Dřevostavby vs. hlodavci

Dobrý den, s přítelem zvažujeme pořízení domečku. Včera jsme se byli podívat u kamaráda, který má hotový dům od RD Rýmařov, jen čekají na kuchyni a budou se stěhovat. U mě to byla "láska na první pohled", jen přítel si stále není jistý. Jelikož dříve vlastnil deratizační firmu, ví, co umí potvůrky udělat, tak má strach, zda se mohou do stěn hlodavci dostat. Přeci jenom jsou to pořád "jenom" dřevěné desky vyplněné izolací (po technické stránce nejsem nijak zdatná, píšu "po selsku"). Jaké máte s tímto zkušenosti? Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
@martinaj1 hoď si dotaz sem http://www.modrastrecha.cz/forum/hled... a případně si pročti to vlákno, je tam xyz zkušeností s RD Rýmařov a že by někdo měl problém s hlodavci, to jsem tam teda ještě nečetla :-) Sami máme od RDR dům, zatím krátce ale.
Odpovědět
@zmrz_lina Já tu diskuzi také čtu a můj dotaz se týká dřevostaveb všeobecně, proto ho mám zde. To že jsme byli na domku z Rýmařova byla spíš zmínka mimo :) Ale díky za info ;-)
Odpovědět
Máme dřevostavbu též, bydlíme v domku 5 let, žádnou myšičku ani kunu na půdě nemáme.
Odpovědět
Profilova fotka
Když vlastnil přítel deratizační firmu, tak musí vědět, kolikrát si jej pozvali majitelé dřevostaveb, popřípadě si udělat srovnání se zděnými domy.
Odpovědět
@ivvulinka Ale můj dotaz nezněl kolik myší mají lidé v dřevostavbě, ale zda je možné, aby se myš nebo jiný hlodavec dostal dovnitř zdi. ;) :)
Odpovědět
@martinaj1 ano, je to možné
Odpovědět
@lopp Tak to pro něj asi nebude úplně dobrá zpráva :( A nějaký co nejméně demoliční nápad k likvidaci hlodavce?
Odpovědět
@martinaj1 Máme dřevostavbu hned vedle velikánského pole, na zahradě honím myši, potkany, krtky a jinou havěť v jednom kuse, ale v baraku je tedy nemáme a docela jsem se nasmála. Že by se jím chtělo prokousávat omítku, vyztužující síťku, perlinku, polystyren a následně ještě OSB desku, případně sádroš, to jsem ještě neslyšela. To by pak snad vlezli i do zateplení zděného domu? Měli jsme myši v unimobuňce kde máme zahradní nářadí a ty potvory tam nalezly dírou mezi podlahou a dveřmi nikde nic nekousaly. Taky si nemyslím, že skelná vata, která je uvnitř stěn dřevostavby je zrovna to pravé ořechové pro bydlení myší.
Odpovědět
@martinaj1 Tak když vlastnil deratizační firmu, tak by měl vědět sám nejlépe, ne?
Odpovědět
Ano, známá měla krásnou dřevostavbu cca 5 let a opravdu ji do stěn zalezly myši a vím, že se její děti bály chodit spát, jak tam ty myši v noci řádily... Také mi to přišlo úsměvné a nechtělo se mi tomu věřit...
Odpovědět
Určitě je to možné, myš se dostane kamkoliv, když chce, stačí někde skulinka... A myš klidně dobře "bydlí" a chodí ve skelné vatě, bohužel osobní zkušenost...
Odpovědět
Když si myši najdou skulinky a postupně zvětšují díry i ve zdivu a omítce... Jedině, že by zeď byla vyztužená kovovým velice hustým pletivem.
Odpovědět
Článek se načítá
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?