Firma na dřevostavbu Mondy Home, máte zkušenost?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s touto firmou? Žádnou recenzi jsem moc nenašla a vybíráme firmu na postavení dřevostavby. A co popř. říkáte na jejich skladbu stěn? Moc se v tom nevyznáme. Každý názor potěší. Děkuji P. OBVODOVÁ STĚNA – Od venkovní strany 5mm akrylátová fasáda s armovací sítí 80mm fasádní polystyren 12mm fermacell 140mm dřevěná KVH konstrukce s tepelnou izolací 140 mm mezi sloupky 0,2mm parozábrana 8mm OSB deska III 30mm vzduchová mezera + dřevěný rošt 12mm OSB deska III 12,5mm sádrokarton protipožární (koupelna a WC - vlhkuvzdorný) 300 mm celková šířka, U=0,16 W/m2K VNITŘNÍ PŘÍČKA 12,5 mm sádrokarton protipožární 12 mm OSB deska III 100 mm dřevěná KVH konstrukce se zvukovou izolací 100 mm mezi sloupky 12 mm OSB deska III 12,5 mm sádrokarton protipožární 150 mm celková šířka
Odpovědět
@smudli obrat se na uzivetelku @nylo. Oni s nimi stavi
Odpovědět
Profilova fotka
@smudli stavěli s nima známí a pokud vím,vše ok,spokojeni :-)
Odpovědět
to smudli: Co jsem tak načetl, tak mým favoritem u sendvičových konstrukcí je materiál fermacell. Pak tam již není potřeba využívat OSB desky či sádrokarton. Hodně jsem o materiálech a skladě konstrukcí načetl zde: http://www.uspornedomy.cz/technologie... Společnost Mondy Home jsem také měl v hledáčku, ale přišlo mi divné, že jsem nedokázal najít naprosto žádnou referenci. Co se týče cen, tak se mi také nelíbilo, že v ceně na klíč nejsou podlahové krytiny a to není úplně zanedbatelná částka. Já se zatím rozhoduji mezi staviteli, kteří hned na webu mají přesně vypsáno, co za své peníze dostanu. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
take se chystame stavet drevostavbu a firma mondy home nam udelala kalkulaci. pan který s mami jedna je opravdu vstřícný,což se v jiných firem říci nedá. dá se vyjednávat o ceně. momentálně u nich máme nejvýhodnější nabídku,ale také mě zaráží,že nemohu najít reference.zatím tedy na mne působí důvěryhodně, ale ještě jsme se pro ně nerozhodli. docela dobré ceny má ještě firma Dřestav.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Nemáte náhodou někdo zkušenost s firmou RONDOX nebo Dřevostavby Benada? Moc by nám to pomohlo. Díky
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
My s Mondy Home postavili (a jeden kamarád taky), takže za nás mohu jen a jen potvrdit celkově velmi pozitivní dojem, který je podrobně popsán ve starší referenci na http://drevostavba.blogspot.cz/ , která nás k Mondy Home dovedla a kterou jsem si u onoho autora blogu ověřoval i osobně, než jsme do toho s Mondy Home po mnoha hořkých zkušenostech s jinými potenciálními dodavateli šli. Technologicky je to mezi difuzně uzavřenými stavbami naprostá špička (lepší jsem nenašel), neboť dvouvrstvé masivní 25mm vnitřní povrchy včetně příček (což je mimořádně důležité z hlediska útlumu zvuku a také při velmi jednoduchém zavěšování čehokoliv včetně velmi těžkých poliček) má sice třeba Haas, ale ten už zase třeba nedělá instalační předstěnu, kde navíc není za instalační mezerou přímo parozábrana (jež tak v takovém případě velmi zranitelná při jakémkoliv vrtání do zdi), nýbrž v případě Mondy Home je za instalační mezerou ještě jedna 8mm OSB deska, která jednak kryje a chrání parozábranu, jednak ještě dále zvyšuje tuhost obvodových stěn - přičemž všechna tahle pozitiva mohu potvrdit i po několikaměsíčním bydlení. U patrových baráků je pak v případě Mondy Home prima také celoplošné vylití podlah anhydridem, který má kromě lepšího útlumu zvuku a dalšího zvýšení tuhosti celé stavby také pozitivní vliv na alespoň nějakou akumulaci tepla a tedy tepelnou pohodu. V našem případě navíc nebyl problém ani s dvoúrovňovým řešením domu kopírujícím svažitost pozemku, ani s příplatky za "nadstandardy" (vikýř, zimní zahrada aj.), které byly u "akčních" nabídek jiných dodavatelů až čtyřnásobné. Náš barák je k vidění kousek na západ od Prahy, další když tak přes IP...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Já jsem s Mondy Home stavěla - předání díla v listopadu 2011. Byli jsme velmi spokojeni, když vyvstal nějaký problém (nikdy nijak zásadní), vše bylo řešeno ke spokojenosti mé jako zákazníka - velmi slušné jednání, dodržují termíny a neslibují, co není v jejich silách splnit. Mohu jen a jen doporučit. Mimochodem jsem měla ty nej reference od mé sestry a jejího přítele... nakonec jsem se opičila a udělala jsem dobře. DOPORUČUJI. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@astejskalova Dobrý den. Jsem už skoro před podpisem smlouvy s mondy home, chtěl bych požádat o kontakt. Rád bych si promluvil s někým, kdo s nimi stavil. sobotka.joseff@seznam.cz Díky
Odpovědět
Firmu Mondy Home můžeme jenom doporučit. Tento týden jsme podepsali předání naší hotové dřevostavby, kterou tato firma k naší velké spokojenosti realizovala. Během stavby, i když vlastně probíhala víceméně v zimním období,nevnikly žádné problémy. Vše nám bylo při stavbě vysvětlováno proč a jak se se co dělá. Naše dotazy a případné nějaké doplnění a změny byly bez problému akceptovány. Prostě s touto firmou se staví opravdu dobře. ;-)
Odpovědět
Vsiml jsem si, ze Mondy Home nahradil v konstrukci obvodove steny fermacell OSB deskou, ale zaroven pridal 20 mm polystyrenu (http://www.mondyhome.cz/konstrukce/). Take omitka je nyni tenci. Nezhorsi se kvuli absenci fermacellu akusticke vlastnosti? Prijde mi to celkove jako zmena k horsimu s cilem usetrit.
Odpovědět
Článek se načítá
@mareklo Škoda, že to neudělali dříve. My si v roce 2011 za těch 20 mm polystyrenu navíc ještě něco málo připlatili a taky máme záklop konstrukce obvodové stěny z venkovní strany z Fermacellu, což je dost na prd materiál (křehký, nedrží v tom vruty) zejména z hlediska uchycování čehokoliv na fasádu kotvou přes polystyren do toho záklopu nebo ze strany garáže, kde máme Fermacell v prostoru zateplené garáže překrytý sádrokartonem. Zcela jistě se přitom tepelně-izolační vlastnosti a taky vlastnosti akustické touto změnou oproti původnímu standardu ještě o něco zlepší kvůli zvýšení tloušťky fasádního polystyrenu a tím i celkové tloušťky obvodové zdi, neboť nahrazení Fermacellu OSB-deskou bude mít vzhledem k tak či tak mnohavrstvé struktuře obvodové stěny (fasádní polystyren, 3(!) x OSB/hranoly/vata + sádrokarton na vnitřních plochách stěn) vliv jen naprosto zanedbatelný jak z hlediska průzvučnosti, tak také z hlediska přenosu kročejových a dalších hluků konstrukcí. Takže celkově to hodnotím jako změnu k lepšímu, pokud s tím není spjatá nějaká výraznější změna cenové politiky. Neboť takto už teď tím tuplem nevím, kdo z jiných tuzemských dodavatelů difuzně uzavřených montovaných dřevostaveb se může pochlubit celkově tužší a zároveň z hlediska celkové průzvučnosti, přenosu hluku, ochrany parozábrany a zároveň snadnosti zavěšování či uchycování předmětů na zeď (nově i zvenku) lepší konstrukcí již "ve standardu".
Odpovědět
@mareklo Jo, a až teď jsem si všimnul, že Mondy Home přidalo do standardu oproti dřívějšku navíc také 40 mm dodatečné izolace ve stropech/šikminách pod střechou, za což jsme si my původně ještě taky něco připláceli. Čímž jen dále pokračují "proti proudu" oproti drtivé většině ostatních dodavatelů montovaných dřevostaveb včetně těch největších, co nahradili původní 25mm sendviče OSB+sádrokartonu na vnitřních stěnách jenom jednovrstvým (a z hlediska akustického již jen proto podstatně horším) a taky tenčím 15mm, 12mm či 10mm Fermacellem nebo dokonce jenom 12mm či 10mm sádrokartonem bez podkladové OSB-desky. Přičemž parozábrana v šikminách a stropech pod střechou taky obvykle nebývá (jako v případě nového "standardu" Mondy Home) skryta až za 40mm dodatečnou izolací a 30mm vzduchovou mezerou před ní, přes kterýchžto 8 cm už taky není tak jednoduché prorazit parozábranu např. vrtákem při zavěšování svítidel.
Odpovědět
@beropa Díky za vysvětlění. Byl jsem nedávno na schůzce s obchodníkem jednoho výrobce dřevostaveb a ten mi fermacell tak vychvaloval, že jsem nabyl dojmu, že to bez něj skoro nejde :-) . Mondy Home se mi tedy líbí zase o trochu víc. Jen mi trochu vadí, jak už tady někdo zmiňoval, že v ceně na klíč nejsou zahrnuty podlahové krytiny.
Odpovědět
@mareklo No, ještě by to mohli po stránce neprůzvučnosti příček vyšperkovat tak, že by začali dělat příčky s asymetrickou skladbou - tzn. z jedné strany nechat aktuálních 12,5mm sádrokarton + 12,5mm OSB a z druhé strany např. 15mm OSB + 10mm sádrokarton (nebo naopak 10mm OSB + 15mm sádroš, ale to by pak mělo menší únosnost zavěšených předmětů). Což by tak ani nemuselo být nákladnější. A u patrových baráků použít samonosné železobetonové schodiště izolované od konstrukce RD nějakými silentbloky. A na anhydrid v patře dát třeba vrstvu hobry pro ještě lepší tlumení kročejových hluků. To už by pak nemělo z hlediska akustického konkurenci ani mezi zděnými baráky. Neboť třeba dřevěné schodiště je krásné, ale děti po něm zásadně nechodí, nýbrž zcela záměrně skáčou s cílem vyloudit tak co největší hluk - takže je jen otázkou času, kdy se jim jej podaří také rozvrzat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Furt stejné fóry. Jako třeba dům na klič, ale bez přípojek. Před pár dny u nás byli sousedé, co staví dřevostavbu s firmou od Olomouce. My sice taky nepočítali s tím, že "v ceně" fakt hodně drahé základovky nejsou ty tři metry trubek od cesty k baráku. Jenže nás z toho vytáhlo Mondy Home, coby stavitel "domu na klíč", neboť to bylo jako subdodávka zakomponováno do SoD a ani oni si nevšimli, že to v kalkulaci chybí. Takže uznali, že si to měli pohlídat, když my tomu nerozumíme a ani rozumět nemůžeme (když jsem sice Ing., ale spíše přes elektroakustiku), a vzali to na sebe. Zatímco firma sousedů si někde ve smlouvě nechala skrytě podepsat, že tyhle přípojky od hranice zasíťovaného pozemku nejsou jejich starost. A pak PRÁSK - jasně, dodáme zajistíme... za zhruba totéž, jak tomu bylo u nás, tj. za asi tak čtvrt mega. A to když stavba běží, za chvíli je třeba se stěhovat, kalendář splátek úvěrujíc bankou je dany a jen těžko navýšitelný... První myšlenka . tak to je v pr...., zastavujeme stavbu. Druhá myšlenka - zeptám se lidí okolo. A ejhle - to co podle kalkulačních zhovadilostí, v nichž se kalkulují ceny dálnic apod., vycházelo na čtvrt mega, zvládne i se slušným ziskem slušná firma za 30 - 40 tisíc Kč, a nějakým tím příplatkem za nádrž na dešťovku to sice stojí více, avšak po jené či dvou sezónách zalévání je to zpátky a tudíž levnější, než vlastní studna. Suma sumárum - když Vám někdo kalkuluje řešení dešťovky a s ním i římsové lapače nečistot alias Geigery, tak ty přijdou i v jinak dost předraženém OBI na méně než 400 Kč i s DPH. Pokud si za tuto položku naúčtuje někdo včetně práce spjaté s jejich montáží 600 Kč i s DPH, pak budiž - jsou i jiné způsoby, jak krást. Ale když my měli svého času u této položky tuším něco kolem 1400,- Kč i s DPH a tamti sousedi přinesli něco dost podobného, že prý za "lidovku" jen něco přes 1000,- Kč/kus. No a když si to tak i naivní člověk, jako jsem já, pohlídá, tak je rázem z 240.000,- Kč necelých 100.000,- Kč a z oněch 100.000,- Kč pak nezůstane nic krom toho, že ony "vícepráce" za těch 5m2 v ceně cca 37.000 Kč za velkou nádrž na dešťovku se mohou hodit minimálně jako nádřž požarní No, už to raději ani nebudu komentovat. Neboť i já byl ten vůl, co koupil flašku rumu chlapům, co pokládali poslední m2 lamina. NO a doteď je tam pod laminem cítit nezeškrábaná hrudka zbytků z broušení sněhových sádrokartonů. Ze já vůl je to nenechal nejprve dodělat a až pak to s nima zapít a tak. Hodný jsem měl být na stavbyvedoucího či majitele, kteří vše vyřeší a není problém, ale jinak....NEE.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@linda25092 Moje teta má od nich dům . A jsou naprosto spokojeni pokud vím žádné stížnosti k ničemu nebyli :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Přidávám vlastní zkušenost,protože si myslím,že v této firmě se muselo za poslední dobu něco změnit (jiný majitel, jednatel,atd....netuším).Firmu jsme oslovili loni (2015)v červenci a požádali o nacenění rekonstrukce RD. Už tomu bude rok a nacenění nikde.......Každý měsíc probíhal telefon.hovor s panem Ridoškom, který každý telefonát vedl v tomto znění: " Áno,Áno,mám to tu pripravené, koncom týždňa vám to pošlem.......". Neposlal nic ani se k tomu nijak víc nevyjádřil. Jinak na firmu jsme měli dobré recenze (jak z netu, tak od známých),ale to bylo zřejmě v době, kdy firmu vedl někdo jiný.......Škoda:(
Odpovědět
Můžu doporučit firmu Dřevo-House s.r.o. stavěl jsem s nimi dům a vše proběhlo skvěle...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, firma změnila majitele - dříve to vedli manželé Lašákovi, ale ti si pak založili svoji společnost na dřevostavby (http://www.domytrend.cz/) a po nich nastoupil pan Ridoško. Manželé byli úžasní, stavěli jsme s nimi v roce 2012 a vše bylo naprosto bezproblémové, vstřícné a na všem mimo jejich standard jsme se dohodli. Takže dříve Mondy Home pod vedením p. Lašáka super - teď pan Ridoško pouze slibotechna:-( Neřešíme, ani jsme neřešili zásadní problém, pouze prkotinu. Ale než se zrealizovala díky p. Ridoškovi, tak to trvalo snad 4 měsíce. Proto moje rada je, volte domy TREND pod jejich vedením. Každému bych přála stavět tak pohodově, bezproblémově, rychle a kvalitně, jak jsme stavěli my. Palec nahoru. Škoda ale obchodní značky Mondy Home, kterou oni dobře vedli, ale teď je to už bohužel asi špatné, pod jiným vedením.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Bohužel to vypadá, že obchodní značka, dříve kvalitně vedená manželi Lašákovými, definitivně pod vedením p. Ridoška zanikla...připojuji se k tomu co napsala @jagoskaa a také doporučuji http://www.domytrend.cz/ ....těm, co mají raději menší firmy a osobní přístup
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?