Měření termokamerou

Hezky dobry den, prosim zkusene o vysvetleni. Bydlime od 2/ 2018. Drevostavba difuzne uzavrena, rekuperaci nemame. V breznu nam firma provedla mereni termokamerou( vysledky nam dala minuly tyden) a abych pravdu rekla, nejsem z toho moudra. Zaver zni, ze termosnimky zaznamenaly jiste povrchove anomalie, ale ze v dome neni zadny rosny bod ani plisne a ze tyto anomalie nemaji negativni dopad na zivotni prostredi obyvanych prostor. Me se ale presto zda, ze to neni v poradku, ze je potreba seridit okna a dvere( to pry samozrejme udelaji) ale nezda se mi v tech rozich - vyrazne studene rohy. Zdvorile prosim zkusene, jestli je toto opravdu normalni stav. Prikladam par snimku. Dekuji vsem za vas cas a odpoved.
Odpovědět
@alexxa007 To co je v rozích normální není, ale záleží na absolutních hodnotách. U výplní se to jakž takž nechá.
Odpovědět
@travas Prave ty rohy, to bylo prvni co me napadlo, jestli tam neni tepelny most???Posledni je poklop ( schudky na pudu), to uz vedle u dcery “ zateplily”. O vikendu budou delat opravy u nas, maj toho po roce pozehnane. Dekuji vam
Odpovědět
@alexxa007 No jasně jde o tepelné mosty v každém případě.
Odpovědět
Děkuji Vám, napsala jsem Vám SZ.
Odpovědět
Ahoj, můžu se zeptat jestli Vám to měření dělala firma, která Vám postavila dům a nebo jste to objednali extra? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
@uhrin Byla najmuta firma z Prahy, ale vybrala ji fi co nám stavěla dům a platila to i ona. Nyní je to ve fazi jednání, další meření bude příští rok v lednu. tepelné mosty tam vidí i slepej. ;-)
Odpovědět
Dobrý den. Můžu se zeptat kdo Vám stavěl dřevostavbu?Děkuji.
Odpovědět
@uhrin Poslala jsem Vám SZ.
Odpovědět
Záleží opravdu na číselných hodnotách. Teplotní pole vždy vykazuje rozdíly teplot a v každém vnějším rohu to bude takto vypadat, záleží ale na konkrétní teplotě-z obrázků nečitelné. BTW vymáhání a případná reklamace je v tomto případě složitá. Má se kontrolovat (v průběhu výstavby), zda je realizováno dle projektu-měli jste dozora?
Odpovědět
@panlorenc V ložnici je v jednom rohu 14,5 st, pak v komoře a na schudcích na půdu taky(ty už zaizolovali). Bohužel neměli, vím co si myslíte ;-) ... jsme uplní idioti.... firma měla výborné recenze, dělali na nás perfektní dojem (než přišly první komplikace), prý jsou rodinná firma a stavební dozor není potřeba. ani nevíte jak si nadávám. Domček vedle nás stavěla souběžně i dcera a má stejné problémy... Otevřel nám oči ,až pan Šimek, kterého jsme si zaplatili. Dvě A4 popsaných závad. P.S. A Vám děkuji za názor, vy se vždy vyznáte ;-)
Odpovědět
@alexxa007 Ještě je potřeba za jakých podmínek byla naměřená povrchová teplota těch 14,5st. Tzn. vnější teplotu a vnitřní teplotu. Teplotní spádem a dle konstrukce se dá zjistit nepřímo, kolik cm izolace tam je a jestli to je dle projektu. Termosnímek pak slouží jako důkaz.
Odpovědět
@panlorenc v mistnostech bylo od 19 st( loznice, tam byl v jednom rohu tech 14,5 st ) po 21, 5 (obyvak), teplota venku bylo -2.... no uvidime, jak dopadneme s merenim v lednu. Dekuji vam.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@alexxa007 Dobrý večer řeším podobný problém kdo vám dům stavěl jestli se mužů zeptat ? Taky čekám na termo testy a pak se uvidí
Odpovědět
@alexxa007 Opravdu ný mě zajímalo jak jste dopadla v řešení tohoto problému , protože mě to čeká taky a také jsem neměl stavební dozor .Ceka mě stejný problém .
Odpovědět
@panlorenc Vždyť vedle snímků je teplotní legenda, tak co je nečitelné?
Odpovědět
@pavel119 Hezky dobry vecer, pochybnosti jsou i v domecku vedle u dcery, mereni taky nevyslo dobre. Majitel stavebni firmy co nam stavel domecky na klic u nas byl, uznal ze mereni nevyslo optimalne( pan docent v mereni mel i spousty chyb, byl u nas merit v breznu v zaverecne zprave byl napsany unor, tim se neshodovalo ani pocasi v danem terminu, vysledky mereni dodal v zari- 6x jsme ho upominali- pry mel rozbity software). Takze dohoda znela, ze se to pristi rok v lednu udela kontrolni mereni a dle toho bude zaver. Firma se k tomu stavi tak, ze to chce resit. Ozvu se, az bude hotove kontrolni mereni.
Odpovědět
@alexxa007 Dobrý večer , tak aspoň se vaše firma postavila k problému zodpovědné .ta naše tvrdí ze je vše v pořádku .Jeste jsem se chtel zeptat jak jste na problém přišly ?
Odpovědět
@pavel119 Hezky dobry vecer, vlastne prvotne u dcery v domecku ( stejna konstrukce) vzdy bylo v lete vic st nez u nas a v zime zas min, pritom topime stejne i stejne mame situovane domy. Firma provedla mereni jejich firemni kamerou a odhalila u dcery studenejsi rohy. U nas se nikdy nepodarilo vytopit loznici, vzdy tam bylo velmi chladno( u dcery v loznici stejne m2 a stejna svetova strana min o 4-5 st tepleji- coz jiz bylo odstraneno fixlujicim termostatem). Takze jsme si rekli, ze v zime nechame odbornou firmou zmerit termokamerou oba domky. Spise nas tedy na to navedl pan Šimek, ktereho jsme si pozvali k nam na kontrolu a ktery nas upozornil na zavady. Vrele ho doporucuji.
Odpovědět
@alexxa007 Dobrý večer musím konstatovat , že také nemůžeme vytopit ložnici oproti jiné místnosti , děkuji moc za popis situace u nás více měně podobný případ a prosím kdo ke pan Šimek ? Marně totiž hledám někoho kdo mě pomůže odborným stanoviskem jako argument u stavební firmy .Dekuji za konzultaci .Jelinek Pavel
Odpovědět
@pavel119 Hezky dobry vecer, pan Šimek je machr pres drevostavby. Najedte si na youtube a zadejte si drevostavby s Pavkem Simkem. Nam velmi pomohl, nasel i zavady, o kterych jsme vubec nevedeli. Firma pak vse dle jeho zjisteni opravila. https://drevostavba-dozor.webnode.cz/...
Odpovědět
@alexxa007 Moc děkuji už jsem ho kontaktoval uvidíme jestli bude ochotný přijet jsme od Prahy daleko . Jen jsem se chtel ještě zeptat pan Šimek vám dům kontroloval , když jste v něm už bydleli ?Jinak přeji krásné Vánoce .
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?