Pasivní dům, kdo v něm již nějakou dobu žije?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda je tu někdo, kdo již nějakou dobu žije v pasivní domě v dřevostavbě. Jestli dopadlo vše v pořádku a jaké přitápění používáte k rekuperaci v zimním období a prostě celkově jaká je spokojenost. Moc děkuju předem.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 letech
obnovuji tema :-)
Odpovědět
@coopanka my stavime pasivni dum ale ze zelezobetonovych panelu,rekuperace vzduchu,tepelne cerpadlo.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@tompraha než začnete psát takovéto bláboly, tak si nastudujte co a k čemu je difuzně otevřená konstrukce a jaký je její vliv na tvorbu povrchových plísní... Neznám moc nových dřevostaveb ve kterých mají majitelé problém s plísní, kdežto problémových zděných domů habaděj. btw... a to že v obou svých příspěvcích pějete chválu na "jednu super firmu", není nic jiného než reklama. No jo no, asi kšefty moc nejdou... když je reklamní strategií firmy plivat na ostatní :)
Odpovědět
"zkrachovalé firmy Bahal" ... že by někdo z Knaufu? ]-(
Odpovědět
@requied vy máte názor že dřevostavby jsou vrchol techniky, oblepený dům s OSB desek a já mám názor že lidi budou nešťastný za 20let až se jim to rozpadne, ale to už Vás popř. firmy co to nabouchaj netrápí protože prachy už jsou v trapu a zeptejte se jak dlouho poskytuje firma na dřevostavbu záruku :-p :-p jste vtipný
Odpovědět
ne
Odpovědět
@tompraha A proč by tam měli být osb desky? Já jsem stavěl fošnovou dřevostavbu a ve stěnách nemám žádnou dřevotřísku. Ty dřevotřísky jsou vynálezem posledních desítek let. A když jsem boural starou dřevostavbu , tak trámum ani prknum nic nebylo . Akorát to nešlo použít , protože to byl samý zarezlý hřebík co nešel vydělat (naprosto nerozebíratelné).Takže jsem to rozbil palicí a hodil na hromadu a spálil. No a postavil novou dřevostavbu ;-) Chápu firmy co používají dřevotřísky. Je to rychlejší , dobře se s tím pracuje a práce odsýpá (vysoká produktivita) . Já jsem to dělal postaru , kdy jsem to zavětrovával vloženými prkny ve stěně. Čímž jsem samozřejmě podstatně ušetřil . Ale ne každý chce prkenou fasádu jako v amerických filmech.
Odpovědět
@jendad To jo souhlas, když se dělá dřevostavba jak popisujete je to správně, ovšem realita stavebního trhu je bohužel jiná. Čímž je nutné říct není dřevostavba, jako dřevostavba. Co vidím kolem sebe žádné firmy nedodržují stavební postupy, odlejou desku za 3 dny tam nabouchaj itong, nebo poroterm, udělají stěny a střechu a už tam perou polystyren. Vtip je v tom, že po dobu dvou let, což se standardní záruka se tomu nic nestane fasáda nepopraská, ale poté už jen majitel opravuje.
Odpovědět
@tompraha drevostavba rozhodně není vrchol techniky... Četl jste vůbec z čeho ta vase firma staví? Je to stejné jako drevostavba, jen místo dřeva používají nosníky z 1mm plechu. To co kdo použije jako zaklop stěny záleží jen a jen na volbě dotyčného.
Odpovědět
Profilova fotka
@tompraha Na stavební práce je záruka 5 let ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@slabici Sice netuším, co jste tím chtěla říct, ale záruka 5 let na stavební práce je něco jako Lochneska, spousta věří, že tam je, ale nikdo ji ještě nechytil... Si zkuste něco reklamovat třeba po třech letech...
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp zkoušela jsem. A ono to fungovalo ;-)
Odpovědět
@slabici To nemá cenu, z vás se stal odborník na stavebnictví stavbou bungalovu na klíč a navštěvováním tohoto fora. Možná by stálo za to rozšířit si obzory, když už chcete někoho ohledně stavební reality poučovat...
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp V práci jsme postavili dva hotely. Je to málo? Ale pravda, my dva se do sebe opravdu pouštět nebudeme ;-)
Odpovědět
@slabici Tak aspoň na tom se shodneme. Jinak smlouva na stavbu hotelu a stavbu rd je nebe a dudy, když stavíte hotel, tak si tam diktujete jiné podmínky vč zádržného a záruky 60 měsíců, pak je to díky tomu i vymahatelné, u rd je to úplně jiná písnička.
Odpovědět
Profilova fotka
@lopp Pravda, byly to zkušenosti z toho hotelu. Dům se nám zatím reklamovat nepovedlo, za ty 2 dny se nic zvláštního nestalo. Asi to je trochu jiný. I když i u hotelu a zádržnýho je to s některými těžký prosadit, raději se položí.. Ale dost věcí se reklamovat dařilo a daří, i s těmi, kde zádržný není.
Odpovědět
@requied no tak jestli mate registraci pro tak je to trochu podivné ze nedokážete ani nastudovat jiný systém všechny plechy jsou dle statiky na stropě mám i 2,5mm ale to je fuk nemám energii si psát s člověkem který si mysli ze drevostavba - stavba dočasná je to nejlepší pro lidi, asi to stavíte a vyděláváte na tom což pak vás postoj chápu
Odpovědět
@tompraha reagoval jsem na Vaše tvrzení co jste (ve dnes již smazaném) reklamním příspěvku psal že se jedná o zděné domy... Netvrdím že v systému nepoužívají i silnější materiály. Principem je to prostě totožné s dřevostavbou ať už tvrdíte cokoli... Prostě tu jen prudíte forum s reklamou na firmu, která si ji asi nemůže dovolit nebo má jiný problém... Jinak máte částečně pravdu že stavíme dřevostavby, jenže stejně tak děláme i zděné domy :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?