Stavěl někdo s firmou Wood System?

Máte někdo zkušenosti s touto firmou? Nenašla jsem žádnou negativní recenzi, mluvila jsem s velice přjemným obchodním zástupcem, žádné platby předem, pevná stanovená cena, spoustu vedlejších služeb-pokud bychom se rozhodli s nimi stavět. Jen teda nemají typové domy, tak nevím od jakých cen bych se mohla "odpíchnout"-pro představu. Co mají uvedeno na webovkách je teda hodně široké cenové rozmezí. A i když staví určitě dost, nenašla jsem ani nějaký bližší článek o jejich firmě-pozitivní či negativní. Díky za odpovědi Zuzka
Odpovědět
1
2
Podle mně jsou dobří. Ale nejsou nejlevnější.
Odpovědět
Myslím že jsou v pohodě, až na ty ceny. Já před lety zvažoval že s nimi budu stavět, ale měl jsem opačnou zkušenost - nepříjemné jednání a neochota. Našel jsem si jinou firmu, bydlím a jsem moc spokojený. Před nedávnem stavěl kamarád s "Woodem" a až na nějaké drobnosti je spokojený. Takže asi zlepšení.....
Odpovědět
Profilova fotka
jsem na tom stejně jako ty, komunikace vstřícná, všechno jak má být, poslala jsem několik návrhů půdorysů a vždy mi byla obratem poslaná cenová nabídka, asi nejsou nejlevnější, ale požaduji taky kvalitu, vybrala jsem si v referencích jednoho spokojeného majitele a oslovila ho na soukromém emailu, který jsem si vyguglila, odpověděl mi, že je opravdu hodně spokojený... tak ještě nejsem rozhodnuta na 100%, ale jsem jim hodně nakloněna, minus vidím v tom, že budu mít dost daleko na schůzku s architektem, jsem z Ostravy, ale i to se dá překonat:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme s něm nestavěli, ale myslím, že naši sousedi ano a co jsme se bavili s panem stavbyvedoucím, myslí, že to je seriozní firma. Ono asi taky záleží, v které oblasti a jestli si najímají nějaké další menší firmy a soukromníky, nebo tady v okolí Ždáru a Brna mají svoje lidi. Co vím, staví po celé republice. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Zdravím vás, je tu někdo z Pardubicka, kdo má postaveno s Wood system?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ráda bych obnovila tuto diskuzi - najde se někdo, kdo s nimi stavěl? Vážně o nich přemýšlíme a nemůžu najít konkrétní recenzi od člověka, co s nimi skutečně něco postavil :) Děkuji za případné recenze...
Odpovědět
Zdravím Vás. Já jsem s Wood systémem stavěl a mohu ho jen doporučit. To co se domluvilo, to platilo a nebyly žádné problémy. Navíc nechtějí žádnou zálohu (ani bych nikdy nikomu žádnou zálohu nedal) a platba je vždy až na konci určité etapy. Dům se nachází na Pardubicku a spokojeně v něm bydlíme 4 roky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Dobrý večer. Nějaké nové reference prosím? Také o WS uvažujeme.
Odpovědět
Dobrý večer, také by mě zajímal cenový odhad. Alespoň pro představu, abych věděla, jestli má cenu je vůbec zvažovat :)
Odpovědět
my s nimi asi urcite budeme stavet, (dodelavame jeste projekt) a p. Suchy rikal, ze v prumeru to vychazi 20 tis /na 1m2 u domu na klic , pro predstavu si tak muzete vypocitat, na kolik Vas dum vyjde :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
My nyní stavíme s WS a žádný extra dojem co se kvality týká nemáme. Na základě recenzí jsem čekala mnohem víc - a to si o sobě nemyslím, že jsem přehnaně náročná (estét sice jo, ale jinak laik a stavařina jde mimo mě - jsem strojař emoticon emoticon ). Byť by se to někomu zdálo asi malicherné, jsou prostě věci, nad kterými žasneme a nelíbí se nám zpracování - venkovní parapety (boční plastové nosy); detaily fasády (rohy domu, zakončení kolem oken (takové odrbané); sádrokartony (spoje); pokroucené krokve na krovu střechy; zprzněné vnitřní parapety (pán si je udělal po svém, bez konzultace s námi). Nyní nám stavba spíš sílu bere než dává a prvotní těšení střídá nepříjemné rozčarování. Já určitě firmu vřele doporučovat nemohu. :-( :-( Za ty peníze nic moc. :-|
Odpovědět
@beruska80 My s nimi právě jednáme a zatím nám vychází jako nejlepší nabídka, tak mě to trochu děsí co píšete. Myslíte, že byste do stavby s nimi již nešli?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@emafrost máme od nich dům a bydlíme už 4 roky, já jsem byla spokojená a prozatím se žádná závada neobjevila, domluva na úrovni, rychlost, koordinace, úklid na stavbě s ničím nebyl problém, na všem jsme se domluvili
Odpovědět
@beruska80 my máme od nich hotový projekt a čekáme na stavební povolení, abychom mohli začít, takže mě nejnovější recenze moc nepotěšila :( měli jste stavební dozor? Reklamovali jste ty závady, případně jak se k tomu WS staví? Klidně do IP... Děkuju :)
Odpovědět
Profilova fotka
@emafrost Já určitě nechtěla nikoho děsit, jen píšu naší osobní zkušenost. Ne každý musí mít štěstí na lidi, co mu přijedou stavět. My firmu vybrali na základě kladných recenzí a také i podle osobního jednání. Jenže teď postupně zjišťujeme, že ne všechno může být tak růžové, jak se to na začátku jeví. Chápu, že problémy jsou dnes všude - co si budeme povídat - firmu dělají také jejich dělníci (a tam je to prostě občas kámen úrazu). Je kvalita a kvalita - vím, je to i o náročnosti investora, o prioritách a úhlu pohledu. My chceme za svoje (nemalé peníze) jistou kvalitu. Nasmlouvaných dělníků má firma jistě víc a je zřejmě o štěstí, koho zrovna dostanete. Třeba fasádnící byli dva Ukrajinci (nic proti národnosti) a jisté věci neudělali zrovna nejlépe. I švagr zedník konstatoval, že si mohli dát záležet víc - právě na těch detailech se to nepovedlo dle představ. Za nás je fasáda jako celek tak za 3 -, když přivřu obě oči a budu se na dům dívat spíš z větší vzdálenosti. Ono se to postupně hromadí a začíná nás to štvát. S venkovními parapety se taktéž nepárali - podařilo se jim je oblemcat fasádní barvou, která po odstranění zanechala bílé fleky, co nejdou ničím dolů. Nejvíc je to vidět na dvou parapetech ze západní strany od pokojíků - no, na novém domě nic příjemného. Takové ty boční plastové krytky špatně přidělali, takže někde šly až skoro do véčka - pak na naší urgenci to teda přilepili (průhledným silikonem), jenže to nedrží (na většině míst) a tak místo křivé krytky máme navíc ještě zablemcáno tím silikonem. Vnitřní parapety, to je také story sama za sebe. Pán sádrokartonář si to udělal podle sebe, pak měl ještě drzost tvrdit, že jsme mu to takhle odsouhlasili. Tím se teda hájil u stavbyvedoucího. Já když mu naštvaná volala, proč se nás na hloubku parapetu nezeptal (když bylo v klientském zápisu jasně uvedeno, že se to řeší až na stavbě - a navíc tam byl i orientační rozměr cca 22 cm = no a pán to udělal 17cm). Jako argument měl, že on to takhle standartně dělá a přece se nás nebude ptát. Navíc jsme první, co si stěžují. To už mě nadzvedl mandle!!! - já snad jako investor a majitel domu mám právo mluvit do toho, jak co bude vypadat - je to individuální a platím já. Tohle ať si praktikuje na svém domě! ]-( ]-( On pán na sádrokartony je vůbec svéráz - lepí to jak vlaštovka hnízdo a hlavně že má milion keců. Na stavbu si jezdí nahodile a trvá mu to věčnost - už jsem urgovala ohledně termínů a další návaznosti prací Je toho samozřejmě víc, ale abych nebyla jen zlá - jsou i některé věci, co se snad povedli dobře. Ještě nemáme hotovo, tak uvidíme na konci. Každopádně jisté je jedno, dneska platí snad jediné - hlídat a kontrolovat všechno, nenechat si nic líbit. Ideální stav by byl, stát dělníkům za zadkem - což je nereálné. No a nebo spolehlivý stavební dozor!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 Buď ráda, že jsi měla štěstí na dělníky, co všichni fungovali dobře. Oni se jim tam lidi určitě mění, i podle toho co mi říkal stavbyvedoucí. U nás třeba ten zmiňovaný úklid na stavbě docela masakr. Kde jim co upadne, tam to většinou leželo. Sice ze začátku dávali nepořádek do pytlů, ale pak už to začali flákat. Uvnitř to je jak někde na smetišti - na hodně místech se po zemi váleli vajgly, různé odřezky, papírky od jídla - no, zametali sporadicky. Chápu, že jistý stavební nepořádek je běžný, ale zrovna ty vajgly by si odpustit mohli. Třeba jsem pedant a budu tady za exota. Píšu jen své pocity. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@andrejka_7 no, stavební dozor jsme bohužel neměli - nikoho na doporučení nemáme. A nechtěli jsme brát někoho, o němž nic nevíme - aby se neplatil zbytečný člověk, co stejně nepohlídá to důležité. Křivé krokve jsme reklamovali, ale bylo nám řečeno, že je to prý v normě a nemáme to řešit - může to být údajně i horší. Dle nějakých parametrů to splňuje dané odchylky. Jenže na fungl novém domě to teda nevypadá vůbec hezky - na některých místech to úploně bije do očí a všimne si toho i slepý. Mně jde i o princip. Vzhledem k tomu, že máme krátky přesah střechy a malý sklon, mohl nás aspoň někdo upozornit, že se to vzhledem k použitému typu dřeva může stát a bylo by lepší, kdyby se udělalo celopodbití podhledu a nebo se to zadělalo celé do fasády. Něco jiného by bylo, pokud by nás na tuto možnost někdo upozornil a my přesto chtěli takovou variantu, mohla bych se pak zlobit jedině sama na sebe. :-( Jenže se tak nestalo, bohužel. U fasády jsme byli za nespokojené brblali, co ji není nic vhod a řeší zbytečné kraviny. Venkovní parapety jsou ve fázi jednání - stavbyvedoucí nyní marodí, tak nemáme definitivně dořešené. Vnitřní parapety si musíme zaplatit znovu, jelikož jsme nechtěli tu hrůzu, co nám pán udělal - no a reklamace neprošla. :-( Pana sádrokartonáře řešíme nyní, ale opět jsme poněkud zpomaleni nemocí stavbyvedoucího. Ale jak to tak odhaduji, zase se to nějak omluví. Když top tak vidím, mohla jsem klidně sádrokarton dělat také - takové fuky mezi deskama bych uměla udělat také. Klidně mohu poslat fotky, ať můžeš posoudit stav.
Odpovědět
@beruska80 nebudu lhát, trochu jsi mě vyděsila :-| zezačátku jsme si mysleli, že se na stavební dozor vykašleme, ale po tvém příspěvku na něm budu trvat. Ať se s nima případně hádá on :-D můžu poprosit fotky?
Odpovědět
Profilova fotka
@andrejka_7 jéé, vyděsit jsem Tě určitě nechtěla - já psala naší momentální zkušenost. Ono opravdu platí, že ne všichni musí mít kliku. A v tomto oboru to dneska platí dvojnásob. Někdo si toho černého Petra vytáhnot musí. :-| My byli ze začátku natěšení, jenže postupem času se to prostě mění - samozřejmě je to závislé na momentáloním vývoji. No a asi chápeš, když se to takhle začne kupit, je člověk akorát naštvanej. ]-( Jj, fotky se Ti pokusím poslat do IP. Kdyby něco, klidně napiš.
Odpovědět
Profilova fotka
Abych také napsala i něco pozitivního. Jako velká výhoda je u WS domluva ohledně financování = žádné zálohy předem, individuální možnost vystavení faktur. Některé změny v průběhu výstavby - třeba vícepráce a méněpráce. My třeba řešili změnu venkovní žaluzie na HS portál ( z celé na dvoudílnou), plisé na HS portál + venkovní síť do okna v ložnici, malování (to si nakonec budeme dělat sami). Některé spolupracovníky mají šikovné: za nás určitě byla spokojenost s panem Širhalem - realizace ZD; elektrikáři, vodákem, s montáží oken. Já tady nechtěla dělat vlny a šířit třeba paniku. Na svůj názor má právo každý a spokojenost je vždycky individuální. Berte to tak, máme prostě k některým věcem výhrady - asi máme jinou představu o kvalitě práce. Firmu kromě komunikace a přístupu dělají i dělníci. Lidský faktor je nepředvídatelný a ne vždy se zadaří. To, že je většina klientů spokojená automaticky neznamená, že se najde i někdo, kdo to nemá na 5 hvězdiček z pěti a dovolí si napsat i kritiku. Nehaním firmu, že je to nějaký propadák - to určitě ne! Jen se vyskytly jisté problémy, které se nám nelíbí. To se může stát i jinde. Automaticky to neznamená tragédii. V dnešní době je bohužel běžné, že ne všichni řemeslníci jsou precizní a spolehliví - tak to je. Spousta jiných lidí, co již stavěli - ať už s jednou firmou nebo subdodavatelsky potvrdí, že je velká výhra, pokud se nevyskytnou obtíže. Je to jako sázka do loterie. :-) :-)
Odpovědět
@beruska80 děkuji za dovysvětlení :-) paniku jste (alespoň na naší straně) nezpůsobila a jsem ráda, že jsou i pozitiva. Ono na žádnou firmu nejsou 100% pozitivní recenze, třeba vaše zkušenosti budou důvod, proč se přikloníme k jiné společnosti, ale třeba také ne. Uvidíme v následujících týdnech
Odpovědět
Profilova fotka
@emafrost Konečné rozhodnutí je určitě na vás. ;-) No, nechce se mi to pomalu ani psát, ale začínáme pěnit - po dnešní návštěvě na domku jsme tak nasraní, že to nemá obdoby. Vnitřky se moc nehýbou - pan sádrokartonář nás má na háku. :-p ;-( Zato přijeli udělat venkovní žaluzky, jejichž realizace měla být až jako poslední - no, to bych možná i prominula. Jenže výsledek je k zblití!!!! Můj pohár trpělivosti se vrší a je mi až skoro zle. ]-( ]-( ]-( :-S :-S :-S Taková prasárna se nevidí - to musel dělat nějaký diletant. Navíc se tím odhalilo, jak to fasádnící zprasili kolem oken. :-| Vodící lišty přidělané právě na bocích stěn jsou s různě širokými mezerami, někde je to fakt pokoukání. Každá lišta je ukončená jinak vysoko - normálně se mi vaří krev. Nechápu, co jsme komu udělali - tohle je jak naschvál a totální výsměch. To jako myslí vážně??? - u baráku za 3,4 mil.. :-x :-x bych teda čekala jiné terno!!!! Ať si o mně každý myslí co chce, ale tímhle si u nás WS dělá další pořádný vroubek. :-( :-( Jo a jako bonbónek, montéři se ani neobtěžovali parapety (eloxovaný hliník) něčím přikrýt. Pěkně tam rajtovali v botách - parapety samá ťápota a nepořádek (bojím se to zatím umýt, to až po reklamaci u stavybvedoucího - no, kdoví co na nás vykoukne). :-S :-S
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@beruska80 nestálo by za to tohle už řešit se Suchým? Tohle je fakt hrůza...
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Neboj, chystáme se na to taky. Zatím jsem u první instance = stavbyvedoucího, ten si za to ručí jako první a má dohlížet na správný chod. Ale jelikož jsme fakt namýchnutí, bude pan Suchý další na řadě. Jen vsuvka: ad problém krokve = ty jsou bohužel v normě! Ta na fotce je nejhorší, pak jsou ještě 3 další - kde je to o něco lepší. Zbytek docela OK (já jsem ale kritik velký).
Odpovědět
Profilova fotka
@beruska80 tak tyto fotky bych poslala panu Suchému a hned, stavbyvedoucí to opravovat nebude, nebát se a ozvat se! máte opravdu XXXL smůlu, že jste trefily na totálně nešikovné sádrokartonáře, naši dva hoši byly asi špičky, protože toto neznám. Ty krokve se nám taky kroutí, jen to na tom větším přesahu není tak patrné, reklamovala jsem, ale bylo mi vysvětleno, že bych musela zaplatit vysušené dřevo a to už jsou jiné pálky, to nevysušené se prostě časem zkroutí, na to se ještě připravte, praská a kroutí se dost. Vidím to na velkou slevu protože něco se už asi opravit nedá. Škoda, protože takoví fachmani jim kazí jméno a to pan Suchý bude jistě řešit.
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 s panem Suchým budeme řešit příští týden. Uvidíme, jak pochodíme a co půjde opravit, minimalizovat a nebo aspoň tzv. "zaretušovat". Slevu budu požadovat určitě - jak správně uvádíš, ne všechny škody půjdou napravit. Ke krokvím, to jsme řešili již před časem jak s p. Suchým, Pošvicem i p. Černým a dostalo se nám stejné odpovědi = je to v normě! Mě spíš štve princip, protože pokud by někdo opravdu přemýšlel hlavou při pohledu na styl střechy (krátký přesah + malý sklon) versus typ použitého dřeva, rovnou by nás měl upozornit, co nevysušené dřevo dokáže a jak může ve finální podobě vypadat. Nebo jako další variantu uvést právě um. sušené krovy - mohli nám to orientačně nacenit. Rozhodnutí by pak bylo čistě na nás. Nebo když by jsme si to nemohli fin. dovolit, tak měli doporučit aspoň podbití střechy palubkami a nebo krokve vůbec nepřiznat a zapracovat je do fasády. Jenže když se tak dívám i na tu naší fasádu, mám obavy, jak by to zase od těch matlalů vypadalo. Takže za nás takto. No, sádrokartonář je vskutku mistr svého řemesla - ten se jim vážně povedl. :-| Každopádně od jisté doby to jde všechno na levačku. Z původního těšení a vesměs kladných pocitů se stává pro nás oba stavba noční můrou. Už se pomalu bojíme jít podívat, jak to pokračuje, protože máme stažené hrdlo a žaludek na vodě z představy, co se na nás zase někde vyloupne. Za nás teda WS fakt nee. Počkáme ještě, zda se nám podaří jednání ohledně reklamací a pak uvidíme, jak zlé to bude. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@beruska80 je škoda, že jste nebyli razantnější a hned v začátku toho sádrokartonáře nezastavili, prostě, ty už tady na nic nesáhneš STOP, já jsem ženská, ale jezdila jsem taky často na kontroly, naštěstí jsem nic takového nemusela řešit, úplně vás chápu, jsou to nemalé peníze a ten špatný pocit... myslím si, že pan Suchý vám ve všem vyjde vstříc, jde mu o dobré jméno, a ten patlal se může hlásit na pracák, přeji vám ať se co nejvíc věcí opraví, poslala bych ti srdíčko, ale žádné nemám, tak alespoň tfuj tfuj
Odpovědět
Profilova fotka
@romik67 on hned od začátku sádroše takhle neprasil, to až teď poslední dobou - navíc tu víc není než je (což jsem urgovala opakovaně). Dneska mi ale přišla první pozitivní zpráva - ty hnusárny budou napraveny a pán musí nyní dělat vše pořádně (koncem příštího týdne má předávat hotové vnitřky) - přijede na to i stavbyvedoucí a ten má pak naší předávku hlásit výš (zda vše proběhlo k naší spokojenosti). Určitě budeme o výsledku informovat osobně i pana Suchého. Příští týden se snad i dozvíme, jak nám vyjde s tím zbytkem reklamací vstříc pan Suchý. Za podporu děkuji, moc si toho vážím. ;-) Jinak máš bohužel pravdu, že jsme mohli řešit více razantněji a to přímo s panem Suchým. My zatím vše řešili hlavně s panem Pošvicem nebo panem Černým. Já netušila, že se to bude takto zhoršovat a neustále budeme objevovat další problémy. Na stavbu jsme se snažili chodit maximálně, jak nám to čas dovolil a prováděli jsme obhlídku. Do určité fáze jsme fakt neměli žádné námitky.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je pěkná prasárna, ty sadrose to je masakr, jako sem tam někde se stane ze bude mezera ale skoro všude by to být nemělo, respektive po cele délce desky. A jako šlapat my po eloxovanym hliníkovým parapetu v botech tak to už by bylo moc a firma už by asi skončila. Určitě je dobré vše zapsat do stavebního deníku a požadovat po firmě napravení. Hlavně fotit ať mate důkazy. A klidne bych se nebál si pozvat pana Pavla Šimka který děla stavební dozor a vše dokumentuje na you tube, myslím ze pokud to není poprvé u téhle firmy tak by bylo fajn aby to každý věděl. Jako sory ale platíte za to dosti velké peníze v řádu milionů.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?