Montovaná dřevostavba FACE HOME

Profilova fotka
Zdravím a prosím zkušené o názor na tento typ montované drevostavby. V základním provedení mají domy FACE HOME kostrukci vnitřních stěn 13cm a vnějších stěn 15cm. Vnitřní i vnější stěny jsou vždy vyplněné 10cm izolační vaty. 10cm izolační vaty je i opatřen strop a podlaha. Ve verzi dodatečného zateplení mají pak vnější stěny sílu 27cm kdy je dům dodatečně opatřen vnější 12cm zateplovací vrstvou polystyrenu. Dále pak je podlahová i stropní izolace v síle 25cm izolační vaty. V základní verzi jsou vždy domy FACE HOME opatřeny štukovou omítkou a AL střechou Maxidek s dekorem střešních tašek v černé nebo červené barvě. Takto vypadá dům FACE HOME jako běžný zděný dům. Všechny okna jsou plastová s izolačními dvojskly v bílé barvě v rozměru 90x90cm. Děkuji všem
Odpovědět
Proč uvažuješ o dřevostavbě? Cena, rychlost výstavby? Světový názor?
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, cena a rychlost. V neposlední řadě pocitově jsou mi bližší...
Odpovědět
Názor? Firmu neznám, ale okna dvojska v typizovanem rozmeru už snad dnes nedela nikdo. Hlavně, ze je tam 12 cm polystyrenu, když budou stejne uniky okny.
Odpovědět
Profilova fotka
@wries Právě. To mě hodně zarazilo. Dnes se jedeme podívat na hotový domek, který se má zítra předávat. Chci být trochu připravena. Ale už teď moc důvěry nemám.
Odpovědět
@kaci2015 co to je za standart.rychle od nich pryč.na hotovém domku toho moc neuvidíte.to už je vše zakryto.teď jsem koukal na jejich stránky a v tom bych bydlet nechtěl.spíš to je jako chata.energetická třída C
Odpovědět
Profilova fotka
vypočítat nic neumím, ale zcela laicky mi přijde zateplení na naše podmínky dost slabé... Někam do Portugalska dobrý... ale i kdybych nechtěla nízkoenergetický/pasivní dům, stejně bych se té slaboty obávala. Na prohlídce hotového domku ale nevím, jestli toto poznáte, uprostřed současného léta jde spíš o pocit a design, než skladbu stěn... za každou změnu "navíc" nejspíš budou chtít doplatit - např. za trojskla. co nabízí jiné dřevostavební firmy? (btw. máme stěny 45cm, 40vata)
Odpovědět
Profilova fotka
@lagys Je tam strašně málo informací. Jsem laik, ale přesto mi technické údaje chybí. A to málo co tam je, moc důvěry nebudí. Bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Zateplení mě také zarazilo. Pak ta okna....holt se podíváme a nejspíš se zase slušně rozloucime
Odpovědět
@kaci2015 jak říkám,tohle je spíš chata.já mám šířku stěny 40cm.to nemluvím o další standartech.
Odpovědět
doporučuji ti si přečíst pohádku o 3 prasátkách - to jedno taky chtělo co nejrycheji bydlet,možná že i nejlaciněji :-D Ale - na vnějším polystyrénu si velmi rádi pochutnají ptáčci a dvojskla dneska? Tak asi proto je ta cena za hubičku.
Odpovědět
Profilova fotka
@catle Děkuji za cennou radu. Byl to pouze jeden z mnoha dotazu na zdejším fóru. Schůzku jsme včas zrušili. Děkuji. Takovou reakci bych tady opravdu nečekala.
Odpovědět
@catle když date kvalitní dvojsklo není to zas takový problém, viděl jsem celkové srovnání dvojskla i trojskla (to propustí méně světla - v zimě méně tepla) a rozdíl např u jižních oken nula nila nic - navíc je to lehčí a levnější.. ptacku bych se se taky nebál.. ale je jasné, že koncepce těchto domů není pro plnohodnotné celoroční bydlení..
Odpovědět
Článek se načítá
@catle tak to se tato pohadka asi nedostala do severskych krajin, kde je vlku (a nejen tech) docela dost :-D @kaci2015 my bydlime v drevostavbe uz 6.rokem a klidne bych do drevostavby sla opet. Co se tyce dvojskloxtrojsklo. Spise, nez dvoj nebo troj bych resila celkove zatepleni domu a na oknech tzv. U, co je tepelna ztrata. Pokud mas moznost poridit dvoj-i trojsklo za stejnou cenu, tak chod do trojskla. Jinak strechu mame take Maxidek, tedy v barve antracit a nemame s tim vubec zadny problem. Co se tyce zbyle konstrukce, je to malo informaci, chtelo by to kompletni slozeni zdi. Kazdopadne minimalne v podlaze povazuji za bezny standard aspon 12cm. Trochu mi prijde zvlastni ten velky skok mezi standardnim a dodatecnym zateplenim. Temer dvojnasobek. Chce to opravdu vice informaci, klidne do osobni schuzky jdete, udelate si predstavu, nastudujte si trochu neco o drevostavbach, abyste vedeli, na co se napr. zeptat. Mne treba odradilo, ze na strankach nemaji blizsi informace ke konstrukci a napr. doporucuji olejove primotopy :-( Pokud mohu poradit, myslenky na drevostavbu se navzdavejte, ale hledala bych jinou firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Moc děkuji. Právě minimum informací ohledně složení stěn a dalších technick.parametru nas nakonec odradilo. Jet se podívat na hotový domek a poslouchat pohádky jsme nakonec vzdali. Ale od dřeva se odradit nenechám!!? A vám ať se krasne bydli. Děkuji za vaše zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Dům máte nádherný!
Odpovědět
Doporučuji nevymýšlet vymyšlené a jít do kvalitní zavedené firmy, která se může prokázat certifikáty, referencemi zákazníků, např. je členem ADMD (admd.cz) atd. Firem na dřevostavby je opravdu hodně, dneska se na tom snaží vydělat kdejakej jouda, ale opravdu kvalitních firem spočítám pár. Teď je stavební boom a když vidím kolikrát, co si zákazníci nechají líbit a jak je ty firmy šulej na materiálu a nedodržují ani základní technologické postupy, tak se opravdu divím, že jim ty peníze platí. U nás v satelitu teď např. staví celkem 4 dřevostavby a jen jednu firmu bych jakž takž doporučil, jinak bych s prominutím blil. Ty stavby tam jsou klidně otevřené, bez oken, celou zimu, lije do toho, v jedné je v garáži ubytovaný již asi 2 měsíce zajíc :-D. A ti lidi se na to ani nepřijedou podívat, nechápu....
Odpovědět
@kaci2015 moc dekujeme!At se brzy take dockate a pokud bys chtela poradit,klidne se ozvi;)
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Děkujeme moc!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Mame drevostavbu od Happy Woodu a spokojenost. Do niceho jineho bych nesel. Stejny system pak dela treba CzechPan Rumburk nebo Europanel Liberec Ovsem shora uvedena firma jsou jen male zahradni domky
Odpovědět
Profilova fotka
@charlie2806 děkujeme
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@linee dobrý den, prosím u jaké firmy jste si nechali postavit domeček a vše proběhlo v pořádku? Děkuji za odpověď.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?