Jak je další postup po koupi pozemku a zapsání do LV na katastru?

Nedávno jsme podepsali rezervační smlouvu na pozemek o rozloze 220m2. Jaký je prosím další postup po koupi a zapsání LV na katastru? Rádi bychom tam postavali bungalov 90-110m2. Dle informací SÚ by neměl být problém, Je to volný pozemek ve staré zástavbě dle ÚP určený k zástavbě. Veškeré přívody jsou na hranici pozemku, je nutné zřízení přípojek a připojení na městskou kanalizaci. Co vše musím udělat pro zahájení stavby a jaká může být časová náročnost? Prosím o jakékoliv rady a postupy. Děkuji. Pavel
Odpovědět
Profilova fotka
Musíte mít projekt a na SÚ dát ohlášku. S tím souvisí to, že potřebujete vyjádřeních všech možných institucí (elektřina, voda, hasiči, policie, obce atd. atd.). Před stavbou musíte mít hlavně elektřinu, pokud je tam už krabice, tak to trvá pár týdnů, pokud není, pak to trvá třeba rok, než to čez udělá. Kanalizace a voda se dá řešit až při stavbě, i když vodu na stavbu taky potřebujete. Ohláška trvá měsíc, než se úřad vyjádří. No a projekt a posbírání všech papírů pro ohlášku trvá někomu 2 měsíce, někomu 2 roky ;-)
Odpovědět
My jsme měli všechno vyřízené, bohužel jeden z našich sousedů byl cizinec a na jeho souhlas (který nám pak podepsal bez problémů) jsme čekali 4 měsíce, než přijel z ciziny.Stavební úřad nám odmítl uznat fikci doručení a tak jsme čekali.Dále nám stavební úřad ztratil jednu z podepsaných smluv (naštěstí jsme měli kopii).Vrcholem bylo, když po dlouhé odmlce stavebního úřadu (cca 3 měsíce se nic v naší věci nepohlo), jsme se dozvěděli, že naší ohlášku nemohou řešit, protože jsme nezaplatili 1000 Kč správní poplatek.Tak jsme museli najít výpis z účtu s příslušným poplatkem (který byl samozřejmě zaplacen v den podání žádosti) a doručili ho na úřad.Začali jsem s touto anabází v srpnu a povolení ke stavbě jsme získali další rok v červenci.
Odpovědět
Profilova fotka
220 m2 ? To je pro stavbu málo.U nás chtěli na stavbu 11 x 9,5 m pozemek o rozloze 800 m2.
Odpovědět
@dreambox Tak může to být pozemek v městě apod v řadovce. Tam jsou hold pozemky malé
Odpovědět
Omlouvám se 720m2 :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?