, potom jsme upravovali tak dlouho až jsem byla spokojená, poradil co jak udělat aby se co nejvíc ušetřilo. Přístup celé firmy WS je velice vstřícný, přijetí i jednání bylo přátelské, až postavím můžu vložit reference. Firmu jsem vybírala dost dlouho, stále jsem se vracela k této jediné a nakonec jsem se pro ni rozhodla a uvidíme:-)
Odpovědět
@petull77 Napíšu sz. Já jsem moc spokojená, logistika Woodsystemu je naprosto dokonalá a když se vyskytne problém, tak není problém najít řešení. Hodně jsem zvažovala Rýmařov a Atrium a Woodsystem měl jednoznačně nejlepší přístup. Základovka se začala dělat koncem února a stavět se začalo nekdy v polovině března. Dům by nám měli předat koncem června.
Odpovědět
Profilova fotka
@petull77 My stavíme s firmou Důmrazdva a jsme těsně před dokončení. Kdyby tě zajímal průběh stavby s touto firmou, tak více podrobností přes SZ. Ohledně výběru firmy pro stavbu dřevostavby. Nejprve doporučuji si vybrat metodu výstavby, pak typ skladby stěn a izolace. Konkrétně, jestli stavět metodou "2 by 4" - staví se na pozemku a nebo panelový prefabrikát. Obě metody mají svá pro a proti. Já jsem volil metodu 2 by 4. Ohledně skladby stěn a izolace je to takzvaná difúzně otevřená skladba a difúzně uzavřená skladba. Řekněme, že v ČR již všechny renomované firmy umí kvalitně uzavřenou skladbu. Toto je volba na jistotu, že barák bude dobře izolovaný. Pro difúzně otevřenou skladbu je nutné pečlivě zvolit stavitele. Každý sice tvrdí, že to umí, ale opak je pravdou. Firmy, které to opravdu umí, spočítám sotva na prstech. Co určitě doporučím, udělat si vlastní výběrové řízení, a firmy osobně obejít. Hlavně ne vybrat firmu dle toho, že známý stavěli s firmou XY a tak ty musíš taky (typická česká nátura). Držím palce, ať vyberete tu správnou firmu pro Vás.
Odpovědět
Článek se načítá
@jskolnik ahoj a dumrazdva.cz staví jakou metodou? Jakou jste vybrali Vy? WS nabízí jak otevřenou tak uzavřenou.... Vzhledem k tomu, že chceme pasiv, tak předpokládám, že vybereme uzavřenou. Staví rovněž mokrou cestou - vylévají betonem, stejně jako RDR, oproti tomu Atrium má suchou cestu, pouze. Co si o tomto myslíš? Atrium má koukám jen difuzně otevřenou konstrukci - nevím, zda patří k těm, co to opravdu umí :-) toť otázka... nicméně mají k tomu instalační opředstěnu
Odpovědět
@petull77 RDR určitě nic nevylévá betonem. Je to kompletně suchá výstavba. Pokud do toho nepočítám ZD :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petull77 Ahoj, Důmrazdva staví obě skladby. My vybrali difúzně uzavřenou, neb jí mají dokonale zmáknutou. Zateplení mají hodně dobré. Pokud chcete pasivní dům, tak určitě budete mít otevřenou skladbu. Pokud vím, tak WS vylévá podlahy betonem - osobně jsem chtěl podlahu vylitou betonem (my ji máme taky, ale pouze v prvním podlaží). Pozor, Rýmařov staví pouze suché stavby, myslím, že podlahy má z fermacellu? Atrium u nás patří zrovna k těm TOP firmám, které otevřenou skladbu umí!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobry den,tak jestli nebudete mit sklep,to urcite usetrite,a dum 120m2 do 3,5mil. muze Vam postavit drevostavbybidlo.cz, ono nedelaji super reklamy a tak dal,oni to ani nepotrebuji,opravdu super firma,pracuje s kvalit.drevem,a tak dal. Ale jestli muzu poradit,jestli budete chtit stavet s drevostavbybydlo,reknete ze at Vam stavi jedna parta,oni jsou brachove,jeden se jmenuje Bohdan :) ,a fakt jejich predností jsou bohate zkusenosti, remeslna zrucnost , solidní jednani a predevsím kratky casovu usek od zadaní stavby az po její konecnou realizaci,oni pracuji od 6 od rana,az do vecera,do 19h,takze dum bude postaven raz dva,o kvalitach sluzeb svedcí vzrustající zajem o rodinne domy postavene jeich partou,vim ze momentalne stavi uz druhy dum reditelu HBO,a pak budou stavet nam,my jsme vybraly dum obyt.pl. 80m2 a cena pod klic 2mil., je to patrovy dum,bez sklepu a garaze,na beton.pasech,tenhle typ domu uz bylo postaveno kolem 10 a mozna vic.Kamaradka z Prahy,bude take stavet s drevostavby bydlo,a bude stavet take parta Bohdana,kamaradka momentalne resi s projektantem okna :) , projekt na dum do 150m2,dvoupatrovy,+garaz.stani,a cenove to vypada dobre,pod klic do 3 600 000. :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Musím dodat, že RD Rýmařov má sice typové domy, ale pokud máte svůj projekt, tak postaví dle individ.projektu ..... tak to má naše kamarádka, my jsme zvolili typový dům, ale projekt jsme si pozměnili a zvětšili .... vše se dá :-)
Odpovědět
Dřevostavba dle individuálního projektu od VARIOVILA, na Praze východ. Spokojenost, vyjdou vstříc ve všem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobrý den, chtěla bych obnovit diskuzi a zeptat se - chtěli bychom stavět dřevostavbu 4+kk, pozemek vlastní, záleží nám samozřejmě i na ceně i na kvalitě. Máte nějaké aktuální zkušenosti s dřevostavbami? Jakou firmu ano, a jakou třeba určitě ne? Budu ráda za jakékoliv zkušenosti! Moc děkuji :-)
Odpovědět
@lakerolka Vyber někoho z clenu ADMD a navstiv několik zakazniku, které mají postaveno a ziskej reference. Na net nedej, tady ti každý doporučí "svou" firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
mrkni na web Woodsystem, já jsem spokojená
Odpovědět
@lakerolka stavime s woodsystemem, desku začali 15.2. a uz nam zbývají jen podlahy - děláme sami, dveře - dele trvalo dodání z Německa a schody - přijedou namontovat zitra a pod ne komora z SDK, to bude do tydne. Takze za me vřele doporučuji, rychlost, ochota, kvalita, spolehlivost... vstřícné jednání :)
Odpovědět
Moc všem děkuji za rady :-) určitě ale piště i další, stále jsme ve fázi vybírání :-)
Odpovědět
@lakerolka My nakonec zvolili Domy Dnes (člen ADMD), jednání bez problémů, vstřícní, po navštívení jejich zákazníku jsme měli jasno.
Odpovědět
Profilova fotka
@jskolnik jen se zeptam, proc jste zvolili difuzne uzavrenou..my se stale nemuzeme rozhodnout zda otevrenou, nebo uzavrenou..mame bungalov, nikoliv poschodi
Odpovědět
@kacasa : Myslím, ze v odpovědi mas vse. Souhlasím, ze difuz. otevřenou umi v CR malo firem i když to sekaji jak Baťa cvičky. Je třeba pouzit konkrétní system a skladbu materialu od konkretnich vyrobcu, jinak to nefunguje. Dalším kriteriem je cena, která je u difuzne uzavřené stavby nizsi. Mam sice difuzne uzavřenou, ale pokud bych neresil peníze stavěl bych pravděpodobně otevřenou skladbu - ovšem durazne upozornuji na vyber kvalitní firmy, jak uvedl jskolnik
Odpovědět
Profilova fotka
@kacasa difúzně uzavřenou jsme si vybrali z důvodu toho, že firma, která nám RD stavěla, tak má velké zkušenosti právě s touto skladbou stěn. V rozhodování byste se měli zaměřit na to, v čem je vlastně difúzně otevřená skladba lepší (pokud je), dále jestli stavíte NED, či pasiv a hlavně zkušenosti firmy, která Vám dům staví. Dále taky platí, co tvrdí @wries, dif. otevřená skladba bude dražší.
Odpovědět
Profilova fotka
@jskolnik nase firma dela obe.. pry pro bungalov je lepsi uzavrena, nez do patroveho, uz nevim proc..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?