Problém s kolaudací roubenky kvůli energetickému štítku

Dobrý den, chtěli bychom dům z kanadského cedru, byli jsme rozhodnutí pro roubenku. Nyní narážíme na to, že by nám takto dům nemuseli zkolaudovat pro trvalé bydlení kvůli energetickému štítku a dostáváme rady, abychom šli do sendviče. Vy, kdo máte roubenky, měli jste takový problém? A pak ještě prosím, máte někdo zkušenost s nějakou firmou stavějící z cedru? MOC DĚKUJI
Odpovědět
Dobrý den, docela mě zaujal váš dotaz. Hlavně proto, že také stavíme roubenku, sice ne z kanadského cedru, ale z cedru sibiřského. Ten je dovezený z Ruska z oblasti Krasnojarsk. Sice jsme se také setkali s tím, že nám spousta lidí tvrdila, že nám tam bude zima a bude profukovat...atd. Na nic jsme nedali a s chutí se pustili do stavby :-) Vůbec bych se nebála toho, že by domeček nikdo nezkolaudoval. Vždyť roubenek a srubů je všude plno. Naše zkušenosti jsou zatím jen ty nejlepší. Domeček už teď krásně voní a je radost na něm pracovat :-D A co teprve to bydlení, už se nemůžeme dočkat.... Můžete se podívat do mých fotek, které jsem sem vložila. Pokud budete chtít cokoliv vědět, jak o firmě nebo o domečku, ráda vám pomůžu. Stačí napsat do IP. Vím, jak je těžké rozhodování, proto přeji hodně sil a pevné nervy.
Odpovědět
Zeptejte se v diskuzi Kanadské sruby a zkušenosti s ním. Je tam i několik roubenkářů, kteří si prošli nástrahami stavebního úřadu. Určitě rádi poradí, jak na ně vyzrát.
Odpovědět
Profilova fotka
máme roubenku ze smrku, klády 26x 24cm, kolaudovali jsme v prosinci 2012, bez problémů, PENB máme C.. u těchto staveb to jinak nevychází..
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme stavět roubenku se smrkového dřeva 30x30, a štítek budeme mít C, zrovna včera jsme to zařizovali. Když jsme o roubence začínali uvažovat, tak nám právě firmy, co staví sendviče tvrdili, že na roubenku štítek nezískáme, ale není to pravda. Ono nejde ani tak o kolaudaci, ale šítek musí být už pro stavební ohlášení/povolení, bez šítku ani nepovolí stavět...
Odpovědět
PENB se dá dohnat hlavně volbou způsobu vytápění a ohřevu teplé vody, kdy přidáním dalšího zdroje tepla se může vše změnit, pak také záleží na izolací základů, soklu, podlah, stropů, podkroví a štítů. Máme roubenku ze smrkových hranolů 30x26 a taky nám vyšlo C. Jinak PENB je nutné k povolení/ohlášení stavby ale u kolaudace už podle mě ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?