Jste spokojeni s bydlením v domě od firmy Důmrazdva?

Zdravím, jednáme s touto firmou o stavbě bungalovu do L se zastřešenou terasou.Hodně jsme dali na diskuse od jejich zákazníků a i jejich návštěva mě velice potěšila a tak bych chtěla znát i jiný názor.Teď jsme ve stadiu kdy si vyměňujeme emaily s půdorysem domu a upravujeme co chceme, ale ráda bych třeba věděla, zda jste neměli třeba problémy při stavbě atd.Děkuji za odpovědi a příp.fota realizací na emai: zdeninakarasova@seznam.cz
Odpovědět
Doporučuji mrknout se na můj příspěvek zde: http://www.modrastrecha.cz/diskuse/mo... Skladba stěn je totiž podle webu dumrazdva.cz zejméně v případě obvodových stěn a nenosných příček jedno z "nejnízkonákladovějších" řešení z pohledu dodavatele, které se na tuzemském trhu vyskytují - a to se všemi jeho necnostmi z hlediska zvukové izolace, únosnosti pro zavěšené police, kuchyňské skříňky a dalších předměty, odolnosti vnitřních povrchů proti poškození, ochrany parozábrany... a to se ještě ve Vašem případě naštěstí jedná o bungalow, takže se Vás alespoň netýká neméně "nízkonákladpová" skladba stropu mezi přízemím a obytným podkrovím. Pokud tomu ale odpovídá i cena a nevadí Vám, že budete bydlet "v papírovém" domě, tak koneckonců proč ne...
Odpovědět
Díky za napsání, vše se počítá, jen nerozumím vašemu ,,papírovému" bydlení? Firma má dost kladných referencí od lidí co už bydlí delší dobu a je i v asociaci pro montované dřevostavby(nevím jak se to přesně jmenuje) a tam jsou prý jen prověřené firmy- nehledě na to, že nás ten domek nepřijde zrovna nejlevněji.
Odpovědět
"Papírové" = stěny ze sádrokartonu (= sádra + papírová vlákna) bez podkladové desky. Což je ta nejnízkonákladovější varianta. Někteří velcí dodavatelé ve snaze snížit náklady tak sice už opustili "klasický" sendvič 12,5mm sádrokartonu s 12,5mm podkladovou OSB-deskou (= dohromady 25 mm, kde právě onen sendvič dvou materiálů mj. výrazně lépe tlumí zvuk), ale alespoň jej nahradili 15mm sádrovláknem (= Fermacell, Rigidur), které je podstatně tvrdší a taky má lepší únosnost, než sádrokarton bez podkladové desky. S průzvučností je ale i ono "inovativní" sádrovlákno pořád podstatně horší, než onen "sendvič". O tom, že samotný sádrokarton bez podkladové desky lze prorazit klidně i hlavou, se lze přesvědčit na http://www.youtube.com/watch?v=syQmBN... (nejen v USA se tak běžně staví kancelářské budovy, kde nároky na tlumení hluku, mechanickou odolnost apod. nejsou tak vysoké, což ale u domácnosti s dětmi neplatí). Jestli už tedy máte hotové dispozice a nacenění, doporučuji si je nechat nacenit i od dodavatelů využívajících "lepší" technologie. My se tak postupně přes dvě firmy propracovali až k firmě, co nám nakonec postavila větší barák se spoustou kvůli "příplatkům" původně vyloučených "nadstandardnů" (podlahové topení, zimní zahrada aj.) - a co krok, to lepší přístup i technologie (takže nakonce máme ve stěnách onen "sendvič", podlahy v patře vylité anhydridem, parozábranu v obvodových zdech chráněnou za instalační předstěnou proti poškození - např. při vrtání do zdí - další 8mm OSB deskou), a to za nejdříve stejnou a nakonec dokocne ještě lepší cenu...
Odpovědět
@beropa O jakou firmu šlo? Díky.
Odpovědět
@gore Viz IP, abych tady nebyl v podezření, že dělám reklamu...
Odpovědět
@zdenina75 Ahoj, my mame od Dumrazdva postaveno a uz i bydlime (mesic). Pokud te neco zajima, ozvi se. Co se tyce problemu, muzu opravdu rici, ze jsme meli skvelou partu. Od podepsani smlouvy jsme meli postaveno za 2 mesice a 2 tydny (tedy jeste mene, nez 3 mesice). Musim rici, ze resime s nima opravdu jenom drobnosti, ale nic zasadniho a uz vubec ne, jak tady obcas od lidi ctu. Mate vlastni projekt nebo si upravujete jejich katalogovy? Klidne se na cokoliv ptej :-) Jinak jak pise @beropa, co se tyce skladby sten, tak sadrokarton dela hodne firem na drevostavby. Ano, jsou i take, ktere fermacell a urcite ma fermacell sve vyhody, ale take cenu. Osobne zatim zasadni rozdil nevidim ani pri veseni zaclon nebo uchyceni skrinek. Chce to mi trochu promyslene a treba na zed, kde vis, ze budes mit skrinky od kuchyne, tak ten sadrokarton zdvoji, aby ti to drzelo. Co se tyce hluku, trochu jsem se toho bala, ale mame od nich bungalov 4 a kdyz na mne manzel krici z kuchyne a ja jsme v koupelce, opravdu dobre neslysim a musim vyjit ven (a to nejsem nahluchla). Ja bych se toho nebala. My jsme pred D12 jednali jeste se 6 firmama. Ano, nechali jsme si nacenit i fermacell a popravde ostatni nabidky (i vcetne sadrokartonu) byly nekdy i o 500.000 a vice drazsi, a to chteli stejnou technologii stavet i 6 mesicu, jedna dokonce rok - drevostavbu!!! Ja na Dum12 nemam opravdu nic negativniho...Ale necekej take, ze jim to zadas a pak si preberes klicky. Chce to i jako u jinych firem se koukat a vyhoda je v tom, ze si jeste v pribehu stavby muzes nektere veci upravovat (co napriklad u nekterych firem vzhledem k technologiim nejde. Ale rozhodne s nima neresis nic zasadniho. A hlavni je, na cem se domluvis, to opravdu dodrzi.
Odpovědět
@beropa Muzes mi napsat, s kym jste stavel ty? Klidne do IP, abych vedela, s cim porovnavas:) Protoze jak koukam, bud si uz mel postaveno, kdyz si sem prisel (srpen 2012) nebo si stavel s RD Rymarovem, a to myslim s D12 vzhledem k technologiim opravdu nejde srovnat. Diky
Odpovědět
Moc díky za příspěvky, každá rada se počítá a když už tu byla narážka na tloušťku stěn atd. tak mi taky jednali s několika firmama a všichni nakonec tu technologii mají podobnou jen jedni ji sestaví v továrně a druzí až na místě.A bohužel i nám se povedlo( a to jsme ještě neměli ani vybraný dům), že nám firma řekla, že naše požadavky na finance, které jsme ochotni do stavby dát,jsou nemyslitelné a to stavějí úplně stejnou technologií jako Důmrazdva, a tady to jde.No zatím opravdu jen malujeme a posíláme emaily se změnami atd, takže přinejhorším by se dalo utéct, ale myslím, že jsme vybrali dobře. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenina75 ahoj, můžu se zeptat kolik chcete investovat do domu, protože mi jsme za obdobnou cenu dřevostavby skoro již dostavěli zděný dům.
Odpovědět
No u nás tak moc nejde o peníze jako takové, ale o čas.Bydlíme teď v městském bytě a jako nájemníci nesmíme vlastnit žádnou nemovitost a pokud budeme stavět tak musíme mít nejdéle do půl roku postaveno(to je max.délka tolerovaná městem), takže zděný baráček nepřichází v úvahu.Jo oni ho postaví, ale nedodělá se to tak, abychom mohli bydlet a je nás pět, takže nemůžeme dodělávat místnost po místnosti, to nejde, děcka už nejsou zrovna malý.Proto a nejen proto dřevostavba- je tam útulno v zimně v létě, alepoň nám se to tak jevilo, když jsme v pár domech byli.
Odpovědět
Ještě jsem zapomněla odpovědět na otázku- chceme postavit komplet do 2mega a jde to!!! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zdenina75 ahoj mi jsme dali za barák 2.2mil a tu kvůli pár změnám. Já ti teda nevím kdo ti povídal, že to nepostaví, ale mi máme ve smlouvě 7 měsíců od předání staveniště, ale bude to tak za 5 měsíců hotové. Od prvního výkopu pro základové pasy až po střechu jim to trvalo přesně 33 dní a to tam nedělali o víkendech a týden se čekalo na vytrdnutí věnce pod střechou. Dřevostavba je velmi rychlá to ano, ale také ti měli říct , že nejpozději po 15 letech máš udělat celkovou revizi lépe řečeno rekontrukci poškozených a nahnilých konstrukcí. To mám od kamaráda co je staví. Já bych se určitě na to ještě kouknul. Tak jsi jen ze srandy nechte nacenit barák od té firmu co staví nám. www.levnedomky.cz a ať ti dají velkou slevu :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
Jeste k referencim - Dumrazdva realizoval drevostavbu roku 2013, takze nejaka kvalita tam bude:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@linee můžu se zeptat na vaši spokojenost s domkem od 12? Koukám, že diskuze je 2 roky stará, tak by mě zajímalo, jestli jste stále spokojeni, pokud nevadí, že se ptám. Máme od nich taky vyhlídnutý bungalov...Klidně do IP, děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?