Složení stěn dřevostavby - je to technicky správně?

Ahoj, měl bych dotaz na složení stěn difúzně uzavřené konstrukce u dřevostavby. Jedná se o následné složení obvodové stěny 280 mm - zvenku ven: - Tenkovrstvá omítka se síťovinou 3 mm - Fasádní polystyren tl. 80 mm - Deska OSB tl. 12 mm - Nosná konstrukce KVH 160/60 - Izolace z min. vaty tl. 160 mm - OSB Deska tl. 12 mm - Parotěsná zábrana - Sádrokartonový obklad 12.5 mm - Výmalba Můj dotaz zní je to tak technicky správně ? Děkuji všem zkušeným stavebníkům za vaše odpovědi.
Odpovědět
@crouch14 Mezi tu parotěsku a sádroš bych dal instalační předstěnu. Tu mám tvořenu trámky 5cm , někdo používá CD profil . Tam se dává elektro , vodo. Tím že je tam mezera tak není prošpikovaná parotěska šrouby od sadroše, prostupama na zásuvky ap.
Odpovědět
@crouch14 my mame mezi paroteskou a sadrosem taky mezeru, stejne jak pise @jendad - v ni jde veskere elektro, voda atd - dal bych ji klidne az 100mm, je to navic nutnost pokud napr. chces mit v sadrosi zapustene bodovky - ty nad sebou potrebuji mit vetsinou 100mm mezeru, aby se neprehrivaly. A kdyz ji das tech 100, das tam klidne ruku - bude se VELMI hodit, az budes pod sadrosem hledat privodni kabel ke svetlum, ktery sis tam pred instalaci SDK zkusene nechal, ale neoznacil si presne misto, kde ta potvora lezi - vlastni zkusenost....
Odpovědět
@mirekb Diky za odpověď, jen nevím, jestli píšeš taky o obvodové štěně nebo o stropu ?
Odpovědět
@jendad dotaz zní, jestli ta parotesna folie nebude vic prospikovana od vytvoření instalační predsteny ? Já jen, že toto složení ma firma tady v okolí, která stavi spoustu domů a uvažujeme o ní. Nevím, proč nemají instalační predstenu, že by úspora materiálu ? A může to mít vliv na konstrukci domu ?
Odpovědět
Jinak samozřejmě skladba zvenku dovnitř ;-)
Odpovědět
@crouch14 oboji - stena i strop. mrkni na moje fotky, jak to delali u nas... nase sirka steny je 375, coz vicemene sedi na tu Tvou variantu + instalacni mezera.
Odpovědět
@mirekb no právě, že tato firma vůbec nedělá instalační predstenu a to ani v obvodovych zdech a teď koukám, že ani ve stropní konstrukci. Firma STRADE.CZ. Jde o nějakou chybu a dále mě zaráží tl. polystyrenu, pouze 80 mm. Vyhody nebo spíše nevyhody tohoto systému ? Jinak je to osvědčená firmou, ma i akreditace. Viz. Stranky firmy. Díky za názory.
Odpovědět
@crouch14 mrkni na stranky woodsystemu - tam maji popsane, jak to delaji oni. uprimne, ja se v tom nevyznam - ale byl jsem VELMI rad, ze tam tu mezeru mame, kdyz jsme delali svetla
Odpovědět
@mirekb woodsystem je taky ve výběru, děkuji za čas a ochotu. :-)
Odpovědět
@crouch14 Tak já když jsem stavěl svépomocí , tak jsem prolézal diskuse (americké) , a tam jednoznačně doporučují předstěnu . A to z jednoduchého duvodu . Neprošpikujete tolik parotěs a folie kde je prošpikovaná , tak je přimáčklá latí do níž jsem pak šrouboval sádroš . Uvědomte si , že musíte perfektně zatěsnit zásuvky , káble na světla atd . To vše vám odpadá u té předstěny. Zvláště u domku kde bude polystyrén na fasádě a tudíž nemá případná vlhkost jak odvětrat a musíte mít 100% jistotu parotěsu . Z toho duvodu já jsem dělal odvětrávanou fasádu . Zamyslete se nad jednoduchou věcí . Děcka budou chtít přidělat plakáty , obrázky a udělají vám z parotěsu řešeto . Z mého pohledu bych nikdy nešel do difusně uzavřené stěny, ani bych takový dum nekoupil. Já to udělal klasicky to znamená vevnitř parotěs a z venku paropropustná , tak jak to doporučují amíci na diskusích . Ale jak se říká každý svého strujce štěsti.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?