Dřevostavby - zkušenosti

Ahoj, máte někdo zkušenosti se stavbou montované dřevostavby? Chtěli bychom začít co nejdříve stavět, ale zatím jsme ve fázi hledání nějaké vhodné firmy.. Prosím, budeme rádi za každé postřehy a zkušenosti :-)
Odpovědět
1
2
@hannaf Myslim, ze staci kliknut na zalozku forum a do vyhladavaca napisat "drevostavba". ;)
Odpovědět
jakože chcete začít v pondělí 22.12. ?
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya Souhlasím, už se to tady řešilo nesčetněkrát, zkuste si ty diskuze vyhledat, nemá smysl psát a doporučovat pořád ty stejné firmy.
Odpovědět
Profilova fotka
@hannaf třeba uspornedomy.cz jinak máte pozemek ? Povolení, že můžete stavět ? Co to je co nejdřív ? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 hmmm asi ,že včera už bylo pozdě .... :-D :-D :-D
Odpovědět
S vašimi radami, to do vánoc opravdu nestihnou!!! :-(
Odpovědět
Nikde nepíšou, že chtějí začít hned zítra, co do nich prudíte? :P
Odpovědět
Profilova fotka
@adletka právě proto... že to je nic neřákající otázka.... takových odpovědí tu jsou mraky... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@adletka ale no tak
Odpovědět
Profilova fotka
když koukne k nám do profilu třeba ji to napoví proč jsme si vybrali právě tuhle firmu :-) :-p
Odpovědět
Co nejdříve znamená na jaře roku 2015, mám-li to upřesnit. Pochopitelně záleží na počasí, ale představa je např. přelom března/dubna. I když jak koukám na to dnešní počasí, možná to bude i dříve. :-) Pozemek máme zakoupený, povolení již také vyřízené, teď jsme ve fázi, kdy vybíráme vhodnou dřevostavbu a vhodnou stavební společnost. Vím, že se to v minulosti určitě řešilo, ale myslím, že s dobou se mění i nabídka stavebních firem na našem trhu, proto jsem založila tuto diskuzi.
Odpovědět
Děkuji prozatím za jediné doporučení panu @petrsv1000.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My už 5 let bydlíme v montované dřevostavbě,stavěl nám Dřestav a spokojenost,teda s jejich prací,domem...ale právě proto,že za ty roky technologie postoupily,je spousta nových možností,co před těma 6-7lety nebylo,tak už bych dnes náš typ klasické montované dřevostavby z panelů určitě nestavěla....a ke stavbě bych rozhodně volila nějakou z firem,co jsou už delší dobu na trhu a těch zase až tak moc není(právě z tohoto důvodu je dobré pročíst všechny diskuze na téma dřevostavba roky zpět,nejenom tady,ale living,atd...)...Dřestav mohu s klidným svědomým doporučit po naší zkušenosti...
Odpovědět
My bydlíme v montované dřevostavbě od firmy Livewear. Když to tak počítám, už to budou téměř 4 roky... My jsme si vybrali u této firmy konkrétní projekt dřevostavby, resp. rozhodovali jsme se mezi několika projekty. A jelikož já nemám takovou představivost s těmi malými, případně kreslenými vizualizacemi, zajeli jsme se podívat na již postavené domy do Mladé Boleslavi. A pak už šlo všechno rychle, do tři čtvrtě roku jsme se stěhovali no nového.... Teď jsem se na firmy nijak nedívala, ale asi bych souhlasila s názorem paní gigi2, vybírat firmu, která je již delší dobu na trhu, má zkušenosti a případně i dobré reference....
Odpovědět
Profilova fotka
@beatast a není to náhodou firma Liveware ??
Odpovědět
Profilova fotka
není vždy pravda, že musí firma existovat kdo ví jak dlouho, my stavěli s firmou z Olomouce ( není dlouho na trhu s dřevostavbami) a maximální spokojenost. Spíš si myslím, že je dobré mít reference a to nejlíp od někoho koho znáte. Tady paní beatast píše referenci na firmu Livewear ( žádnou takovou jsem nenašla) ale hodně mi to připomíná firmu z Mladé Boleslavi - Liveware a tu teda nedoporučuji v žádném případě, to je firma která nám týden před montáží odřekla smlouvu a mám s ní nehoráznou zkušenost!! tak pozor. Tohle právě může být reklama p. beatast ( registována 25.12.2014) ale klidně to může být někdo z této vykutálené firmy, která vydělá pouze na projektu a pak zruší smlouvu ( bylo nás víc) a nic nepostaví.
Odpovědět
Profilova fotka
@hannaf v jakém regionu chcete stavět?
Odpovědět
@elza42 Jistěže firma Liveware, omlouvám se za překlep! Ale jak tak čtu váš příspěvek, jen se mi potvrzuje, že na každou firmu najdete pozitivní i negativní ohlasy. Neznám souvislosti Vaší stavby s touto firmou, nicméně naše stavba proběhla v naprostém pořádku. Opravdu nepracuji v této firmě a opět mě rozesmutňuje vaše tradiční česká podezíravost.
Odpovědět
@hannaf pokud byste chtěla vidět fotky, mohu vám poslat do zpráv.
Odpovědět
Profilova fotka
@beatast v tom pripade vam gratuluji a budte rad(a) ze to dopadlo dobre.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já na tu firmu našla tak negativní recenze, že bych utíkala, až by se za mnou prášilo ;-)
Odpovědět
Ahojte nepozna niekto pl firmu na montovane drevostevby? Som zo Slovenska a rad by som si dal od nich postaviť montovany dom poznam ich pracu drevenice toje nieco uzasne vidiet ale ich pracu nepoznam o stavbe montovných r.d. pekný večer prajem
Odpovědět
@hannaf Vyberte si dům nejlépe vyhovující vašim potřebám, z nabídky RD Rýmařov, pokud možno neměňte velikost obvodových zdí ( je to drahé) vnitřní dispozici můžete měnit dle libosti a máte ušetřeno plno starostí a myslím že můžu skoro garantovat kvalitní dům, rychlou výstavbu a bezproblémový průběh stavby. Osobní zkušennost :-)
Odpovědět
@pavelcent děkuji za tip. Na jejich domky jsme již také koukali. Akorát jsem o nich četla už tolikrát, že se obávám, že náš domek bude v ČR asi 150. svého tipu. :D Ale určitě se na ně ještě podíváme.
Odpovědět
@hannaf ja bych se te zmeny obvodove zdi vubec nebal. My mame navrzeny atyp od RDR a cenove jsme se dokonce dostali pod cenu typoveho domu :-) Urcite neustupujte takto predem ze svych predstav a nechte si udelat naceneni. Treba vas taky prekvapi, ze to neni vubec drazsi.
Odpovědět
@beatast Váš příspěvek mě zaujal, jelikož do Mladé Boleslavi to také nemáme zrovna lán cesty. Mohla bych poprosit o víc info, případně fotky do zpráv? :-)
Odpovědět
@elza42 Také moc děkuji za názor. I když zrovna takto negativní recenze mě překvapila. Mohla bych se zeptat, jak jste tedy řešili Vaši stavbu vy? Měli jste podepsanou smlouvu, zaplacenou zálohu a potom vám smlouvu zrušili? Nevím, jak se takové situace řeší, jen mi přijde divné, že firma, která by to takto praktikovala mohla být stále na trhu.. :-S Jinak my se chystáme stavět v Libereckém kraji. ;-)
Odpovědět
@olomonteum Vážně to vyjde cenově nastejno? To je skvělá zpráva. Určitě si necháme nacenit, chtěla bych, aby náš budoucí domek byl přeci jenom trochu podle našich představ a nejen podle šablony nějaké z firem. :-)
Odpovědět
@olomonteum @hannaf No, nevím jestli se nebudu mýlit, ale tady se směšují dvě různé věci. Já varoval před změnou, zvětšení obvodových stěn u typového domu a @olomonteum zde uvádí atyp, což asi je individuální projekt. Tam je možné, že cena nemusí být o moc vyšší, ale třeba zvětšení garáže u Novy 101 nebo přidání modulu 600mm jsou příplatky jako prase. Máme zvětšenou garáž o 6m2 a příplatek byl 63.880,- za samotné zvětšení + 10.000,- za atypycké provedení garáže. Celkem 73.880,- bez DPH !!!! čili +dalších 10% tj. 7.388,-. Výsledek 81.268,-Kč je vskutku hrozivý za 6m2 garáže. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@hannaf do IP
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?