Můžete si v dřevostavbě udělat betonové schodiště?

Profilova fotka
Ahoj všichni chci se zeptat jestly je možné si udělat v dřevostavbě betonové chodiště a pak si ho obložit dřevem?Myslíte že je to možné či nereálné?Máte to tak někdo nebo jste o tom slyšely?
Odpovědět
Profilova fotka
Je to možné, u firmy, která nám bude stavět jsme měli původně planovane betonove schodiště na pozdější obložení dřevem, stejnym jako je ne podlahách. Finanční stránka tohodle je ale dost hrozna :D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak že si myslíš že betonové schodiště je draší než celo dřevěné?A vy taky stavíte dřevostavbu?
Odpovědět
Zrejme je nutne i vyjadreni statika. Nerekla bych, ze je betonove schodiste drazsi nez drevene. Teda drevene kvalitni, ne nejaka takova ta celoborovicova lacenka.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si myslím že betonové schodiště vyjde o dost levněji než celodřevěné třeba z masivu. Ale to je jen můj názor. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@krkyna a co obložení dřevem ? to tě vyjde na kolik ? Nebo proč chceš jinak betonové ? Asi by muselo být samonosné a na stavbu přivezené již hotové, vyzrálé, usazené jeřábem.... Nemyslím, že by to byla nějaká úspora nebo se mýlím ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Určitě bych ho pak obložila jen jako podklad by byl beton. Budeme mít dřevostavbu na dokončení a určitý rozpočet tak jsem si říkala že to třeba vyjde levněji:)A myslím si že nebude časem skřípat jak celodřevěné.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Myslím si že celodřevěné schodiště z masivu stojí tak 100tis.kč coš je dost.
Odpovědět
Profilova fotka
@krkyna tak obložení tě taky bude něco stát ;-) to si trochu přehnala s tou cenou, nechá se sehnat za polovinu, možná i méně, viz třeba http://www.schodyzmasivu.cz/cs/dreven... stačí obepsat pár firem, či truhlářů ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Jo na tuto firmu jsem se taky dívala,ale příjde my to takové slabé vypadáto že to začne brzo vrzat.Ale doufám že seženem tak do 50tis.To by byla taková přijatelná cena:)Ale moc díky za pomoc.Asi stejnak půjdeme do celodřevěných schodečků:)
Odpovědět
Profilova fotka
@krkyna jo tak to sem vybral náhodou, byly tam i ceny ;-) jojo chce to hledat, tak ať dobře vyberete ;-)
Odpovědět
@petrsv1000 Lacne schodisko na prvy pohlad. Po naklikani dalsich potrebnych veci (900mm sirka, lepsie drevo, zameranie, montaz, povrchova uprava, DPH) a si na 65-70 tisic. Nedavno som riesil schody, sice nie celodrevene ale moderne ocel/nerez + drevo a vsetky ponuky sa pohybovali okolo 100 tisic. V tomto pripade betonove vyjdu urcite lacnejsie. Akurat v drevostavbe to posobi ako past na oko....
Odpovědět
@deto_oesya Neplet si ale drevostavbu s roubenkou nebo srubem. V drevostavbe vubec to drevo nemusi byt nikde videt. Vypada to zvenci i zevnitr jako cihlovy barak, odlisuje se to jinyma vecma ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mmmk Fakt jo? :) Kebyze si nestaviam drevostavbu, tak ani neviem.... :) Obecne si myslim, ze beton do drevostavby jednoducho nepatri. Tot vsjo.
Odpovědět
@deto_oesya Drevostavba vypada jako cihlovy barak - ma to vnitrni omitky (nebo to tak vypada), vnejsi omitku, stoji to na betonove zakladove desce. Podivej se v albech ;-)
Odpovědět
@mmmk Dakujem, ale bude stacit ak sa pozriem na svoju drevostavbu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@krkyna a proč chcete betonové schodiště? podle mě je to zbytečná technologická vlhkost do dřevostavby a všechny návaznosti nechci ani domýšlet, spíš bych šla cestou nosné ocelové podkonstrukce - je to také suchá technologie a opláštit je dá také jakkoliv
Odpovědět
Profilova fotka
No už jsme to s manželem zavrhli. Prostě půjdeme do klasických celodřevěných.Ještě najít tu správnou firmu. :-) Nemáte někdo nějaký tip? :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?