Nadstandard u dřevostaveb

Můžete mi dát tipy, na čem určitě nešetřit při stavbě dřevostavby na klíč a využít nadstandardu? Případně co se ptát při první schůzce, na co nezapomenout, čemu nenaletet - vlastní zkusenost. Vím, že je to individuální, ale aspoň nějaké zkušenosti. Diky
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít drevostavbu, hodně jsem si projížděla videa Dřevostavby s Pavlem Šimkem. Myslím, ze pokud plánujete stavet uz teď, kdy jsou dle noveho staveb. zakona přísnější podmínky, nemusíte až tak nic moc řešit. Dum bude urcite uz v zakladni cene splnovat dostatecne zateplení i obnovitelny zdroj vytapeni. My jsme si za puvodnich podminek priplatili prave za zateplení (silnější vrstvu), podlahove topení, nezamrzny venkovni ventil na vodu, venkovni pripojku elektriny, hromosvod...priplaci se i za komin, jimku na dešťovou vodu, chodničky a terasu, barevný dekor oken, posuvné dveře, pochozi půdu...je toho dost, bohužel částka za základní dům na klíč je o poznání nižší než pak realita. Je to o prioritách. Někdy se něco muze clovek sehnat levněji nebo udelat sam, nekdy ale nemate cas nebo zkušenosti, tak radeji zaplatíte (chodnicky, terasa apod.)
Odpovědět
Profilova fotka
Pavatex, rekuperaci, venkovní žaluzie nebo rolety. Na zdi Fermacell nebo jiný ekvivalent od Knaufu. Nemusí být všude, ale alespoň tam kde předpokládáte že bude něco těžšího viset. Za sebe ještě hromosvod, elektřinu do garáže, děštovou jímku 8m3 s připraveným rozvodem na zahradu. Venkovní vývody elektřiny a vody ( pro zalévání zahrady a další blbosti typu vánoční osvětlení ) Na zvážení rozvody pro centrální vysač ( pak už neuděláte ). Datové rozvody do každé místnosti ( minimálně Cat5e) . Nevím čím budete topit, ale kdyby jste už šli do TČ tak, aby umělo chladit do podlahy.
Odpovědět
Nejdůležitější si vybrat slušnou firmu. Máme postaveno na klič s HK-Dřestavem. Tuto firmu nedoporučuji !!! i když budete na stavbě denně, pokud nejste odborník, nepřijdete na spoustu věci. Pokud bych stavěli znovu, tak postavit hrubou stavbu a pak najít firmu, která vám udělá elektro, podlahy, vodu a pod. Jenom ne na klič! Nejdůležitější v dřevostavbě je sádrokarton, najít slušnou firmu, která to udělá. Mohla bych napsat knihu o tom co nám tato firma předvedla během stavby a teď i po roce bydlení.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě rozvod na centrální vysavač.Pod střechu natáhnout z technické chráničku na případnou fotovoltaickou elektrárnu.
Odpovědět
@devip Já si nemyslím, že ve zděné stavbě a dřevostavbě je rozdíl, teda z hlediska nějakého připlácení si za "lepší" věci. Jediná věc snad - dřevostavby jsou více náchylné na havárie vody, tudíž bych instalovala do stěn a kritických míst nějaká čidla.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ideální je realizovat dřevostavbu s ověřenou firmou, doporučuji WOODSYSTEM, který realizoval stovky dřevostaveb po celé ČR. Pro inspiraci zde jedna z jejich montovaných dřevostaveb: https://www.woodsystem.cz/dreveny-mon... Na webu nají konfigurátor jejich realizací, kde se podle Vámi zadaných preferenci zobrazí jimi realozované dřevostavby.
Odpovědět
@rozumbrada @rozumbrada Také stavíme s firmou Wood systém zatím mohu jen doporučit!!!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@rozumbrada @janalucie @simcousek Vážení, strčte si ty reklamy někam! Zvláště ta poslední, s "luxusním domečkem" s reklamním podtiskem, to už je vrchol. Naopak oceňuji stavebníky nahoře, některé tipy jsou dobré!
Odpovědět
@milanq ještě je potřeba do zdejší reklamy zahrnout @domcakratec , který píše do jiného příspěvku to stejné doporučení včetně podobné vizualizace s vodoznakem. 🤭
Odpovědět
Profilova fotka
Nestavět dřevostavbu pokud to není masiv 😁
Odpovědět
Vážený @milanq Nedělám reklamu !pouze píší jak jsem spokojená s firmou Wood systém na tom snad není nic špatného doporučit ostatním když jsme s firmou spokojeni na 💯! Je málo solidních firem jako je tato píší že své zkušenosti!
Odpovědět
Článek se načítá
@janalucie Pokud je to tak, tak se omlouvám.
Odpovědět
@milanq ano je ! dům jsme dělaly svépomocí což u málo které firmy jde ☺️ samozřejmě pokud by měl někdo zájem mohu poskytnout více informací a fotografie nedělám opravdu reklamu jen chválím něco s čím jsme maximálně spokojeni
Odpovědět
Myslím, že tu ještě nikdo nezmínil velikost oken. Určitě je dobré si připlatit za větší okna. Nejlépe francouzská nebo jiná velkoformátová. Ty určitě v základu nebudou. Prosvětlený dům je základ. Něco lze ovlivnit tím, jak se usadí dům na pozemku (světové strany), ale velká okna stejně nenahradíte. Kromě praktické stránky to i "lahodí duši". Máme to tak. Prostě sedíme a koukáme ven. Pohoda. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
Výška soklu RD (původně 20 cm), monitorování vlhkosti v konstrukci (Moisture Guard), výška stropů v obou NP (z 250 na 270cm), hromosvod, výška oken (z 1200 na 1400), odtah pro digestoř, lepší plynový kotel (z Vaillantu na Buderus), lepší komín pro krb (z cihly na nerez). PS: Stavíme difuzně otevřenou dřevostavbu a chtěli jsme plné dvě patra, proto jsme ještě upravili střechu z původních 38° na 23° a tím se vyvarovali šikmých (pro nás) nevyužitelných ploch.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?