Zkušenost s firmou Furud a dřevostavbou v Herinku?

Dobry den. Zakladam toto forum, kde bych se chtel podelit o zkusenosti s firmou Furud potazmo Lignia pri stavbach drevostaveb v Herinku? Je tady nekdo takovy krome me kdo kupuje nebo uvazuje o koupi? Mame podepsanou rezervacni smlouvu, ale nikdo s nami nekomunikuje. http://www.furud.cz/lokality/herink-s... Mejte se
Odpovědět
1
2
@vitavita Dobrý den, také kupujeme dům od Furud v Herinku a komunikace je s nimi otřesná . Mohu se zeptat, v jakém jste nyní stádiu s nimi?
Odpovědět
@gjuri Dobry den. Zatim mame podepsanou rezervacni smlouvu. Ale nez jsme z nich dostali planky resp pudorysy abysme si mohli vybrat koupelnu tak to taky trvalo. Ted dolazujeme v Siku koupelnu a pak vybereme dvere a podepiseme asi smlouvu, ale bych pravdu rekl tak z toho dobry pocit nemam celkove :/ Ad SIKO, tam je jeden kontakt nekde ve znojme, kde mate poslat co chcete a oni to zvizualizuji a poslou navrh. S tim ze pani tam napsala ze se dela maximalne jedna oprava a ne ze kdyz budeme chtit neco zmenit tak to bude porad predelavat a ze je grafik a ne designer tak nam nemuze poradit co s cim patri k sobe atd.
Odpovědět
@vitavita Dobrý den, jednání s nimi je opravdu náročné. My jsme půdorys dostali brzo a také s paní Slabou ze Sika ve Znojmě proběhla komunikace dobře, jednou jsme návrh koupelny upravovali a i v některých věcech poradila . My máme už koupený i pozemek a největší boj je nyní se zadavací listinou, pokud budete chtít něco předělat takřka nemožná věc. Máme v zadavací listěně jinak podlahy než jsme požadovali a už tři měsíce s nimi dohadujeme, aby zadavací listinu předělali. P. Továrek nekomunikuje, p. Komiha je arogantní... Taky doufáme, že vše dobře dopadne, v Herinku už jednu celou část domu Furud postavil, tak doufáme, že i tady s pevnými nervy vše klapne.
Odpovědět
To bude teda ještě veselý :) jakým máte typ domu?
Odpovědět
uvaruji podepsat rezervacni smlouvu, ale tam uvedly ze cena ne poplatky na klaudace, poveleni a td, pri jednani rekli ze zavrhuje. Jak to bylo u vas ?
Odpovědět
je to hrozny, nikdo s nama nemluvi, nikdo neodepisuje. fakt hruza. potrebujeme podklady pro banku a smula kdyz nam nikdo nic nedoda
Odpovědět
Dobry den, @vitavita a @giuri , chci se zeptat jak to u vas pokracuje, uvazujeme o koupi domu a pozemku v tomto projektu a nachazim smisene zkusenosti... dostali jste se uz nekam dal od srpna? Mate podepsane smlouvy? Dekuji predem.
Odpovědět
Dobrý den, chtěla bych se podělit se zkušeností s firmou FURUD, ikdyž jsme tedy v začátku. Máme podepsanou rezervační smlouvu, tu jsme podepisovali 1.9. a teď začátkem prosince, bychom měli zaplatit pozemek. Pan Továrek nám poslal projektovou dokumentaci, po pár urgencích, ale vždy byl moc milý a omlouval se za zdržení. Dokumentaci již máme v bance a je už hotový i odhad. Teď nás čeká ještě návštěva v Jesenici v SIKu. Tak snad to proběhne v pohodě. Ale byli jsme se v Herinku už párkrát podívat a domečky tam rostou před očima. Tak doufám, že budeme příští rok v říjnu bydlet, tak jak nám pan Továrek řekl :o) Třeba tu mám nějakého souseda :o) Jaké máte číslo pozemku? Já H30 :o)
Odpovědět
@lindices82 my uz mame hotovou desku a cekame az zacnou stavet :)
Odpovědět
@vitavita můžu se zeptat? Máte stavební dozor, nebo jim důvěřujete? Toto právě ještě zvažujeme. A ještě by mě zajímalo jestli dodržují termíny? Máme přislíbeno, že kolaudace proběhne v říjnu 2018, tak snad to klapne. Dcera bude nastupovat do nové školy, tak aby dlouho nedojížděla do Prahy a nějak to navázalo.
Odpovědět
Určitě jednoznačně doporučuji vlastní stavební dozor, tady se rozhodně nevyplatí šetřit. Mluvím z vlastní zkušenosti. Co se týče termínu, tak prý bude záležet na průběhu zimy. Pokud se začne brzy na jaře, tak je vše OK :-)
Odpovědět
Se stavebním dozorem počítáme, ale bohužel nemáme nikoho okolo. Tak musíme najít někoho na netu. A ani netušim jak se pohybují ceny za dozor. Hlavně už aby to bylo. Bude to dlouhý rok. :o) A máme tady nějaké sousedy co budou blízko nás? :o) Ještě se chci zeptat, je tu někdo kdo má děti školního věku? Řeším školu. Byla mi doporučena škola v Průhonicích. Prý Jesenická nic moc....
Odpovědět
Článek se načítá
Pokud budete někdo mít dotaz ohledně Furudu, klidně se ozvěte. Máme čerstvě postaveno a už bydlíme :)
Odpovědět
@dolphy Jééé, tak to vám moc závidím, že už bydlíte. A jak probíhala stavba, je něco na co si dát pozor? A vy bydlíte v Herinku, nebo někde jinde?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, chci se taky podelit. My pred 14 dny prevzali dokoncenou stavbu v Herinku. Zatim od LIGNIA a FURUD pomalu dodelava viceprace a smlouvou dane prace - sanacni jimku, odpadni a vodovodni jinku, hromosvod atd. Ano, komunikace obcas vazne, ale bohuzel nemaji jen jeden projekt, nybrz 69. To je hold naloz, kterou asi ani oni sami nikdy nemuseli ukocirovat. Ja jsem uhanec a vse jsem si sam vyridil vcas. Hlavne jsme byli asi sesti, takze to jeste slo. Zitra, 9.12. stehujeme posledni varku nabytku a snad pristi vikend jiz take bydlime. Mame pozemek H50. Stavba probihala super. Samozrejme jsem mel radu reklamaci, ale vsechno jen drobnosti. Nic, co by neslo vyresit v ramci minut max jednoho dne. Nam treba sadrokartonar spatne postavil pricku, kdy zamenil milimetry s centimetry, ale pricku opravil za 30 minut. Pan Houst, za Lignii, je puntickar stejny asi jako ja a vse ochotne vzdy vyresil k me spokojenosti. I samotni pracovnici jsou ochotni. Nechovejte se jako "vul" a budte slusni a vzdy vam vyjdou vstric. Vzdy si poradne probrat, co vse dodavaji podle zadavaci listiny, protoze napriklad rozpocet SIKO, pokud mate treba extra nabytek nebo treba hadice a hlavice ke sprse, nedodavaji, i kdyz vy to na rozpisu mate. Pak muzou naskakat nejake naklady. Ale nic tragickeho. My mame specialni sprchac a dalsi veci a v koupelne jsme asi 30tis. priplaceli, protoze to nebylo soucasti dodavky, ale vse probehlo v klidu. Kvalitne odvedena prace dle meritek puntickare a vazne si nemohu stezovat na nic. Lignia dodrzela termin ba dokonce skoncila o 14 dni drive pred terminem. Pan Tovarek je jeden z nejsolidnejsich lidi, se kterymi jsem kdy jednal. Bohuzel neni buh a v dost vecech ceka na p.Komihu (majitel LIGNIA), ktery veskere podklady k domum dodava - pudorysy atd. Takze kdyz p.Tovarek neco posle, ma to opravdu chvili. Cely projekt SLUNECNA STRAN je projekt 3 stran. FARE INVEST, LIGNIA, FURUD. A s nejakym zdrzenim, zejmena pokud mate zasahy do dispozic domu, ktere musi schvalit architekt, ktery jim plany kresli, muze to zabrat vice casu. Ale od srpna, kdy nam zacali delat desku a v zari zacali stavet, jsem se nedostal do situace, kdy bych mel vytku nebo kdy by me necim zklamali. Drobnejsi problemy jsou u stavby vzdy a vzdy se vse vyresilo rychle a k nasi spokojenosti. My meli i extra pozadavek navic, kdy mame predokenni zaluzie podomitkove a i to nebyl problem sladit. Dodava nam je totiz primo vyrobce a dodavatel oken pro LIGNIA. Takze za me spoluprace na dobre urovni. Kdyby cokoliv, ptejte se na gibonart@gmail.com nebo tady. Pripadne jsem zalozil FB stranku "Herink - Slunecna stran", kam se muzete pridat a resit veci ohledne vystavby. Mejte se fajn a nebojte, nejsou to podvodnici ani lumpove. Jejich smlouvy a historii FARE INVEST, FURUD a LIGNIA jsem nechal proverit svym pravnikem, protoze jsem od prirody mrcha neduveriva, a jsou v poradku! Martin
Odpovědět
Profilova fotka
@lindices82 H30 je primo naproti nam :)
Odpovědět
Profilova fotka
@lindices82 My stavebni dozor neresili, delal jsem si ho sam, protoze jsem vazne puntickar a jiz rok lezim na internetu, abych mel prehled o tom, co se jak ma delat atd. plus veci konzultuji narovinu s p.Houstem z Lignie. Cloveku by neco spatneho do oci samo trklo. Doporucuji pravidelne navstevovat stavbu a sem tam neco premerit podle planku, zda vse sedi. Ale vsichni, kdo se na stavbe podileli - delnici, p.Houst atd. vi, co a jak delat, jsou zkuseni. Technologicke problemy myslim nehrozi. Nic neodflaknou, protoze p.Houst je nastesti peskuje za vse, co se mu nelibi a minimalne v nasem pripade vzdy v souladu s tim, co bych pripominkoval sam.
Odpovědět
my mame stavebni dozor. jsem rad ze tady slysim chvalu na lignii. dneska jsme se byli podivat na stavbe a jde jim to od ruky. v pondeli privezli drevo a dneska uz je pripravena stresni konstrukce. mame H47
Odpovědět
Profilova fotka
Aha :) ten rohovy pozemek vedle p.Shubenka. Stavba jde fakt rychle, uvidite sami.
Odpovědět
@gibonart vite uz neco co byste udelali ted jinak, nebo na co si dat pozor atd?
Odpovědět
Profilova fotka
@vitavita Jinak bych asi nic nedělal. Před samotným započetím prací jsem si celý dům podle projektové dokumentace nakreslil v Google Sketchup ve 3D a vše otestoval, zda to bude fungovat a stačit. Tzn i rozložení nábytku apod. Na co si dát pozor (nebo spíše čemu věnovat větší pozornost): - důkladně pročíst zadávací listinu od Lignia. Co v ní není uvedeno, nebude na domě uděláno, zejména zkontrolovat produktová čísla ze soupisu od SIKO a celkový soupis věcí a položek, aby seděl. Nám omylem změnili odtokový žlab ve sprše a musel jsem doplácet jiný a řešit pak s obkladači. - pokud máte domluvený jakýkoliv nadstandard, pořádně zkontrolovat - například velikost bojleru a jeho umístění, umístění elektrické skříně s jističi. - zmiňovaný prostup střechou pro digestoř - dostanete pouze tašku, žádné jiné práce se konat nebudou (flexi potrubí atd. Ani otvor v podhledu). My naštěstí máme průchod u chodníku ve stěně domu, takže se nás to netykalo. - všeobecně porovnat prvotní zadávačku sepsanou v kanclu Furudu, na základě které Komiha tvoří smlouvu. Ať už nezamrzny venkovní vývod vody na fasádu, dveřní madlo, typ vstupních dveří, odtok v technické atd. - máte-li požadavky na změny oken či jejich posun do stran či nahoru a dolů, zkontrolovat a žádat poupravenou verzi výkresů. - řešíte-li něco nad rámec standardu a p.Komiha bude rozmlouvat, trvat si na svém. Ovšem Komiha nám konkrétně v hodně věcech poradil. Ale například jsem si vydupal venkovní žaluzie podomitkove s vodicimi lištami schovanymi ve fasádě. Nechtělo se mu a pořád rozmlouval, ale jsem rád, že jsem trval na svém. V pátek je budou konečně montovat. Hlavně doporučuji návštěvu stavby v pravidelných intervalech, jak čas dovolí. Ja jezdil 2x týdně. St.dozoru bych stejně neduveroval. Bydlet tam budu já s rodinou, ne dozor. Estetické věci je lepší sami kontrolovat. Dozor na technické věci, ale u Lignia bych se nebál. Ví, co a jak se dělá. A p.Houst... Tlačí je k výkonům a je puntickar také. Hned mi vše hlaste, jakmile něco objevíte. Slušné vychování funguje a vyjde vstříc. Pak se vyvarujete reklamacim dodatečným, které se, z důvodu množství rozestavenych domů, potahnou tydny. Ja to řešil hned a nyní se stehuji někam, kde není potřeba cokoliv dodělávat, ale jen bydlet. Pokud budete chtít, jsem na domě dost často a od pátku nastalo, klidně se stavte a můžeme se pobavit osobně.
Odpovědět
@gibonart diky za vycerpavajici info, stavim se :)
Odpovědět
Ahoj sousedi, zdravíme z domu H12, přidáme se do FB skupiny a rádi se podělíme o zkušenosti a získáme ty Vaše :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj lidi, kdyby nekdo tapal, https://www.facebook.com/groups/18626... je FB skupina.
Odpovědět
Zdravím, zvažujeme také koupi a chtěl jsem poprosit o radu. Viděli jsme, že v ceně jsou jen základní úpravy pozemku (není tam plot atd.), s jakými výdaji je ještě potřeba přibližně počítat? Jedná se mi o základ. Z webových stránek nic moc nevyčtu a developer mi na mail (zatím) neodpověděl. Moc děkuji :-)
Odpovědět
Zdravím naše nové sousedy. :-) My máme to velke Elko,poz.H59. Už se budeme asi za mesic také stehovat.
Odpovědět
@martkalivoda z exteriéru mě napadá plot a nějaké lepší srovnání a navezeni hlíny na pozemek a samozřejmě chodníky popř terasa . Jinak mě nic nenapadá.
Odpovědět
@vitavita Dobrý den, můžu se zeptat, na kolik +- vyjdou ty chodníčky a terasa, popř. plot?
Odpovědět
my jeste nic z exterieru neobjednavali, ale rikali nam ve furudu ze 1m2 zamkove dlazby 1250kc - samozrejme s praci, vykopani, vysterkovani, pokladka atd plot obycejny drateny s 20cm podhrabovou deskou a vyskovou 180+20cm mame mezi sousedem naceneny 33m na 30000,- delime si to spolecne na pul.
Odpovědět
@vitavita Tak nějak jsem to i předpokládal, děkuji :-) Zatím tady čtu samá pozitiva, tak jsem docela rád. Přiznám se, trošku mám obavy co se týče dodržení termínu. Čím více staveb realizují, tak tím více může dojít ke skluzu. Je to přeci jen velký projekt. Dá se jim v tomto věřit?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?