Viditelné přechody mezi sádrokartony, je to normální?

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat těch co mají dřevostavbu, zda jdou u vás na stropě a na stěně vidět po vymalování přechody mezi sádrokartony. Firma už má vymalované a hotové, ale já na stěně vidím pořád nějaké přechody a taky nerovnosti. Je to normální nebo máte úplně hladké stěny bez viditelných nerovností.
Odpovědět
@martiny82 My nemáme dřevostavbu ale dával se sádrokarton na strop a přechod je tam vidět. Dělal to brácha a byl to první pokoj co dělal V ostatních to vidět není. Podle mě je to nekvalitní práce a s dřevostavbou to nebude mít nic společného. Ale nemám zkušenosti s dřevostavbou tak třeba má nějaké zvláštnosti.
Odpovědět
V případě, že to dělá ten, kdo to umí, to vidět není.
Odpovědět
@martiny82 Máme dřevostavbu a všude sádrokartony (stěny a stropy). Dělali jsme si to sami. Přechody nejsou vůbec nikde vidět. Akorát jak stavba sedá a když se třeba zatopí v krbu, objevují se praskliny. Najednou to lupne a prasklinka na stropě nebo stěně. Praskliny máme i ve spojích mezi stěnou a stropem a v koutech. Dělá to i sousedům - mají zděný dům a sádrokartonový strop. Takže jestli se Vám dělají prasklinky, je to normální a nedá se s tím nic dělat dokud stavba nesedne. Pokud jsou vidět přechody mezi deskami (prohlubně) tak to je na reklamaci. Musí se to přelepit páskou zasádrovat obrousit, znovu přesádrovat a obrousit a pak přemalovat. Je to piplačka.
Odpovědět
Profilova fotka
@martiny82 spoje nevidíme nikde
Odpovědět
@martiny82 Máme sádroš jak na stropě, tak na stěnách. Spoje nejsou vůbec vidět, mezi stropem a stěnami máme nějakou lištu, takže ani zde nic nepraská. Krásně hlaďoučká stěna i strop - ale nemáme dřevostavbu, i když myslím, že tím to není. Spíš to budete mít špatně uděláno. :-(
Odpovědět
Přechody vidět nemají být
Odpovědět
Děkuji moc za informaci. Už se to reklamujeme a bude se to opravovat. Ale právě, že se ten kdo za to zodpovídá tváří, že je to normální a já jsem detailista. Tak to jsem ráda, že to má být neviditelné.
Odpovědět
@martiny82 my máme dřevostavbu a přechody vidět nemáme
Odpovědět
bydlím v dřevostavbě a spoje vidět nejsou. Jen na jednom místě (nevytápěná komora) se mi občas objevila svislá mezerka. Nakonec jsme to vyřešili tmelem Sikaflex (něco jako akrl.tmel) a mám pokoj. U Vás je to ale asi o špatném broušení
Odpovědět
Profilova fotka
Máme ze sádrokartonu v bytě jádro a přechody vidět nejdou a to to dělal můj táta...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?