Máte zkušenost s mobilními dřevostavbami?

Uvažujeme o mobilní dřevostavbě. Jsme omezeni rozpočtem, tak si říkáme, jestli není lepší kvalitní mobilní dřevostavba než nekvalitní klasická. Není problém sehnat mobilní dřevostavbu 4kk s použitelnou užitnou plochou. Máte s tím někdo zkušenosti? např. centrummobilnichdomu.cz, mobilnidomky.cz atd.
Odpovědět
Radíme vám K KONTROL...hlavně nestavte dům, který nemá přesně zhotovené panely z výrobny. Bydlíme již 28 let v OKALU RD RÝMAŘOV, nenecháme na domeček dopusti, jen je již velký a do patra, tak plánujeme bungalov a opět dřevostavbu. Předstudky od stavitelů ze zdiva, že nám dům nevydrží atd..není vůbec pravda.Dům je teplý, vzdušný a čístý. Důležité ke také, že se bydlí rychle .
Odpovědět
Profilova fotka
Slyšela jsem, že kvalita mobilních domků je nevalná, ale není to moje vlastní zkušenost. Známá říkala, že se byla podívat do vzorového domku a ten už se jim rozpadal. Hlavně nedej na figl prodejce, že to nevyžaduje povolení. Vyžaduje totiž alespoň územní souhlas. :-)
Odpovědět
:D ještě jsem neviděl "kvalitní mobilní dřevostavbu" Když pominu smrad z "recyklovaných mobilních domů, tak izolace je na hodně nedostačující úrovni. :D co je nekvalitní klasická dřevostavba a co je kvalitní mobilhome?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Nenajde se někdo, kdo má s mobilní dřevostavbou zkušenost? A případně nějakou firmu doporučit? Předem děkuji:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ja uz dva roky bydlim v mobilni drevostavbe od centrummobilnichdomu.cz a jsem spokojenej, protoze za ty penize bych nemel ani 1kk v panelaku na Cernym moste, kdyz spocitam i pozemek. Lidi tady akorad pletou mobilni drevostavby s mobilnima domama z plastu, coz je asi jako zamenit kamion za autobus. V zadnym pripade se to nerozpada a topi se v tom jako v kazdy jiny drevostavbe. Celkovej ucet za elektrinu vcetne topeni je cca 25 000,- rocne, mluvime tady o velikost 12x4m 3kk. Urcite si jeste poridim krb a pak pujdou naklady jeste o tretinu dolu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Rozdíl mezi mobilní dřevostavbou a mobilním domem je následující: mobilní dům je, jak píše Fila, zkrátka vyrobený z umělých materiálů, navíc se dá přepravovat po zapřažení za vhodný dopravní prostředek (přeprava samozřejmě není tak snadná jako třeba u karavanu a nepočítá se s tím, že byste s ním jezdili na dovolenou :). Mobilní dřevostavba je vlastně prefabrikovaná a plus minus typizovaná stavba obdélníkového půdorysu. Dovezou Vám ji na pozemek a pak už s ní nejde příliš hnout. Také se ale jedná o rychlé a poměrně levné bydlení, oproti stavbě/koupi domu. Příklady najdete níže http://www.trendir.com/6-prefabricate... http://www.mobilni-domy-prodej.cz/
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@zelivak S rodinou 2+2 bydlíme v mobilní dřevostavbě téměř tři roky. Cena za m2 je v podstatě stejné jako u klasické dřevostavby. Velmi záleží na tom, jakou kvalitu chcete. My máme dřevostavbu 10x4,6 metru, rám z CLT panelů, difuzně otevřená konstrukce, atd.. Náklady na bydlení jsou velmi nízké, ale není to pro každého.
Odpovědět
Je to přesně tak jak psal "fila" Lidem jak řeknete mobilní dům tak každý si představí mobilheim za 200000,- který stál 15 let někde u moře a bydlel v tom bůhví kdo. Naproti tomu se zabydlel v Čechách výraz mobilní dřevostavba což je jak už tu bylo řečeno "mobilní" dům s plochou cca 50m čtverečních. Tyto domy jsou většinou vyrobeny na zakázku podle přání budoucího majitele a například síla stěn je cca 20cm což se s mobilheimem nedá srovnat jak v tepelných tak i hlukových parametrech. V mobilheimu jsem bydlel na dovolené a je to asi takové jako když spíte uprostřed křižovatky v papírové krabici, zatímco mobilní dřevostavba vykazuje parametry normálního domu. Pro představu: Tepelná vodivost vaty se pohybuje okolo 0,03 - 0,04 W/mK, dobré ´cihelné´ zdivo má cca 0,1 W/mK, a plná cihla cca 0,9 W/mK... (čím vyšší číslo tím horší vlastnosti) Takže pro nahrazení izolačních vlastností 30 cm zdiva z keramiky (pálené cihelné bloky) stačí cca 10 cm vaty nebo, pokud by šlo o zeď z plných cihel, stačilo by cca 1,5 cm vaty. Pokud má tedy mobilní dřevostavba 15cm izolaci z kamenné vaty je to jako by jste bydleli v domě postaveném z cihelných voštinových tvárnic o síle 45cm nebo v domě z plných cihel se stěnami silnými něco kolem jednoho metru a takových domů je tady v ČR dost a dost. Běžně se z plných cihel stavěly domy se zdmi 60cm bez jakékoliv další izolace. Podotýkám ještě jednou že je to jen názorný příklad pro laiky a pro představu. A hlavně jsem to uvedl proto že u těchto mobilních dřevostaveb se nemáte v tomto směru čeho bát. Nejsem ani prodejce izolace ani prodejce mobilních domů jsem jen jeho majitel, který to má odzkoušené. :-) :-) Mobilní dřevostavby mají pevnou konstrukční strukturu a okna jako má většina z nás v klasických domech a bytech. No to by snad stačilo :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?