Rýmařov vs. RSH vs. WoodSystem + financování

Profilova fotka
Zdravím, rozhodujeme se mezi stavbou dřevostavby od Rýmařova, RSH stavby a Woodsystem. Kterou z těchto tří byste doporučili? Případně bych byla ráda i za zkušenost ohledně toho, kolik financí musíme mít předem (záloha, projekt atp..) Díky
Odpovědět
Profilova fotka
Nám stavěl dům Woodsystem, mám od nich projekt, ten stál do 40 tisíc, žádnou zálohu nechtěli, naopak platila jsem až už byl dům skoro hotový, koplo se v červnu a první faktura byla v srpnu, druhá až po předání domu. Žádné vícepráce ani navýšení, vše dle rozpočtu.
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 Můžu se zeptat jak to probíhalo, jak jste spokojení, doba výstavby atd? Klidně do IP :)
Odpovědět
Profilova fotka
@malamicka asi rok předem jsem vybírala firmu, zaujal mně právě Woodsystem a neustále jsem se k němu vracela, mluvila jsem i s majitelem a na vše se ptala, jeho přístup mně ještě víc nalomil a když jsem po roce mohla začít stavět obrátila jsem se právě na tuto firmu. Byla jsem zdaleka zpočátku veškerá komunikace probíhala telefonem a emailem, dopiloval se projekt a rozpočet, dle mého přání a požadavků, Do Žďáru nad Sázavou jsem jela až koncem února pro projekt. Setkala jsem se s technikem a vybrala vše pro dům, od oken až po střechu, mají tam všechny vzorky na které si můžeš sáhnout vidíš je a o to lépe se vše vybírá. Strávili jsme tam několik hodin a odjížděli nadšení. Hned druhý den jsem projekt předala paní, která mi do dvou měsíců přnesla vyřízenou Ohlášku. Firma na mně čekala a hned nastoupila, koplo se v červnu a začátkem října se mi dům předával, spolu se všemi doklady ke kolaudaci, ta proběhla bez problémů do pěti minut. Dodnes cokoliv potřebuji je hned vyřešeno, např. teď po víc jak roce bydlení mi přijedou udělat servis oken a jak dům pracuje máme trošku popraskané rohy, tak to přijedou opravit. Jsem spokojená na 100%. Ptej se.
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 Díky :) Jen mě ještě napadá jeden z hlavních aspektů - a to cena. Jak velký máte domek a kolik vás to celkově stálo?
Odpovědět
Profilova fotka
U nás v práci stavělo několik lidí s Atriem a jsou taky hodně spokojeni. Jako výhodu bych zmínila i to, že staví opravdu na klíč se vším všudy (asi i jako Woodsystem), na rozdíl od RDR, kde jim člověk musí připravit cestu, objednat kontejnery, přivést elektřinu až pod nos atd. A za zvážení stojí i rychlost výstavby, u RDR jsou roční čekací lhůty
Odpovědět
Profilova fotka
@malamicka počítej kolem 20 tisíc za 1 m2, asi nejsou nejlevnější, ale to já jsem nehledala, důležitá byla skladba stěn, kvalita a rychlost. Jak říkám záleží co hledáš, už jsem tady viděla dřevostavby, kde kostra byla skoro ze sirek, uvnitř všude šedý sádroš, náš dům má pořádnou kostru z trámů, všude buď zelený nebo růžový sádroš, jsou prostě rozdíly v materiálech v kvalitě odvedené práce. Nevyplatí se šetřit.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Což o to, cesta tam je, všechny sítě jsou už připravený. Ale jde o kombinaci Kvalita - cena - rychlost (nejspíše i ve stejném pořadí). Mě se u RDR líbí, že má člověk jistotu toho, že to postaví. Přecejenom maj hodně nastaveno a hodně lidí i tady s nima stavělo. A měla jsem i za to, že staví úplně na klíč (co se týče podlahových krytin, obkladů, výmalby, atd.), nebo se pletu? Což mě přivádí k @romik67 - co vše bylo ve standardu? Byly tam i obklady, podlahy, sanita atp.? Firma jako taková zní hodně slušně. Co se týče ceny, tak jsme plánovali patrový dům. To co jsi uvedla je nejspíš za obytnou plochu že? Zastavěná se patrovým domem hodně snižuje..
Odpovědět
Profilova fotka
mně u RDR nevyhovoval půdorysem žádný dům, proto jsem hledala firmu, která staví individuálně a to WS splňuje, v ceně nebyly obklady a práce obkladače, dveře a podlahová krytina, to jsme si zajistili sami, jinak výmalbu dělají, mrkni se na jejich stránky, mají tam mapu kde všude mají domy, je jich dost. Domy RDR jsou tak profláknuté, že hned vidíš kdo ho má, náš dům si pletou se zděným.
Odpovědět
Profilova fotka
@malamicka RDR staví na klíč, stejně tak jako jiný firmy na dřevostavby. Mě se u nich jen nelíbí, že jim musíš spoustu věcí připravit, než vůbec začnou. To jiný firmy nechtějí, zajišťují si to sami.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?