RD Rýmařov - Kubis 77, zkušenosti

Přemýšlíme o stavbě domu Kubis 74 s RD Rýmařov. Jaké jsou vaše zkušenosti s RD Rýmářov a tímto domem? Kvalita domu, kolik jste překročili rozpočet? Jste spokojeni? Co byste vyřešili jinak oproti standardu? Případně jak řešili reklamace? Díky za odpověď
Odpovědět
Profilova fotka
Máme postaveno čerstvě Kubis 74 (nevím, na který se ptáš, v nadpisu máš 77 a v textu 74). Překročili jsme základní cenu o 430 tisíc - největší cenu dělalo předokenní stínění (kombinace rolety + žaluzie), lepší zateplení a podlahové topení. Se stavbou jsme spokojeni, s bydlením zkušenost prozatím nemáme. Osobně bych oproti standardu dala navíc to předokenní stínění, otázka topení je silně individuální.
Odpovědět
Díky za odpověď, ptám se na Kubis 74, špatně jsem zadala do nadpisu a nejde mi změnit .
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se byli podívat na vzorový Kubis 74, o kterém jsem hodně uvažovali. Bohužel nás prohlídka spíše zklamala. Byli jsme tam uprostřed léta a nahoře, přestože okna byla zavřená a venku bylo 25C, tak nahoře bylo opravdu k nesnesení. Nedalo se tam půl hodiny ani sedět. 8-( Nelíbilo se nám, že okna dosahovaly zhruba k hrudníku, takže když se člověk chtěl podívat z okna, tak se musel krčit. Dále byly velmi nekvalitní dveře - ze tří dveří, které jsme zkoušeli, jedny nešly zavřít a další (posuvné do koupelny) se nedaly zamknout, protože západka pořádně nezapadla. Nejvíc mě ovšem zklamala zvukotěsnost. Zatímco v obývacím pokoji seděl pán z RDR a hovořil s jinými zájemci, tak jsme jejich hovor slyšeli, přestože jsme byli v nejvzdálenější místnosti, v patře a přes zavřené dveře. A to nemluvili nijak nahlas...nedovedu si představit, jak by šlo slyšet třeba hraní dětí, nebo puštěná televize. Po prohlídce jsme raději usoudili, že bychom šli buď do novy, nebo raději nic. Také ložnice mi přišla celkem malinká, ale to bude tím, že máme prodlouženou postel :-D , která by se tam vešla jen tak tak. Zato se mi líbily prostorné koupelny a pěkná kuchyň. I obývák měl celkem velké rozměry. Takže za sebe bych doporučila: jiného výrobce dveří než je v základu, větší a výše umístěná okna, více investovat do zvukoizolace :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?