Jaký systém dřevostavby zvolit?

Ahoj, chceme letos začít stavět - nejlépe dřevostavbu. Pročetla jsem tady pár diskuzí, ale je toho tady kupa, takže jsem se vším neprokousala. Když jsem se dívala na stránky firem, co vyrábějí dřevostavby, tak skoro každý má jiný systém dřevostavby, jiné zateplení, izolaci,... Můžete mi poradit, jaký systém je nejlepší? Ještě jsem četla, že existuje nějaká difúzně otevřena a uzavřená stavba. Jaký je mezi tím rozdíl a která je lepší? Děkuju za tipy a rady. Pavlína
Odpovědět
Nejlepší systém je ten který je důkladně a precizně provedený. Hledala bych podle referencí. A pak ještě číst a studovat dál na internetu, tam je vše důkladně popsané i rozdíl o difůzně otevřené a uzavřené konstrukci. Chcete vše zadat firmě? nebo stavět svépomocí...u toho bych začala. Kolik máte k dispozici financí, šikovných rukou, dobrých řemeslníků v okolí?
Odpovědět
@kkaccullka Chceme si nechat postavit hrubou stavbu a zbytek si dodělat sami. Ale teď musíme vybrat vhodnou firmu. Na stránkách firem čtu jejich systémy, atd. ale zjišťuji, že každý firma nabízí něco jiného a já jako laik (a žena) nevím, co je nejlepší. Proto jsem založila tuto diskuzi, aby mi někdo poradil, na co se zaměřit.
Odpovědět
Profilova fotka
@scruffi a pak je ještě otázka, zda chcete stavět dřevostavbu rovnou na miste, ci aby ji chlapi ve fabrice zkompletovali a dovezli jako lego, pak je otázka uzavřena/otevrena.
Odpovědět
@lancome No to právě nevim :-) Potřebuju poradit, co je lepší, atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@scruffi tady každý doporučí to co sám staví :-) my montujeme ve fabrice a máme difuzně uzavřenou dřevostavbu, otevřená byla dražší a naše možnosti už vyčerpané :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@scruffi určitě si nastudujte, co budete moci...já jsem taky ženská a před stavbou jsem dlouhé měsíce seděla v knížkách, chodila po knihovnách, stavbách, vnucovala se lidem, co stavěli na prohlídku,abychom si alespoň základní přehled udělali..skoro 2 roky nám to trvalo,než jsme si ujasnili co a jak a je to 6 let zpět a dneska je spoustu dalších možností,technologií,co tenkrát nebylo,takže je opravdu z čeho vybírat...každý bude mít priority ať už v té stavební,či materiálové stránce jinde, jeden upředností to, druhý ono...nedá se to shrnout do kuličky a říct, že něco je to pravé,nejlepší. a tak si to postavte.. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?