Dřevostavby na Vysočině - doporučení na stavební firmy

Přeji hezký den všem, nemáte někdo doporučení na stavební firmy v okolí Jihlavy nebo v kraji vysočina ? Kupujeme s přítelem pozemek na hypotéku a finanční poradce potřebuje znát stavební firmu, která nám bude dům potom stavět. Banky prý mají určený stavební firmy, kde by nám následně úvěr schválili, ale pak jsou stavební firmy, které banky neakceptují. Děkuji moc ! :-)
Odpovědět
@prochazkovaklarisa to slyším prvně, že by si banka určovala firmy. My teď taky kupovali pozemek, část na hypo, ale toto po nás nikdo nechtěl.
Odpovědět
@candat jelikož budeme potom stavět dům u kterého budeme platit část hotově a zbytek bude druhá hypotéka, kterou je potřeba mít u stejné banky právě. :( Proto to po nás chce vědět..
Odpovědět
@prochazkovaklarisa z Vysociny je napr. Woodsystem. Ale tak jako @candat nechapu smysl teto informace pro banku. To se snad potom bude resit u te druhe hypoteky, ne? Pokud ted kupujete pouze pozemek, nemuzete prece vedet, kdo vam bude za nejakou dobu stavet barak... nemate projekt, nic. Co kdyz ted uvedete nekoho a nakonec zjistite, ze jsou nejdrazsi a domluvite se s jinou firmou nebo ta firma co chcete bude mit volne kapacity az za rok nebo dva (velmi caste v teto dobe)... Nejak to nedava smysl. Podle me jde o nejake nedorozumeni s poradcem. My si brali jednu hypo rovnou na oboji - pozemek i stavbu a tim padem jsme logicky museli dokladat studii stavby a planovany rozpocet.
Odpovědět
A chcete firmu na cihlový dům nebo na dřevostavbu. Pokud se koukáte po dřevostavbách, tak my budeme stavět s woodsystemem. Zatím velká spokojenost.
Odpovědět
@prochazkovaklarisa to mi stejně přijde divné, my taky budeme stavět, hypo máme vyřízenou, ale jak jsem psala, toto po nás nikdo nechtěl a slyším to prvně. Pokud nedošlo k nějakému nedorozumění v komunikaci, tak mi to připadá od finan.poradce nějaký nesmysl.
Odpovědět
Jenom ne HK-Dřestav.
Odpovědět
@prochazkovaklarisa Po nas to banka taky chtela vedet a to jsme pozemek meli svuj a na hrubou stavbu penize. Predlozila nam seznam akreditovanych stavebnich firem, ktere oni akceptuji, my uz meli rozjednanou firmu a majitel udajne do banky letel, co si to vymysli, konkretne u te banky maji ucet a najednou se vse otocilo a vse uz slapalo.
Odpovědět
@nicmat Ano, chceme dřevostavbu. máme známého v Prefab house, ale zaslali jsme poptávku více firmám. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Za sebe mohu doporučit fa. Prostav Alfa ze Světlé nad Sázavou, několik dalších domů stavěli i v našem okolí v rámci pelhřimovského a havlíčkobrodského okresu. Stavěli jsme s nimi před delší dobou, ale už v té době jsme měli problém sehnat banku, pro kterou by nebyl problém rychlé profinancování peněz (čerpali jsme cca na třikrát) a od prvního kopnutí jsme do 5-ti měsíců kolaudovali. Tehdy třeba GeMoney(dnes Moneta) o takovéto hypotéce vůbec nechtěla slyšet a uspěli jsme až s KB a jsme u ní dodnes.
Odpovědět
Za nás doporučuju DOMY D.N.E.S., stavěli jsme s nimi letos a jsme velmi spokojení (vypracovávali nám i studii a projekt) - jak s průběhem, tak domluvou a reakcí k řešení vyskytnutých zádrhelů či nedostatků. Jsou kvalitní, rychlí a spolehliví. Nemám co vytknout.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@bethal Dobrý den, máte nějaké fotky domečku ? S DOMY D.N.ES. jednáme, je s nimi úžasná domluva. :-) Ale stále přemýšlíme ještě nad WOOD Systém :)
Odpovědět
@prochazkovaklarisa Stačí mrknout do skupiny V roce 2019 začínáme stavět, fotek tam je spousta:)
Odpovědět
@prochazkovaklarisa my budeme příští týden začínat stavbu s WOOD System. A zatím si nemáme na co stěžovat :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Ahoj, stavěli jsme s Domy D.N.E.S. a s hypotékou nebyl problém. Ale vyřizoval nám ji finanční poradce. Markéta
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?