Jaké krbová kamna do dřevostavby?

Profilova fotka
Potřeboval bych prosím trošku poradit s krbovými kamny do nízkoenergetické dřevostavby budu vytápět prostor asi 40 metrů čtverečních.Pokud někdo máte osobní zkušenosti nebo nějaký tip tak prosím napište.Múžu investovat maximálně 45000kč.
Odpovědět
@rouman máme dvougenerační dřevostavbu. Rodiče mají Romotop Evora s akumulačním prstencem. Cena včetně montáže cca 35 tis. bez komína. My máme Nordpeis Salzburg, ale ty jsou dražší. Ty Romotopy vytápí cca 30 m2 a řekla bych, že by ten prostor snesl menší výkon. V porovnání s Nordpeisem mají ale menší topeniště. Mělké a vyšší, což nám nevyhovuje při přikládání. Ale všechno je asi otázkou zvyku a cviku :).
Odpovědět
Profilova fotka
Takže ty Romotopy rodičům ten prostor přetapí?
Odpovědět
Profilova fotka
@rouman také záleží na kw krbové vložky (krb. kamen)... máme také Romotop, také dřevostavbu, vytápíme obývací pokoj vč. kuchyně cca 33 m2 a nepřetopí.
Odpovědět
Profilova fotka
Jaký ty Romotopu prosím máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@rouman Máme ale krbovou vložku. Romotop Heat 2G 52.44...
Odpovědět
Profilova fotka
Máte i akumulační prstence?
Odpovědět
@rouman tak my obecně máme raději chladno, takže na nás je v místnostech horko, ale rodiče si to zase pochvalují, to je prostě subjektivní. Musím ale říct, že prostor to vytopí ve srovnání s Nordpeisem hrozně rychle. To je zase plus.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechtěl bych mít doma víc jak 24 pak už trpím.Myslýte že by se dal pořídit akumulační krb svépomocí do 50000kc?
Odpovědět
@rouman Dobrý den .Nějak nechápu v čem je problém . Mám sice litináky za desítku , ale bezproblému s nimi topím. Pokud nechci mít víc jak 24°c , tak přestanu přikládat . Přiložím až potřebuji . Vyhrábnu za pár hodin žhavé a pokračuji v topení . Není problém třeba přiložit za 3 nebo 4 hodiny , nebo i déle . Chápu , že koukání do ohně je návykové , ale musí si člověk zvyknout stále neběhat okolo krbovek a počkat s přikládkou až je potřeba.
Odpovědět
Profilova fotka
Porad mě každej straší že bude přetopeno včetně kamnáře.V dřevostavbě jsem nikdy nebydlel jen v cihlovém domě a tam jsem topil dle libosti a přetopené nebylo.Ale asi to moc hrotim.
Odpovědět
Profilova fotka
@rouman ja vytapim 200 m2 a pretopene to neni :-D
Odpovědět
Existují krbová kamna speciálně do dřevostaveb nebo nízkoenergetických domů... zkuste pohled na internetu. My jsme vybrali s ohledem na nižší výkon kamna Haas-Sohn Madeira, protože se nám líbili i vzhledově.
Odpovědět
Článek se načítá
Budu mit taky Romotop, mam je vybrané od zacatku. Libi se mi designove a jsou urcene do NED. Proste koukej na co nejmenší vykon, v kamnářství me doporucili Romotop evora 01 nebo 01 akum a pak ještě jeden typ, z hlav nevím. Každopádně mi rikali, ze i tak je to na vytapenou plochu dost. Vůbec bych se toho nebal, proste nebudeš tolik přikládat. Hlavně nezapomeň na ext. privod vzduchu v zakl. desce.
Odpovědět
Profilova fotka
@zumari Jaké máte, prosím, TZ domu? A jak je to s čištěním skla u vaší krbové vložky, má to nějakou povrchovou úpravu alespoň trochu zabraňující usazování sazí? Díky!
Odpovědět
My máme jotul f 105, zatím netopime, tak snad to bude Ok.dam vědět.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
@martinam76 Dobrý den, máte prosím zkušenosti s kamny Salzurg ? Přemýšlíme o nich o "S," do menší dřevostavby, a nikde nemohu najít nikoho se zkušeností, zda je vše pravda, co se o nich píše... i v realitě. Milan
Odpovědět
@milan273 Zdravím, máme Nordpeisy Salzburg M už 5. rokem. Ptejte se, co vás zajímá 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?