Stavba dřevostavby v zimě - ano či ne?

Profilova fotka
Máte někdo zkušenost se stavbou dřevostavby v zimě? Jedná se mi o to, že když firma staví dřevostavbu a nemá to v panelech, jestli nevadí těm trámům, že jsou vystaveny sněhu než se zakryje střecha???
Odpovědět
@kawaluca My zkušenost zatím nemáme, ale chceme stavět přes zimu. Prý by to neměl být problém, nechají trámy pár dní bez zakrytí a "vítr to vyfouká". Jediné omezení je u základovky a fasády mrazem. Prý raději staví, když mrzne než na jaře, když jsou plískanice. Ale pokud bude nějaká drsná zima, tak do toho asi taky nepůjdeme:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adelkav a kdy budete stavět?
Odpovědět
Profilova fotka
příští týden nám začne RD Rýmařov montovat domeček, zima není problém, jen vadí první 3 dny lijáky ....
Odpovědět
@kawaluca jakmile bude povoleni a to bude nejdříve koncem roku:-(
Odpovědět
Profilova fotka
Nám začne dělat firma příští týden základy a potom se začne stavět .....do Vánoc máme mít hrubou stavbu s folií na střeše .....předání domku je nejpozději v květnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kawaluca nevím,do jaké míry to vadí,či nevadí...když ale vidím jak vypadá dům ve vedlejší vesnici,co ho nechali jsem tak jen obvodové zdi bez střechy cca 2 měsíce,a to byl podzim,tak já bych to tak nedovolila ani náhodou být to můj dům...
Odpovědět
@gigi2 a jak vypadá? Také máme v okolí jednu rozdělanou dřevostavbu a ta už je v tom stádiu několik měsíců, vždy když jedu kolem si říkám, proč na tom domě nikdo nedělá a proč ještě není hotové. Jediné co mě napadá jsou peníze, že by třeba investoři firmě neplatili nebo tak něco. Přece jen vysychání betonů atd přijde na řadu až když je to zaklopené nebo ne?
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem se dozvěděla, že pokud jsou krovy pod folil, tak by sníh ani déšť neměl vadit. Tak snad příští zima bude pro nás přívětivá :)
Odpovědět
@kawaluca my stavěli loňskou zimu (ale to žádná zima vlastně ani nebyla :) Základy musí vytvrdnout to je jasný a pak ta trámková konstrukce se záklopem byla za 14 dní hotová včetně krovu a hned jsme zafoliovali střechu. Zima nevadí ale déšť ano - nám naštěstí do stavby ani jednou nezapršelo, ale viděla jsem dřevostavby kde stála voda - já osobně bych asi zešílela, ale firmy to moc neřeší, vodu vyčerpají, vymetou a jedou dál. Já osobně bych se bála že to mokré dřevo pak ti odborníci zaklopí, dají na to fólii a děj se vůle boží. Asi to tolik nenasákne ale něco určitě. To bych viděla menší zlo kdyby tu stavbu zafoukal sníh - toho se asi líp zbavím než vody. Takže za mně - stavba raději v zimě než na jaře nebo na podzim za deště.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?