Základová deska - musí být pod dřevostavbou?

Abych to upresnila - stavime drevostavbu a bylo nam ted jednim odbornikem receno, ze pod drevostavbu nemusi byt zakladova deska, ale staci pasove zaklady (pak je proste jakoby dira pod domem s odvetravanim). Mate nejakou zkusenost? Nebo slysel o tom nekdo? Co je k tomu potreba? Proste "staci" projekt a firmu se zkusenosti? Budu rada za kazdy nazor nebo zkusenost.
Odpovědět
Profilova fotka
@linee Nevím, jestli je to specialita dřevostaveb, ale každopádně to lze. My jsme takto měli vyprojektované pasy pod zděný dům. Nedělala by se deska, ale mezi pasy jen betonový potěr pod podlahy. Každopádně spousta firem s tím nemá zkušenosti a některé se toho vyloženě bojí. Nakonec to tedy dopadlo tak, že se přes pasy udělala deska :-D
Odpovědět
@hugo58 aha, takze jste nakonec udelali desku? Nebo bez zatraceneho bedneni? Nebo jak? A proc jste se nakonec proto rozhodli? Slysela jsem prave, na to nas take upozornil, ze to dnes dela malo firem (v Cechach asi jenom 2-3) i z duvodu zkusenosti, i ze se boji. No a i kvuli tomu, ze na zakladovku si muzou dat vyssi marzi. Tak asi proto. Nezname nikoho, kdo by to tak doma mel a trochu se bojime, protoze to nezname.
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, udělali jsme klasicky pasy ze ZB a pak navrch normálně desku. Jen a kvůli firmě, protože oni se prostě bojí to dělat jinak. Měli jsme na ty základy + desku dobrou cenu, ale samozřejmě, že jen pasy by byly levnější. Jinak máme ještě jedny vzdálené známé, co stavěli svépomocí, taky bez desky. Udělali jen pasy, na nic vyzdili hrubou a nosné vnitřní příčky a až pak normálně betonovali podlahy. Myslím, že není důvod se toho bát, ale znáš to, firma ti vždycky řekne: Ale to se dělá takhle, případně My to děláme takhle.
Odpovědět
Desky se vlastně dělají až poslední roky.Starší domy stavěné tak před 15-20 lety je neměly a pokud vím stojí bez problémů 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Něco k tématu: http://www.ceskestavby.cz/clanky/znat... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ptala jsem se už zde... Bylo nám to také nabídnuto, sleva cca 50 000 z 300 000kč. Na základové pasy se vlastně založí dřevěný rám, kam se uloží izolant, cca 25 cm. Doporučuje se sypaný, kdyby náhodou se nějaký škůdce snažil do izolantu zavrtat, tak sypký materiál mu to neumožní. Pod touto základnou musí být mezera cca 30cm pro profuk vzduchu. Pod domem je i ve velkých mrazem teplota kolem nuly.Nebála bych se technologie,spíš těch hlodavců. Nevím jak to pak opravovat, pod dům bych se musela prokopat....
Odpovědět
Profilova fotka
Link http://www.modrastrecha.cz/diskuse/za...
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo s tím nemá zkušenost? Nevěřím ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?