Výrobce krbové vložky do dřevostavby, poraďte

Poradí někdo kvalitní krbové vložky se zadním přikládáním na vytápění dřevostavby. Primárně vytápění krbem do akumulační nádoby.
Odpovědět
poradí někdo..?
Odpovědět
prosím poradí nám někdo s krbovou vložkou???
Odpovědět
Profilova fotka
@hh my budeme mít krbovou vložku ze zámečnictví Bartl. Mrkni na jejich webové stránky
Odpovědět
Profilova fotka
A co od toho očekáváte?
Odpovědět
@confusers primárně vytápět tento dům: http://www.gservis.cz/projekty-rodinn... krbová vložka s akumulační nádobou v které je nádoba na TUV a el. spirála a následně do. topných těles.
Odpovědět
Profilova fotka
@hh máme to vymyšlené téměř stejně, krbovou vložku s teplovodním výměníkem, akumulační nádoba s vloženou spirálou a v tom nějaké patrony =-) , v krbové vložce zadní přikládání, jedním z favoritů je od firmy Bef Twin aquatic (dozadu se tuším může dát jak sklo, tak i normální dvířka). Ono těch krbových vložek s teplovodním výměníkem a zároveň se zadním přikládáním moc na výběr není, dělá to to tuším ještě spartherm a brunner, ale to už je jiná cenová kategorie ;-) . Vlastně v podobné cenové kategorii jako ten bef je ještě kobok - série chopok tv Něco málo k tomuto tématu je i zde: http://www.modrastrecha.cz/diskuse/to... http://www.modrastrecha.cz/diskuse/to...
Odpovědět
@hh my máme Verner a jsme spokojení. Hlavně prosím nepřistupte na argument " je to drahé" a dáte si tam šmejd (s odpuštěním). Pak zjistíte že vám to nefunguje, netopí, je to nevhodné a stejně půjdete koupit ten dražší .... Takže s rozmyslem, je investice na hodně dlouho. Jinak viz. mé příspěvky v debatě kanadské sruby a zkušenosti s nimi. PF
Odpovědět
Profilova fotka
My máme vložku se zadním přikládáním a teplovodním výměníkem zn. Olsberg. Naopak Kobok nám nedoporučovali, že není kvalitní, že se rády kroutí. A BeF na nás byla slabá,nevytopila by nám celý dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr můžu se zeptat, jak velký máte dům?
Odpovědět
Profilova fotka
@sabcav 200 m2 plus cca 80 m2 sklepy, tam se taky temperuje.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrasafr aha díky :-) , my máme užitkovou plochu cca 250 m2 a obytnou nějakých 125 m2 , uvidíme, jak to topenář spočítá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sabcav Uvidíte, co vám topenář spočítá, že potřebujete, potom to chce hledat podle výkonu. Ale na ten BeF jsme se taky byli podívat, je krásná, že je panoramatická naležato, my nakonec máme nastojato. Oni u toho BeFu píšou hodně velkej výkon v katalogu, ale když se pak bavíte s těma, co to prodávají, tak to tak úplně není, má myslím jenom 10 Kw do vody. A jedny dveře má myslím výsuvné, to jsme nechtěli. Ale už si to moc nepamatuju ;-) Ať dobře vyberete :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@petrasafr díky, uvidíme, tam u toho bef se dá vybrat, zda obyčejná dvířka nebo výsuvná a zda sklo nebo pevná, při těch výsuvných dveřích se prý neočouzují rohy jako u toho klasického otvírání, pokud to půjde, tak by právě kus krbu byl v obýváku a kus na chodbě, že by to bylo průhledové z obou stran ;-) (to mě napadlo ten průhled až když byl projekt hotový a ještě musím zjistit, zda se to dá dát do nosné příčky =-) )
Odpovědět
kouknu na bef, máte ji někdo???
Odpovědět
@hh Mame Bef Home Optim 6 s vykonem 2-6kW. Vytopi cely bungalov (drevostavba)
Odpovědět
to je teplovodní? a máte nějaké foteny díky :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@hh Mám taky Bef Home Optim s výkonem 2-6 kW - fotky jsou v albu. Dvířka jsou klasická otevíravá. Rozvody ani výměník nemáme, ale dělá se i s výměníkem. Nám stačí otevřít dveře a vytopí se celý dům, do podkroví máme průduch. Vytopí to krásně celou půdu 9 x 13 m - to jsem ani nečekala. Do dřevostavby bych ani větší výkon nechtěla kvůli přetápění.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
dobry vecer.mate nekdo zkusenost s krbovou akumulacni vlozkou Bruner?doposud jsme topili plynovym kotlem ve starem domku kamen cihla,ale dum po chvili vychladne a teplo nikde...Resime tedy variantu topeni dole obyvak ,koupelna,kuchyn ,veranda,wc nehoru podkrovi spani...celkem asi 190m2 ...,ale zarazila nas cena neco kolem250 tisic....je to mozne? diky :-(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?