Nedokončená novostavba - na co se zaměřit při první prohlídce?

Plánujeme prohlídku nepodsklepené novostavby 3kk.80m2 za 4 mil, Je cca 3 měsíce před dokončením. Na co se zaměřit při prohlídce, na co se ptát, o co se zajímat? Jsem naprosty laik z maloměsta 🙂 Případně tipy co ošetřit smluvně, na co si dát pozor? Elektrický bojler na 200 l. Podlahové vytápění (elektrické topné kabely s Wifi termoregulací). Krb. RD je zděný na základových pásech. Na střeše hliníková černá krytina se zárukou na 60 let. Na střeše fotovoltaické panely (napojeny i na ohřev vody). Okna trojsklo. Napojeno na místní kanalizaci. Podzemní jímka na deštovku 4m3. Příjezdová cesta obecná. Dle katastru RD bez věcného břemena či jiného zatížení. DÍKY ZA VAŠE RADY, ZKUŠENOSTI.
Odpovědět
Pokial tomu nerozumiete, zavolajte si nezavisly dozor, ktory tu stavbu na mieste preklepne. Nekupujete rohliky v samoske...
Odpovědět
@deto_oesya Aha. Kolik to asi stojí? A "má to smysl" kdyz je stavba jeste nedokončena? Jdeme na prohlídku ted, za chvili by byl RD fuč.
Odpovědět
@biedronca Ja bych si s sebou urcite stavebni dozor vzala. Uz ted se da poznat opravdu hodne 🙂. Idealni by bylo zanest do smlouvy, ze budete mit na zbytek stavby vlastni stavebni dozor, ktery vam na to dohledne, ale nevim, jak moc k tomuto bude firma pristupna. Kazdopadne mi prijde, ze solidni firma by s tim nemela mit problem.
Odpovědět
Podla mna do 5 tisic sa v pohode zmestite. Zmysel to urcite ma, kedze sa mozu odhalit pripadne vady stavby, ktorych vyriesenie neskor moze byt nakladne.
Odpovědět
@islandia Děkuji za radu, to mě nenapadlo. A tento stavební dozor může "stavbu" proklepnout i jednorázově právě při té prohlídce? Dá se na něco přijít? Ješte nevíme samozejmě na 100 % zda-li do koupě půjdeme, právě záleží na té prohlídce, atd.
Odpovědět
@biedronca urcite muze, ale uz vam samozrejme nezajisti, ze dum bude dokoncen v poradku. My mame stavebni dozor a prebira u nas kazdou vetsi cast stavby - zakladovka, delal zkousku tesnosti kanalizace, obvodove zdivo, okna atd. mezitim jezdi prubezne koukat, jak chlapi stavi.
Odpovědět
@islandia Toho se také trochu obávám. Pokud se dohodneme na koupi, zaplatíme rezervační poplatek, tak majitelé budou mít jisté kupce a zbytek stavby do kolaudace už může být "odfláknuté"..
Odpovědět
@biedronca presne tak. Drzim pesti at vse dobre dopadne 🙂.
Odpovědět
Mám něco takového za sebou, už bydlíme: 1. Vemte si s sebou stavebního dozora, klidně mu dejte 5 000 ať tam s váma tři hodiny je a vše omrkne. 2. Projet katastrální mapu, omrknout územní plán obce. 3. Nechat si předložit kompletní dokumentaci. 4. Sledovat takové ty základy, pravoúhlost stěn, rovinnost podlahy, podlahovou plochu, horizontální hydroizolaci, tesařinu na střeše, i laik vidí, jestli je to poctivá práce atp. 6. Umístění domu na pozemku, zda bude po dostavění reálné spádovat okolní terén od domu, orientace oken.
Odpovědět
@skunkos Super, tohle me práve zajímalo. Ja jen at nezaplatíme stavební dozor, a nakonec dům kupovat nebudeme 😄 Ale to je vzdy risk nebo zisk
Odpovědět
Profilova fotka
před pár lety jsme chtěli koupit dům, vzali jsme si na to dozor, na netu jsem to našla jako "inspekce nemovitosti" (nebo tak nějak). Dokonce tu službu šlo využít jen zlehka (do 2tis.) anebo důkladnější rozbor, pak to bylo dražší. Na základě jejich zprávy jsme dům nakonec nekoupili. Takže určitě někoho takového doporučuju. A pak poptat se místních, zajít na stavebbí úřad, na obecní úřad, tam se taky dozvíte občas docela zajímavé věci
Odpovědět
@slabici fakt? A na co se ptat na mestskem nebo stavebnim úřadě???
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, v podstate súhlasím s tým, čo píšu ostatný, aj keď, tá foto už s fasádou je dnešný stav? Tam už veľa toho st.dozor nevymyslí,....nevie sa pozrieť pod záklopy interiéru,, základy už neuvidíme, tak aspoň pravouhlosť stien, základov, rovinu podlahy, stropu,....to aspoň niečo napovie,....ale v tejto fáze už je to takmer hotový dom....
Odpovědět
Profilova fotka
@biedronca Na SÚ jaké jsou podmínky pro kolaudaci (povolení k užívání stavby), jestli nebyl nějaký problém se stavebním povolením. Na MÚ se dozvíte, co je v plánu, jak mají řešené sítě. Máte zjištěno, jak se bude dům připojovat na vodu/elektřinu/kanalizaci? Můj první dotaz by byl na důvod prodeje na prodávajícího a pak bych se trochu "porozhlédla" i po sousedech.
Odpovědět
@slabici firma dum staví novy, prodan bude zkolaudovany uz. Kanalizace napojena na obecni. Ostatní zatim nevim. Sousedu bychom se zeptat mohly,to je pravda. A důvod prodeje? No stavi baraky a prodavaji,takze zisk.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?