Projekt EUROLINE

Zdravím, jsem tu nová. Ráda bych se zeptala jestli máte někdo zkušenosti s projektem EUROLINE. a stavbou na klíč od této firmy, případně od firem, se kterými spolupracují. Jak moc se liší cena kterou uvádějí za stavbu na klíč? Děkuju
Odpovědět
Pro klienty nabízí převážně projekční činnost. Na výstavbu jejich rodinných domů využívají subdodavatele. Oni sami domy nestaví. Je to taková stavba "svépomocí" bez nutnosti zapojení investora při hledání firem. V každém případě to bude za nějakou finanční úplatu. Tzn. budou mít z toho nějaké peníze. Není to tak, že koupí jejich projektu, vám v ceně zařídí i ty firmy. Pokud máte čas a chuť, zkusil bych poptávat sám. Pokud to chcete bez starostí (relativně), nechte to na nich. Známý stavěl podle jejich projektů a poptával sám. Za něho byl s projektem v celku spokojen.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme jejich projekt a stavěli svépomocí.
Odpovědět
@jandour a vyjde vás to nějak podobně jak uvádějí? Zdá se mi, že ty ceny jsou dost nízké. My bychom chtěli na klíč, protože ta cena vypadá více než skvělé na dnešní dobu. Ale máme strach aby se to nezdvojnasobilo 😔
Odpovědět
Profilova fotka
@hanarimkova asi bych to brala tak, že pokud vím, že budu mít 10 mil. na dům, hledám takový, co by stál 6mil. Ty 4 by byly jako rezerva, myslím, že i časem použitá.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanarimkova máme projekt 1372 a vyšel nás o milion a něco více než uvádí svépomocí. Ale uvádí cenu od 😉 Máme v tom ale i terasu, plot, vchod do domu..
Odpovědět
Tohle se nedá úplně specifikovat. Taky jsem stavěl dle jejich projektu. A souhlas, že oni nestaví jen maximálně domlouvají nějakou stavební firmu z okolí co mají nasmlouvanou a nejspíš určitě si za to vezmou i slušné procento. Já stavěl z větší části s firmou, některé dílčí úkony s jinými firmami a část svépomocí. Bylo to v letech cca 2015-2018, takže relativní klid na cenové frontě. Přesto, projekt jsme vybírali asi dva roky a ty jejich doporučené ceny se za tu dobu změnily asi tak 5x (?). Lítaly nejen nahoru, ale občas i spadly dolů. Souhlasím s jandour, mají tam OD a tak se tam vleze asi vše. A mimořádně závisí na technologiích. Původně jsme měli plán cca dle jejich rozpočtu, pak jsme si i trochu navymýšleli a ve výsledku to bylo cca 140% a k tomu ještě něco za přípojky a další....Pokud bychom tehdy chtěli dodržet jejich rozpočet, bylo by to v holém základu a s odřenýma ušima by to asi mohlo vyjít. Projekt jako takový byl relativně dobře udělaný, byly tam ale nějaké drobné vady. Víc mě zklamalo, jak řešili úpravy. Asi jsem je nepotřeboval nějak nakreslit, ale spíš zajistit aby tam byly a aby nebyl problém se stavebním povolením a pak i schválením. Nabízeli je i spolupráci na nich, takže jsem napsal obsáhlý seznam toho, co chci změnit a ve výsledku oni ten seznam okopírovali, napsali tam něco jako, že souhlasí, dali podpis, přiložili k projektové dokumentaci a tím to bylo vyřízeno. Brrr, strašné. Ale jinak si nemůžu stěžovat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?