Výška základové desky u dřevostavby

Ahoj, měl bych dotaz ohledně výšky zakladove desky oproti terénu respek. silnici. Čárkovaná čára je sklon silnice s tím samozřejmě nehneme. Projektant navrhuje, aby dum byl na západní straně utopen pod silnicí - viz. Nakres. Já bych osobně radši zvedl dům, minimálně tak, aby dum byl zároveň minimálně se silnicí. Projektant tvrdi, že dum na levé straně pohled západní by byl strašně vysoko. Co by jste prosím poradili ?? Děkuju moc za rady. Ps: Jedná se o drevostavbu.
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Jak daleko je dům od silnice, má silnice obruby, jak je odvodněná a jaký plánujete plot? Situace by se šikla, stejně jako čitelné výšky.
Odpovědět
Profilova fotka
než barák utopit tak ho raději zvednout. my jsme základovou desku zvedli kvůli svahu o metr. je to lepší, ale počítejte s vyšší cenou.
Odpovědět
Děkuji za odpověďi. Zasílám situaci umístění domu.Silnice nemá žádné obruby. Takže určitě zvedneme dům, otázka tedy o kolik ? Pod kapličkou bude novostavba. Díky moc za názory :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jen tak "od oka" - hoďte si výšku horního praváho rohu kousek nad silnici nebo do stejné výšky a od toho se Vám to už vyvine. Když to bude dole házet moc velký výškový rozdíl ještě to maličko ponižte, ono Vám to už nevletí do vchodu a k domu to přes trávu sice třeba natéct může ale ne tak moc. Navíc je vidět z fotky že je tam v podstatě výškový oblouk - nepletu se? takže se tam voda nemá odkud hromadit a je to v pohodě. Možná bych to usadila v tom nejvyšším rohu i o 15 cm níž, jež je teď silnici - omlouvám se, abych to mohla vymyslet pořádně potřebovala bych pořádné poklady :). Kde budete parkovat? Kolik metrů má dům já to bohužel nepřečtu a jaké jsou stávající výšky?ale odhadem to bude i něco kolem metru že? Chce to výšku na všech rozích domu, kolik to vygeneruje schodů a jaký spád od stání, které počítám bude pod domem....
Odpovědět
@crouch14 mrkni ke mne do galerie, meli jsme totoznou situaci. Taky jsme zvazovali obe situace a nakonec jsme se zarizli do svahu. Mame maly bungalov a mit jednu stranu skoro metr nad zemi jsme nechteli - vypadalo by to blbe, navic misto terasy vzadu by to uz spis byl balkon... Kdybych se rozhodoval dneska, dam to zlatou stredni cestou - tzn. zvednu barak o jednu radu bedneni. tim by byly vchodove dvere par cisel nad cestou, leva strana cca 20 cm nad zemi, prava trochu pod terenem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?