Jaké máte zkušnosti s dřevostavbou?

Chtěli bychom s přítelem příští rok stavět a jsme trochu finančně omezeni, myslíte, že vyjde lépe dřevostavba než si nechat postavit klasický dům od firmy? Bohužel by jsme si museli najmout firmu svépomocí by jsme to nezvládli. Díky za odpovědi :-)
Odpovědět
Dobrý den, s velkou pravděpodobností najdete dřevostavby, které vyjdou finančně lépe, něž klasické zděné stavby. Obecně je při stavbě domu nutné dodržet technologický postup (a u montovaných dřevostaveb to platí dvojnásob!!) - proto pozor na vybírání dodavatele jen dle ceny. Případně např. zde nějaké info: www.alfahaus.cz/aktualne/drevostavba-... Dále jsou zde další diskuse, ve kterých se již podobné téma rozebírá, jen v rychlosti jsem našla toto (najdete zde i odkazy na další diskuse): http://www.modrastrecha.cz/forum/mont... http://www.modrastrecha.cz/forum/mont...
Odpovědět
Hodně jsem toho tady na toto téma pročetla. Pokud srovnáme kvalitně udělanou dřevostavbu a zděný dům, tak je to cenově prašť jako uhoď. Dřevostavba se dá za cenu ubrání na kvalitě pořídit levněji, ale je to jen o zadělávání problémů do budoucna a před takovou volbou lze jen důrazně varovat.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
dala bych si pozor na podezřele levné montované domky a dřevostavby, raději od firmy, co má trochu jméno, ale obávám se, že v takovém případě bude spíš dražší než zděný dům. V podstatě je to asi jedno, investujte do ověřeného a kvalitního stavebního dozoru.
Odpovědět
ono nezanedbatelna vyhoda drevostavby je i rychlost, s jakou vyroste. realne se da bydlet za 6-7 mesicu od kopnuti do zeme, coz u zdeneho domu je nemozne. pro nas to bylo zasadni kriterium - neutahli bychom hypoteku a najem soubezne po tak dlouhou dobu stavby. zacali jsme stavet na konci listopadu a za dva tydny se stehujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Také si myslím, že to bude cenově +/- nastejno. Rychlost výstavby je ale relativní. Pokud dům na klíč, tak jistě ano, ovšem tazatelka zmiňuje faktor financí, proto je do úvahy i řešit část věcí dodavatelsky a to se pak často táhne (jako třeba v našem případě).
Odpovědět
Profilova fotka
Soused dal za mini dřevený dvoupatrový solidní domek 2,5 mil. na klíč, ale bez vnitřků a bez základové desky. Myslím, že má zastavěnou poochu něco kolem 70 m2 a obytnou asi 110 m2. Loni v únoru dělali základovku myslím v dubnu přivezli dům a od září bydleli (a dodělávají a dodělávají). Náš zděný ještě nestojí tak nemůžu říct jak to cenově nakonec vyjde :).
Odpovědět
Asi bych taky nešla do nějaké levné dřevostavby, za to to asi nestojí. My v dřevostavbě bydlíme asi půl roku, zatím snad ok, ale cenově to vyšlo +- stejně jako takovýto domek cihlový...Ale, je pravda, že jsme bydleli za 8 dní od začátku montáže domu ;-)
Odpovědět
Taky přiložím do kotle. Zvažoval jsem stavbu bungalovu s Heluzem Family 30 a vnitřek SDK, nakonec se přikláním k dřevěnému obvodu. KVH, OSB, instalační předstěna a vata do konstrukce vyšly levněji, než cihly, a při stejných izolačních vlastnostech mají sílu jen 19 cm (oproti cca 31 u Heluzu). Rozdíl se pozná v momentě, kdy budu chtít něco pověsit na zeď - budu muset přemýšlet nad nosností (byť si nemyslím, že by to byl nějaký Mordor). Na půdorysu 14×8,5 to vyšlo na nějakých 140.000 Kč pro Heluz a cca 85.000 Kč pro dřevo. Ale možná jsem se někde seknul. :D A to nemluvím o zvedání 90kg překladů nad okna, to se pak 20kilová fošna zdá jako pírko. Aktuálně k potenciální dřevostavbě zvažuji konstrukci na pilířích, taky by leccos ušetřila (opět bude mít své nevýhody).
Odpovědět
Cena kvalitně provedené dřevostavby u zavedené firmy je stejná, někdy i vyšší než domu zděného. Také není pravda, že jen dřevostavba se dá postavit rychle. My stavěli na klíč - začalo se v dubnu a 19. listiopadu téhož roku jsme se stěhovali do kompletně hotového domu včetně bazénu, oplocení a venk. úprav. A není to žádná malá pastouška, dům má 228 m2. Postaveno ze systému Velox, ale to je celkem jedno, vlastní vyzdění stěn trvalo cca týden, to parta zedníků klasicky z cihel zvládne také. Je to hlavně o organizaci, aby se nečekalo na řemesla a nebyly zbytečné prostoje. Chce to dát do smlouvy s firmou pevné datum dokončení s pořádnými sankcemi za nedodržení termínu :-D a pak to jde.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?