Montované domy. Poraďte konkrétní firmy

Ahoj, prosím o radu-uvažujeme o montovaném domu. Můžete mi sdělit konkrétní firmu, s níž máte vy nebo vaši známí zkušenost? Co Polymur? A jine? Diky za tipy. A neodkazujte mě prosím na téma domy na klíč, tam se řeší jen to, zda se někomu ty domy líbí nebo ne...
Odpovědět
1
2
5
tedy, opravdu nikdo? :-N
Odpovědět
Ahoj Console, brzy tu jistě nějaké typy přibudou - i když jak mám napsat firmu, kterou máme s přítelem vybranou, (známí s nimi mají skvělou zkušenost), když jí menám podle podmínek webu dělat reklamu? Tu tebou zmíněnou neznám, ale my chceme stavět s jednou Středočeskou, co staví i v Německu, Švýcarsku, Slovensku a Rakousku. Před chvílí jsem si pročítala diskusi k BBgroup - chudáci lidi, až teď mi dochází, jak je důležitý vybrat správnou firmu. My to vzali fakt na základě doporučení, byli jsme se podívat na veletrhu (budou zase na forarchu), na vzorovém domě, vzali nás i do výroby a krom toho s nimi právě staví známí - zasčali před 14ti dny, hrubá stavba už je a začalo se dělat na vnitřku. Veškerou předchozí spolupráci chválí, ať už komunikaci, ochotu, financování, spolehlivost, no a hlavně kvalitu. Základová deska jak pro bytový dům, paráda. Takže to sledujeme ostřížím zrakem:-) Stavět chceme až tak za 2roky, zatím chybí finance, ale aspoň v tom s kým, máme jasno. Jestli chceš, napiš mi na e-mail a já ti pošlu web na tu firmu - nejlepší bude, když se o tom, jací jsou, přesvědčíš sama. Jen doufám, že mě nezahltí e-mailovou schránku nějací úchyláci.. Měj se, ahoj
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Přeji hezký den! Bydlím již téměř rok v dřevostavbě. Ráda bych touto cestou varovala všechny před firmou, která nám dům stavěla. Stále jen řešíme reklamace a firma není příliš ochotná (musím zde být slušná, jinak bych použila jiný termín). Firma se jmenuje Intera a je z Rakovníka!!!!Nalétli jsme, snad mohu touto cestou ostatní varovat. V žádném případě ne Intera Rakovník.
Odpovědět
Ahoj a diky, ze konecne pisete...Evach:co amte konkretne za trable? Mne se libi dum HAPPY, poslu odkaz. NAsla jsem zatim 2 firmy, ktere ho stavi a to Polymur a nizkoenergeticke domy.cz. Proto bych byla rada, kdyby mel nekdo zkusenosti s tmito firmami. A ted ten odkaz: http://www.polymur.cz/cz/katalog/nizk...
Odpovědět
Ahoj Console, tak nevím, jestli chceš znát dobré reference na ostatní firmy, nebo tě zajímá jen ta jedna. No a pokud bych se k ní měla vyjádřit, tedy k domu z nabídky, tak alespoň z uvedených informací lze vyčíst následující: cena projektu zde uvedená je jen za namalování domečku, za statiku, elektřinu a další zaplatíte dalších 100t (pokud to bude odborně provedené) o těhle penězích není ani zmínka, obytná plocha ani ne 70m je spíš velikostně srovnatelný s panelákovým bytem, pokud nejsi žena v důchodu s odrostlými dětmi, nevejdeš se tam. Cena za základovou desku je tak směšně nízká, že bych se bála mít na tom postavené jedno patro, natož dvě, základy jsou přeci nejdůležitější a musí být provedeny precizně. Stačí ti v kuchyni i v obýváku 1 zásuvka???Bydlím ve středních čechách a vzdálenost k jejich sídlu je od nás 230km, to nemají ani uvedenou cenu za dopravu.. Standard u té "naší firmy" je 300mm stěna, tepelně je na tom mnoohem líp. Kdybys chtěla jiné topení?? Co to jsou foliované dveře a schody bez úpravy, co podlahy?? Já bych chtěla v domě na klíč po nastěhování nábytku rovnou bydlet.. Tady to hrozí různými vícenáklady, trochu bych se bála. Ostatně tenhle dům ti podle nákresu i bez projektu postaví i jiné firmy. Alespoň se zkus podívat i jinam, na stavbu, na vzorové domy.. Zajímala by mě i kvalita, ne jen cena (někdy je lepší si připlatit za kvalitu víc a bydlet v pohodě) Vždyť tam chcete roky žít!!!
Odpovědět
Mám zkušenosti s firmou D.E.E.D. a nejsou úplně dobré. Dům sice stojí, ale řešení jakékoliv vady v rámci záruky je velmi těžký úkol. Odstranění i sebemenších vad trvá velmi dlouho a pokud se budete snažit s nimi řešit něco většího, tak narazíte na arogantní vystupování některých zaměstnanců a různé nekalé praktiky ve vyjednávání.
Odpovědět
Mám také konkrétní zkušenost s firmou Deed. Podle mého názoru jsou to amatéři, alespoň co se týče prodeje. V době, kdy jsem dělal výběrové řízení na firmu jsem je kontaktoval. Na webu mají jen kontaktní formulář, mail a telefon. Zavolal jsem na telefon uvedený tam a nic. Volám opakovaně a stále nic. Po třech dnech! zkoušení dovolat se to zvedl někdo a představil se jako vrátný. Podivil jsem se nad tím, proč to není spíše prodejce, ale budiž. Chtěl jsem přepojit na někoho fundovaného a bylo mi řečeno, že nelze a že ať jim dám číslo a oni nejpozději náledující den zavolají. Nikdo se ani ten den, ani následující a dokonce ani celý týden neozval. Rozhodl jsem se tedy volat znovu. Po x pokusech jsem opět dovolal na vrátnici, připomněl se a opět mi bylo slíbeno, že se již neodkladně někdo ozve. Opět týden nic. Ze zoufalství jsem se pokusil vyplnit ještě kontaktní formulář na jejich webu a kopii poslal i na mail, který zůstal bez odezvy, nikdo mě do dnešního dne nekontaktoval a to je již půl roku. Takže s touto firmou bych rozhodně stavět nezačínal. Zajímavý pro případné klienty je také fakt, že tato firma začala spolupracovat s firmou bbgruppe, o jejichž kvalitách a serioznosti si můžete přečíst v diskuzi "Dřevostavby Atrium x RD Rýmařov". V krátkosti nastíním, že BBgruppe podvedlo své klienty i dodavatele, stavby zastavilo a peníze klientů odmítá vracet. Podle toho, co zde píšou ostatní, tak v Deedu pracují asi podobní kriminálníci jako je Blažek a spol (jednatel bbgruppe), protože slušná firma by za okolností, které panují kolem bbgruppe do spolupráce s ní za žádných okolností nešla. Je to pro ní ta nejhorší reklama, kterou může dostat. Jestli chcete řešit problémy, shánět právníka a soudit se, DEED nebo BBgruppe je ta nejlepší volba.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Máme pozemek a co dál? ....potřebovala bych poradit, rádi bychom montovaný domek (nízkoenergetický) a nejlépe se sklepem, nevíme jak začít....a také nemáme vybranou stavební firmu (pozemek je kousek od Uh. Brodu-Jižní Morava). Pokud byste mohli poradit, kam zajít co začít vyřizovat a také jak postupovat dál....uvítám to, hledáme také projektanta na individuální domek, máme totiž pozemek v zástavbě domků a pozemek je dosti úzký....nevím, co je lepší, zda si nechat vypracovat projekt a pak zadat firmě nebo to vše nechat na jedné firmě? (co výjde levněji a je jednodušší?) Jakou stavební firmu byste nám doporučili? Také vůbec nechápu princip se stavebním úřadem, to tam máme zajít až s hotovým projektem, za který dáme xtisíc? a oni pak řeknou, toto nepůjde? Nemáme zkušenosti tak prosím o rady a podělení se se svýma zkušenostma, děkuju. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vitaka Ahoj my zrovna dostavujeme domek s Ekonomickými stavbami.Jejich výhodou je,že projekt je zdarma,coz u většiny firem nebývá a co se týká veškerých složitých obíhávání úřadů a žádání o různé povolení,to taky řeší za klienty,takže styk s úřady je díky bohu minimální.Koukni když tak na jejich stránky. ;-) http://www.ekonomicke-stavby.cz/esp/w...
Odpovědět
@ronyx 8-( ale no tak....to snad taková firma nemá zapotřebí...EK si to nechají zaplatit v ceně stavby - jen to není spec. uvedené a jejich projekty mi nepřišly nijak geniální - spíše naopak - bez techn. prostor apod. tož to je můj názor na tento reklamní příspěvek!
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom Ale notak!!!!Dívej se pořádne,domů s tech.prostory je tam až až 8-( Samozřejmě že se musí zaplatit i lidé,kteří to vše za nás vyřizují,to je snad logické ne? 8-( Ty si snad myslíš,že v dnešní době ti někdo něco dá zadarmo???Prostě je to rychlejší A TO O DOST a také pohodlnější.Mám spoustu známých co staví na vlastní pěst a vyřyzování jim trvalo neskutečně dlouho.Čekačky na úřadech a to nemluvě o tom,že laik co staví prvvně ví s prominutím houby o tom co vše je třeba zařídit.A že toho je.Jen říkám,že je to snad jediná firma,co tuto službu poskytuje.Toď můj názor na tvůj ....... přízpěvek! PS:Reklamu opravdu nikomu nedělám.Přečti si pořádně otázku slečky nademnou.Chtěla vědět NÁZVY firem se kterými stavíme!!!!!! 8-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No hledáme něco jiného....i postup stavby (montovaný domek), musíme prodat byt a do krátké doby se pak přesunout do hotového domku, takže musíme najít i domek, který bude opravdu obyvatelný do cca 2-3měsíců.
Odpovědět
@ronyx OK - hádat se nebudu (domy ES jsou tak předražené, že to má myslím vlastní diskuzi...) A mimochodem : poznáš rozdíl mezi montovaným a zděným domem? Viz zprávička vitaky....tož tedy reklama nepadla na úrodnou půdu...to je můj názor na Tvůj příspěvek.
Odpovědět
Profilova fotka
@fotrtom Tož hledal jsi dlouho,než si našel něco na co bys mohl upozornit? :-D Miluju rejpaly jako ty. :-D My s nima stavíme a jsem naprosto spokojená.Pokud na jejich domky nemáš,samozřejmě s nima nestavěj ;-) :-D ty reklamo :-D
Odpovědět
@vitaka Co zkusit RD Rýmařov. My dům od nich máme a jsme moc spokojeni. Rychlost, dobré jednání, ukázkové domy.
Odpovědět
Profilova fotka
@vitaka přesně co píše @jitule23 jestli chce rychlou výstavbu, ale počítej stejně s tím že pokud nemáš pozemek a budeš vše obíhat, že většinou bydlíš do roka ;-) byť samotná stavba domu na hotovou desku trvá 20dní, vše je dle zkušeností zde přihlášených ;-) @ronyx od Ekonomických staveb bych si nekoupil ani cihlu, asi budeš jedna z mála která má zatím ve výstavbě štěstí, ale nemůžeš popřít to, že je to problémová firma a negativa najdeškam se podíváš. Zkus nějaká najít na RD Rýmařov ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 To je sice pravda,problémy měli,ale na každé větší stavební firmě se najde něco,já slyšela špatné zkušenosti a kritiku snad na všechny firmy ;-) .Samozřejmě je to o štěstí,někdo to má bez roblémů a jiným se to kazí jedno po druhém :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 @fotrtom @jitule23 děkuju za názor........pravda, taky hledáme kvalitu a rozumnou cenu.....rychlost celé stavby je relativně rychlá....máme dost času na vyřizování povolení, chceme bydlet do dvou let, ale spíše jde pak o financování a hypotéku, že jakmile vyběháme všechna povolení, tak domek musí stát určitě do 2-3měsíců, abychom se vystěhovali z bytu, který musíme samozřejmě prodat+dobrat hypotéku, je to složitější, tak proto hledám možnosti jak vůbec začít a postupovat......jestli zajít první na stavební úřad, s prázdnýma rukama, nebo první projekt, nevíme vůbec.....také mne zaráží, že ty montované domy jsou z různých materiálů...jedni to dělají tak, druzí onak....viděla jsem dřevěné desky, nebo nějaké dřevotřískové, také to staví z betonových.....prostě když je to stavba domku klasická, tak je to buď cihla nebo ytonk, ale jak vybrat dobře montovaný domek, to je složitější :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@ronyx jojo něco na to je... @vitaka Tak asi je dobré začít pozemkem, ten buď zafinacujete ze svého nebo ze stavebního spoření. Pak třeba u Rýmařova se zaplatí 36tis za projekt ( pak peníze odečtou z ceny domu) a řeší se projekt a jeho úpravy ( zdarma) pak vám ho hotový pošlou domů a na základě toho můžete oběhat stavební povolení. Ikdyby jste do toho dál nešli tak přijdete pouze "o 36tis" pak bych oběhal hypotéku s tím, že jak prodáte byt ji částěčne splatíte. Necháte postavit základovou desku ( pro firmu práce na cca 14dní) no a za měsíc může nastoupit Rýmařov a za 20dní se stěhujete. Faktura za dům je splatná 14 dní po předání domu. Což je myslím výborné ;-) Co se týká složení zdí více je na uspornedomy.cz, betonové bloky dělá třeba canaba, ale ta vychází o něco dráž.... Jo informací budete potřebovat hodně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 tak pozemek máme, přes úvěr ze stavebka.....a ještě jsem se chtěla zeptat těch 36tisíc to je asi jejich typový dům, že? my potřebujeme individuální (máme úzký pozemek a představu co bychom chtěli - podobu domku taky)....a ještě bych ráda věděla, jak ten projekt oni dělají......mám opravdu obavy, že budu mít projekt, ale pak příjdu na stavební úřad a oni řeknou, toto ani omylem! A ještě...pokud bychom s nimi nakonec nestavěli, tak projekt můžeme použít?
Odpovědět
Profilova fotka
jé a ještě jsem zapomněla.....co sklep? má někdo zkušenost? sklep určitě budeme potřebovat (nemusí být samozřejmě pod celým domem, ale nějaký sklep potřebujeme jistě)
Odpovědět
Profilova fotka
@vitaka jojo je to typový dům např Nova 101 pokud je bez garáže tak je necelých 8m široký. Projekt nedělají, ten je daný, upravy se dělají většinou uvnitř, samozřejmě jo dobré nejdřív zajít na SÚ a zjistit si co v dané lokalitě může stát a podle toho vybírat dům. Pokud s nima stavět nebudete tak to nevím zda se projekt může použít, zda podle něj jiná firma bude stavět.... Co se týká sklepa, to není problém v rámci základové desky, ale počítej že se vám to o dost prodraží.....
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 ten sklep musíme nějak vyřešit....možná by vyšlo levněji jej dělat postupně (nechat vybagrovat, pak něco sami, pak něco se zedníkem...prostě na toto bychom měli dost času si myslím, takže nachystat a pak nechat firmu zhotovit dům).......no a další věc ty domky jsou se střechou směrem k cestě (vchodu) skosenou a my bychom raději střechu na druhý bok, měli bychom tak podkroví se štítem a vzadu na dvoře pěkně vyřešný i balkon zabudovaný pod střechou.....měli bychom představu spíše takového toho klasického starého domku, jednoduchého.....obdélník se vchodem z boku....jedná se totiž o uličku, kde jsou starší domky, takže by se tam i dobře hodil. Něco v tomto stylu.
Odpovědět
@vitaka Dívala jste se na nabídku ELK? Mají hodně typových domů, takže si vybere snad každý pro jakýkoli pozemek. Některé domy mají dražší, ale třeba domy Praktic jsou za přijatelnou cenu. Podmínky více než dobré. Platíte například až po předání domu, na začátku se platít pouze záloha 100.000 Kč apod. Obchodní zástupci Vám určitě poradí. My kápli na dobrého a zkušeného, který fakt zná všechny možné fígle. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vitaka jo tak to bude chtít spíše kouknout po individuálním projektu, v lidi si připravit základy s deskou a pak nechat postavit dům. Hlavně si předem zjistit na uřadě zda vám daný typ domu povolí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verpri to je moc daleko....to je přes 250km od našeho pozemku
Odpovědět
Profilova fotka
@verpri a ty máš nějakou zkušenost s touto firmou? Všimla jsem si, že mají ještě nějaký vzorový dům v Brně, no aspoň něco na Moravě....jinak je to moc daleko....ale je fakt, že mne zaujal tento projekt: http://www.elk.cz/index.php?id=fhaust... třeba by se to dalo trochu zvednout na případné obyvatelné podkroví (stejně chceme bydlet jen dole, ale to podkroví tam mít chceme, pro případ....a hlavně také pro úložný prostor....sezóní záležitosti, snowboard, oblečení, atd. někam se to dávat musí, zvlášť když je plno koníčků-já bych tam uvítala i tvořivou dílnu....kde nemusí nikomu vadit, že mám natahnuté plátno či plno barviček)....čili podkroví aby bylo, ale nemusí být nijak extra dodělané. Jestli máš nějakou zkušenost s tou firmou, uvitám další info.
Odpovědět
@vitaka Uvažujeme o jejich Prakticu 128. Reference mají dobré. Zatím jsme srovnávali s dalšími 2 firmami a vycházejí pro nás nejlépe. Staví po celé ČR, takže vzdálenosti bych se nebála. Několik vzorových domů mají i ve Vídni, což také není tak daleko. S tím podkrovím do toho Prakticu bude asi problém. Je tam foukaná izolace. Ale spojte se s jejich obchodním zástupcem a on Vám řekne víc.
Odpovědět
Profilova fotka
@verpri tak asi je to jediný zhruba tak typový domek, který by se nám líbil, ale určitě bychom chtěli nějaké úpravy a ještě než jsem se dívala dál na vyjádření k této firmě tady....tak jsem pojala takový divný pocit, že každá prkotina bude pěkně naúčtovaná a my jaksi zrovna peněz nemáme......pak jsem se podívala na nějaké reference a potvrdil se mi můj pocit, nějak k té firmě nemám důvěru. Smím se zeptat, jaké další jste měli v plánu? O jakých jiných firmách uvažujete?
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?