Zahájení výstavby dřevostavby na konci listopadu

Ahoj máte někto skušenosti ze zahájením výstavby dřevostavby na konci listopadu? Stavíme v Jeseníkách kde ta zima je docela tuhá. Máma strach jestli mráz a sních nemůže poškodit stavbu. Máte s tím prosím někto skušenosti? Děkuji.
Odpovědět
úplně s klidem bych udělal zemní práce (pasy) a vylil základovou desku ... podzimní teploty jsou pro zrání betonu spíše lepší, než to dělat třeba v horkém létě. ....ale nesmí být ani přes noc mrazy. Do dalších akcí bych se spíš nepouštěl. ale to je na zodpovědnosti i stavební firmy (někdy je to skládačka hotová za pár dní) a pokud by byly dlouhodobě ještě nadnulové teploty a podařilo se to rychle "zavřít" , tak možná ...
Odpovědět
Profilova fotka
Sousedům v ulici začali loni v prosinci se zemními pracemi, díky mírné zimě měli v únoru desku a začalo se stavět - dělali jim dřevostavbu na místě, nikoliv hotové "panely". Ale to v Brdech, u Vás budou drsnější zimy... Poraďte se spíš u Vás v okolí?
Odpovědět
Nám začli dělat desku v listopadu, v prosinci ji dokončili. Montáž domu pak v březnu kdy zrovna ten týden teploty klesly na -20 stupňů. Prý to nevadí, jen kdyby moc sněžilo tak by se montáž posunula. Dům je hotový, bydlíme a zatím vše ok. Druhý den montáže už byl dům pod střechou tak to už pak nevadilo ani sněžení (montovali nám z panelů, kde už měli osazené i okna a dveře).
Odpovědět
Kdo Vám bude stavět, jaka firma.
Odpovědět
@annachr mrkni do me fotogalerie, jsou tam i datumy u jednotlivych etap... :) zacinali jsme loni 14.11.
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak základ je, že nesmí být pod 5 st. na jakékoliv betonování, manžel si vzpomíná, že dozor mluvil o několika dnech po vylití a upozorňoval nás i na noční přízemní mrazíky. Ale pořádná firma Vám v nevyhovujících podmínkách betonovat nebude (musí dodržovat technické normy tam to bude explicitně napsané). Takže můžete to zkusit a uvidíte co na to počasí. Máte stavební dozor?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?