Stavba domu s firmou RD Styl Ostrava - zkušenosti

Dobrý den, Zvažuju stavbu domu s firmou RD Styl Ostrava. Prosím Vás o Vaše reference. Děkuji.
Odpovědět
1
2
Dobrý den, doporučuji se této firmě velkým obloukem vyhnout. Před podpisem smlouvy je všechno super. Jakmile se začne stavět, přichází jeden problém za druhým.
Odpovědět
Můžete být konkrétnější, v čem byl problém ? Dostavěli jste s nima nakonec ? V jakém roce jste stavěli ?
Odpovědět
Dostavěli. Kdybych se rozhodoval znova, nikdy bych do toho nešel. Jednání je otřesné. I když udělají chybu (a udělali jich mnoho), tak to nikdy neuznají. I když chybu následně opraví a je to prokazatelně jejich vina, tak se chovají stylem: zase si něco vymýšlíte. Cokoli chcete navíc, tak si nechají opravdu královsky zaplatit. V některých případech to hraničí s lidským rozumem. Taky v nacenění bývají často chyby (osobně řeknou nějakou částku, v písemném nacenění je potom jiná). Když se v průběhu stavby objeví problém, nikdo za něj nemůže a přehazují si člověka jako horký brambor. To jen ve zkratce. Mé zkušenosti jsou čerstvé, velmi špatné a ... jestli chcete, můžeme si zavolat nebo se potkat a všechno vám popíšu.
Odpovědět
Prosím Vás, dejte mi na sebe číslo a já Vám zavolám. Nebude Vás obtěžovat telefon po 20 hod ? (uspávám dítě a neměla bych klid) Děkuji, Katka
Odpovědět
@em_man A taky můj plán je, mít vše ve specifikaci a ve smlouvě, tedy už teď si vše vybírám a specifikuju do posledního detailu a nechávám provádět kalkulace písemně. Vše zanesu do smlouvy, ať není o čem diskutovat.
Odpovědět
Soukromou zprávou jsem vám poslal číslo.
Odpovědět
Děkuju moc, cením si toho, ozvu se Vám zítra, ať Vás neruším o víkendu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
ikdyž už to není aktuální, i já se přidávám s negativní zkušeností s RD Stylem. Neférové jednání.
Odpovědět
Dík, nakonec jsme podepsali smlouvu s jinou firmou.
Odpovědět
@em_man Dobry den, mohu poprosit o blizsi info k nespokojenosti s RD STYLEM? Absolvoval jsem s nimi schuzku a skoro jsem byl rozhodnut jit do stavby rodinneho domu prave s nimi. Budu rad za vasi osobni zkusenost.
Odpovědět
@kapr68 Na první schůzce jsou skvělí. Ale až s nima začnete řešit smlouvu a rozpočet, začnou mlžit :-)
Odpovědět
Dobrý den, do podpisu smlouvy je to opravdu všechno super. Pak už je to jak na horské dráze, ale pořád jen dolů. Přístup pracovníku je tristní. Jakmile je problém, setkáte se jen s výmluvami. Nejde jim o spokojeného zákazníka. Opravdu doporučuji se obrátit na jinou firmu. Já lituji, že jsem s nimi stavěl ...
Odpovědět
Článek se načítá
@em_man @katka_katousek můžu se zeptat s akou firmou jste nakonec stavěli?
Odpovědět
Já bohužel s RD Stylem.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
@katka_katousek Dobrý den, mohu se zeptat s jakou firmou jste nakonec stavěli? a jak jste byli spokojeni? Děkuji
Odpovědět
@zuzka8888 Stavíme 2 domy se Straubem a jeden se dokončí do 2-3 měsíců a druhý na jaře. Je to profi a seriózní firma. Bylo to dobré rozhodnutí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
kdyby byli jen drazí, ale podaří se jim i tyto věci : - postaví dřevostavbu a zkolaudovat jako cihláč, lidé koupí a za týden po zjištění se odstěhují pryč - nedodržení ochranným pásem u energiií - ve smlouvě vám klidně uvedou, že pozemek kliděn zsatvíte celý, v katastru není věcné břemeno a pak po Vás zpětně chtějí tyto břemena podepsat, když chcete nějaou slevu či něco obdobného, tak máte smůlu - dávejte si také pozor na jiné skladby než je uvedeno v projketu, hlavně u hotových domů, abyste pak nebyli překvpaeni, že např. předělání koupelny, jste platili za něco, co tam není - a to už se nemusíme bavit o betonáží věnců v lednu - či v zimě zateplování baráku, to by nebyl problém, kdyby ty cihly nebyly nasáklé vodou a nebyly na celém baráku mapy, ale holt tak zrovna parta z polska měla volno, to nevadí, že to zalepíme, nemůže to dýchat a že se plíseň stane přítelem těch co to koupí myslím, že nemusím pokračovat. - a když už se někdo tedy rozhodne absolvovat tento adrenalinový zážitek, tak doporučuji velmi dobrý stavební dozor a také ve smlouvě si dát sankce za nedodržení, jsou schopni Vám cokoliv slíbit k nějakému datu a´t už se jedná o barák či nějakou přípojku, ale když to ktomu datu není, nic z nich nedostanete
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den, firmě RD styl a.s. se vyhněte. U této firmy platí pravidlo: Když ptáčka lapáme, pěkně mu zpíváme. Před podpisem smlouvy Vám slíbí pomalu modré z nebe. Při stavění RD máte pocit, že Vám to modré z nebe snáší. Vše se otočí po zaplacení RD. Vyřizování reklamací katastrofa. Např. první zimu mi vlivem špatného projektu zvlhla a zplesnivěla celá konstrukce střechy. Celou dobu nic neřešili. Reklamaci vyřešili až po té co jsem si z vlastních finančních prostředků zaplatil advokáta a zajistil vyjádření znalce. Až po té firma vše začala řešit a reklamaci odstranila dle doporučení znalce. Takto s touto firmou řeším další reklamace. Další problém např. lhaní obchodního zástupce. Před koupi řadového domu jsem se jej zeptal jaké budou náklady na odvod splaškových vod. Jeho odpověď 800 Kč/ rok na řadový dům. Po převzetí domu mi přišla z firmy RD styl smlouva a hádejte, cena za jeden kubík 80 Kč. Jeho vyjádření mám písemně a stejně mi to nepomohlo. ČOV vlastní a provozuje firma RD styl a.s. Lidi nebuďte hloupí a této firmě se vyhněte.
Odpovědět
Dobrý den,v současné době nám společnost RD STYL staví domeček.V tuto chvíli už máme hotovou střechu a provádějí se omítky.S touto společností jsme podepsali smlouvu,když jsme díky neserioznímu jednání jiné rádoby stavební firmy přišli o nemalé finanční prostředky.Zatím chválíme a doufáme,že to tak bude až do předání.
Odpovědět
Pan JASU077 (předpokládáme, že jde o majitele pozemku v Krmelíně) si od naší společnosti zakoupil pozemek v lokalitě Ostrava-Krmelín. Z naší nabídky si nevybral žádný dům. Naše společnost mu vypracovala cenovou nabídku na jeho vlastní projekt, jež odmítl. Nevíme tudíž kde čerpá výše uvedené skutečnosti o kvalitě našich prací. O jeho rozsáhlé korespondenci s různými úřady státní správy jsme průběžně informováni. V dané lokalitě jsme realizovali v letech 2015-2018 více než 20 RD a vyjma naprosto běžných záležitostí (např. prasklý spoj SDK z důvodů postupného sesychání krovu) neevidujeme závažnější reklamace, či nespokojenost klientů. Naše společnost za celých 20 let postavila 1250 zděných domů a pouze jednu dřevostavbu jako vzorový dům a to pouze a jenom z důvodu pozdního vydání stavebního povolení, kdy bychom cihlový vzorový dům nestihli dokončit před zimním obdobím.
Odpovědět
Předpokládáme, že pan „RUD123“ je investorem ve Velké Polomi, jež si od naší společnosti koupil dům vč. pozemku v této lokalitě Velká Polom. Chceme zvláště zdůraznit, že jsme nikdy nejednali ani nebyli kontaktování právním zástupcem klienta. Výše uvedenou reklamaci jsme řešili operativně, což můžeme samozřejmě dokázat. Každá novostavba obsahuje tzv. zabudovanou vlhkost, která se z objektu postupně uvolňuje (omítky, hrubé podlahy..) V případě, že dojde k přetápění domu, zvláště u klientů zvyklých z bydlení v panelových domech, v kombinaci s nedostatečným větráním, dochází ke kondenzaci vodních par. Zvláště vzhledem k tomu, že okna jsou téměř vzduchotěsná, je opravdu po nastěhování nutné intenzivní větrání RD. S tímto jsou všichni naši klienti písemně seznámeni. Vzhledem k permanentní nespokojenosti klienta, jež nás velice mrzí, jsme mu nabídli, že jeho dům odkoupíme za částku, kterou proinvestoval. Toto bylo ze strany klienta odmítnuto. Ve věci nákladů na odvádění odpadních splaškových vod se výši 800,-Kč/rok musíme konstatovat, že se jedná o částku určenou na provoz ČOV (elektro, atd.) V roce 2019 má dojít v obci ke zprovoznění obecní kanalizace a tyto náklady klientům odpadnou. Ovšem poplatek za samotný odvod splaškových vod dle skutečných spotřeb je a bude účtován vždycky a všude. V lokalitě je postaveno 12 totožných rodinných domů, kde vyjma běžných drobných nedostatků, které se snažime obratem řešit, neregistrujeme podobnou nespokojenost klientů.
Odpovědět
@rud123 Můžu vědět, co dle znalce způsobilo plíseň střechy?
Odpovědět
@davex Při stavbě domu neprovedli odvětráni střechy, špatně provedli pározábranu a tepelná izolace stropu taky byla špatně provedena (spousta tepelných mostů).
Odpovědět
@rdstyl1998 Dovolte mi, ale musím se zasmát :-)
Odpovědět
Vidím samé negativní komentáře a reakce, ale když je někdo spokojený tak nic nenapíše. Já mám barák od RD Stylu postavený necely rok a všechno šlo v pohodě, přípravné práce i celá stavba šla dle plánu. Když se lidi nedokažou domluvit, tak si holt musí postěžovat tady. Tom
Odpovědět
Zdravím,s negativními komentáři je to všude stejné. Nicméně taky stavíme s RD stylem,na Vánoce už máme být ve svém. Vše jde jako po másle.musim zmínit hlavně lidský přístup a samozřejmě taky ten profesionální.takze za nás můžu jen doporučit.Katrin :-)
Odpovědět
Vzkaz pro tomasbucek a katrin111 Taky jsem byl ze začátku spokojený. Dokonce jsem je doporučoval. Dnes je vše naopak. Problémy s firmou RD styl totiž začnou, až u finančně náročných reklamací. Pak Vám nepomůže nic. Musíte být hodně agresivní, musíte je tlačit, platit nezávislé posudky atd. Prostě věnujete tomu spoustu času, nervů a peněz. Přeji Vám, ať jste dál spokojeni s domem.
Odpovědět
@rud123 S reklamacemi mám podobnou zkušenost. Reakce typu Babiš: "Není to špatně / My za to nemůžem / To jste si udělali sami". Co jste zatím řešil?
Odpovědět
@em_man Odpovím takto: Neumím si vybavit, že by bylo něco co jsem ještě nereklamoval. Já už jsem snad reklamoval všechno, snad mimo rozvodu el. energie a vody. Tři věci mě na firmě RD styl zaráží: 1) neumí se poučit ze svých vlastních chyb; 2) proč nezmění mechanismy kontrol u svých dodavatelů a zaměstnaců a za 3) vyřízení, uznání a odstranění reklamace je běh na dlouhou trať a to i po předložení důkazů, že chyba je na jejich straně.
Odpovědět
@rud123 Já jsem toho naštěstí nemusel reklamovat tolik, ale když už něco ano, tak to bylo obdobné. Jednou jsem byl na jednání s panem majitelem a pochopil jsem, že ta firma prostě nemůže fungovat jinak.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?