Tepelné čerpadlo ano nebo ne?

Dobrý den stále řeším zda použít teplovodní podlahové vytápění s tepelným čerpadlem. Je teplo od nohou vůbec cítit když je drevostavba hned vytopená jen co za svítí slunce. Náš barak 6kw ztráta podlahovka 135m2. Prosím máte někdo nějaké vlastni zkušenosti po případně i srovnání spotřeby. děkuji
Odpovědět
Při tz 6kw bude ještě teplo od podlahy cítit. Podlahové topení má výhodu že mu stačí nízká teplota topne vody, takže pro tc je ideální. Navíc cena je prakticky totožná s radiatory... Jaky jiný systém byste chtěl použít?
Odpovědět
jelikož stavíme od společnosti podobné Rd Rýmařov tak v základu jsou přímotopy. přímotopy mi nevadí a ten chytrý systém na ovládání taky vypadá dobře. Byli jsme na několika prohlídkách a spotřeba cca do 28tis komplet i s normální spotřebou elektřiny. Od podlahy také zima nebyla a když svítí sluníčko tak prý skoro nikdo netopí... tepelné čerpadlo s podlahovkou a boilerem cena cca 150 tis s daní mínus 90 tis přímotopy a inteligentní ovládání. takže 60 tis doplatek není tak strašný ale je otázka zda se to vyplatí investovat a bude teplo od nohou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?