Dřevostavba x Heluz. Podle čeho se rozhodnout?

Profilova fotka
Ahojky, měla bych dotaz podle čeho se rozhodnout, jestli postavit z dřevostavby nebo normálně ze zděného materiálu (tam bychom asi volili Heluz nebo Porotherm). Bude se jednat pouze o přístavbu k domu. Pro a proti? Díky ;-)
Odpovědět
Někde jsem četla, že dřevostavby mají životnost cca 30 let... takže bych šla do zdiva.. A taky bych se ohlížela na "klima" vašeho kraje, asi v horách bych do toho vůbec nešla.. ;-) Taky možná bych stavěla z toho, z čeho mám zbytek domu..
Odpovědět
Profilova fotka
urcite zálezí z ceho máte dum postaven,.. zda potrebujete dodrzet nejake parametry. drevostavby se rychleji nahrejou a richleji teplotu ztrati - pokud mate zbytek zdeny, mohl by to byt problem pri vytapeni. pak bych si zjistila cenu, pokud by drevostavba vysla na 1/2 ceny cihel, tak bych zvolila drevostavbu,... ale pokud to bude +- stejne, tak urcite cihly. pak jeste zalezi, zda si to chcete nechat postavit na klic, ci si chcete neco delat sami - drevostavbu si sami nepostavite. taky se da ridit dle toho, zda mate opravdu dobrou referenci na firmu, co stavi drevostavby/zdene domy... bez reference bych si firmu nevybrala. pak se zeptej nekoho kdo drevostavbu ma, jak se treba vrta do zdi.... do cihly je to jasny, povesi obrazek bez problemu. jo a v neposledni rade, jak rychle potrebujete mit pristavbu hotovou - drevostavba je rychlejsi ;-) jinak my stavime z cihel, drevostavbu bych nechtela ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme s pristavbou koketovali se drevem, hlavne kvuli te rychlosti.. podle architekta je ale nesmysl prilepovat drevostavbu ke zdenemu domu, zvlast, jestli ma sedet na zemi. mozna to tu nekdo zasveceny vyvrati, ale osobne bych drevostavbu brala vsemi deseti, pokud by se jednalo o novy dum, u te pristavby by sla asi radeji do cihel. myslim, ze ani financne to nevyjde nejak uzasne s tou drevostavbou.. alespon co se tyka noveho domu, u nas v Kocourkove se zcela nesmyslne za drevostavbu plati nekdy i vic jak za cihly..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?