Dům z lodních kontejnerů

Dobrý den, zajímal by mě názor ohledně zateplení, konstrukce podlah a stropu (vzhledem k malé světlé výšce) při stavbě domu z lodního kontejneru 45 HC (ISO L5G1), což je největší možný, s vnitřními rozměry d 13,556 m x š 2,334 m x v 2,695 m. Případně jak vyřešit napojení dalších kontejnerů vzhledem k teplotní roztažnosti oceli. Dům je řešen pouze teoreticky v rámci diplomové práce, mělo by se jednat o projekt podobný v česku známým freedomkům řešeným jako rostoucí dům, tedy pro začátek zakoupení 1-2 modulů a v případě potřeby a postupného rozšiřování rodiny přikupovat další moduly. Názory proč takový dům nestavět nebo podobně jsou vzhledem k teoretickému řešení bezpředmětné. Děkuji za odpovědi :-)
Odpovědět
Když jsme začali přemýšlet o stavbě domu, tak o tomto jsem dlouho přemýšlel a v jednu chvíli jsem byl i nalomený, že do toho půjdeme. Myslím a nijak výrazně jsem to nezjišťoval, ale u nás v ČR by byl zřejmě problém s financováním ohledně hypotéky. Pokud bych do toho šel, tak bych zřejmě kupoval nové kontejnery. Zateplení je nejideálnější ,,chytrou pěnou" nebo vystavit v exterieru rošt a klasicky zateplit. Zřejmě ale budu v budoucnu realizovat dílnu právě z některého typu lodních kontejnerů. :) Pro naše plány jsem měl vybrané toto :
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
@specnaz84 tak jak jsi na tom s realizací dílny?
Odpovědět
@xhex Dílnu budu nakonec realizovat jinak. Mám z práce za odvoz sedvičové panely, tak postavím dřevěnou konstrukci a na to panely
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?