Stavba jaro 2011

Ahoj, je tu někdo kdo bude začínat stavět také v tuto dobu? Chtěl bych stavět z porothermu 44 profi na tenkou maltu. Máte nějaké zkušenosti? (dobré nebo špatné)
1
2
8
Profilova fotka
Ahoj, budeme začínat také na jaře, když to vyjde tak březen 2011. Stavět chceme z Heluzu na pěnu.
Ahoj, tak my čekáme na počasí, jakmile se bude dát kopnout do země. Stavět budeme z Ytongu-Thety.
@lzicarovi ahojky my jsme na tom podobně...jen čekáme netrpělivě na papír z SÚ, ale měl by být snad do 14 dnů a pak to začne....taky z thety :-)
@mattyna tak my papíry už máme hotové. Chtěli jsme stihnout desku do konce roku, ale bohužel počasí nepřálo a pak hned začalo mrznout ]-( Jak velký domeček budete mít? Bungalov nebo patrový?
@lzicarovi budeme mít bungalov, půdorys mám v albu, střechu ale budeme řešit jinak - 2x pultová střecha :-) a vy? budete stavět sami? nebo budete mít zedníky?
@mattyna Už jsem mrkla, ale doma se na to podívám v klidu. Večer taky přihodím nějaké fotečky-před chvílí jsem se zaregistrovala. Bude nám to stavět tchánova firma. Sami bysme to určitě nepostavili :-( Manžel je v měsíci 14dní pryč, tak to by to vypadalo. A pevně doufám, že do Vánoc budeme bydlet 8-) Snad to půjde rychle, hlavně, aby nepršelo ;-(
@lzicarovi tda, tak to vám budu držet pěsti, ať to stihnete... :-) my to budeme stavět sami, na nějaké akce budeme mít pomocníky, ale převážně to bude na manžovi, takže do vánoc bydlet nebudeme, ale snad do roka a půl jo...uvidíme jak to půjde...jak řešíte topení?
@mattyna pokud vše poběží jak má a nebude lejt, tak by do začátku letních prázdnin měla být hrubá stavba hotová - Ytong je stavebnice. Ale realita bývá vždy jiná, tak se necháme překvapit. Ale chceme už ze současnýho bydlení být co nejdřív pryč :-( Ve vesnici není plyn, takže kotel na tuhá paliva - uhlí/dřevo. Krbovky mít nebudeme, nějak jim nehovíme :-D Vadí mi ten bordel z nich :-D Zítra máme schůzku ohledně oken...to je pro mě taky dobrej chaos - dvě těsnění, tři těsnění, dvojskla, trojskla...proč nemůže být jeden tip okna a byl by klid :d V jakém kraji stavíte?
@lzicarovi my jsme "kousek" od vás . lbc kraj :-) a vy budete mít patrový domeček? my chceme teplovodní vložku+aku+elektriku , ale budeme se snažit topit spíš krbem :-) ale je práce vybrat vložku, která by se mi líbila a měla malý výkon, no mám na to ještě čas...prý v "thetě" bude stačit trochu a je hned teplo, tak uvidíme, jaká bude realita...ale konečně aspoň je tu někdo, kdo z thety bude stavět ;-) Já taky doufám, že nebude pret a počasí bude přát, taky to chceme dát pod střechu co nejdřív.
@mattyna to jste coby kamenem :-) Budeme mít patrový. Dole kuchyň,obývák,záchod, technická místnost, garáž, kotelna, uhelnanahoře ložnice,pracovna a 2x dětský pokoj (máme dvě děti). No barák jak hrom. Teď si nepamatuju přesně rozměry, ale určitě min. 14x10m :-D U thety není prý pak potřeba zateplení, tak doufám, že tomu tak bude. No teď, co bydlíme ve starým domku, utíká teplo půdou - je zateplený jen z části, a je to znát. Za zimu ztopíme 100 metráků uhlí :-D :-D. Obdivuju Vás, že budete stavět svépomocí, to my bysme asi v životě nepostavili a ještě bysme se asi rozvedli :-D :-D . Ale né, tím, že je manžel půl měsíce pryč, tak prostě by to fakt nehrozilo.
@lzicarovi my máme bungáč 14 x 10, tak to budete mít palác :-)
a jak máte velkej pozemek? Nám by tady ani bungalov nepovolili. Stačilo nám dohadování s CHKO ohledně hranice, jak daleko od silnice bude náš domek stát ;-(
Článek se načítá
@lzicarovi my máme cca 3600m2 od silnice budeme asi 25m, nechtěli jsme být blízko...u nás žádný omezení naštěstí nebylo.... ;-)
@mattyna ta vesnice, kde budeme, je totiž v urbanistickým stylu, tzn. že všechny baráku začínají s krajnicí silnice. A to jsme odmítli. Nejdřív že povolí max. 8 metrů, ale nakonec budeme 17m od silnice...ono je tady u nás všechno jinak a divně, než kdekoliv jinde :-|
@mattyna letím domů, budu kdyžtak večer :-) A hodím nějaké ty obrázky :-)
@lzicarovi hlavně že jste dosáhli svého , aspoň částečně, ty omezení a nařízení jsou někdy nesmyslný, když pak jedeš a vidíš někde úplně obludný domy s věžičkama atd.
@mattyna Tak jsem vložila obrázek našeho budoucího domečku. Až na fasádu by měl vypadat stejně. Jo a rozměrově je 17 x 10 m :-D . To se bude uklízet ]-( Jj, taky nemám ráda kdejaký "kudrlinky" a opavdu někdy nestačím žasnout, v čem jsou lidé schopni bydlet :-) Už máš představu o kuchyni?
@lzicarovi jj kuchyň, to bylo první, co jsem si nakreslila, aby se tam vešly typizované prvky a velikostně aby mi vyhovovala...nebude velká, ale budu tam mít vše co potřebujeme, kvůli kuchyni jsme ještě upravili projekt a zmenšili o něco zádveří. Ono v bungalovu, aby bylo vše podle představ, tak by to nemohlo být do 150 m2...ale i když nebude velká, mě stačit bude, hlavně že budeme v domečku :-) Teda ale to je plocha to vaše!!! :-o to bude opravdu uklízení na celý víkend vždycky 8-)
Ahojky :) Přidávám se k letošním stavičům :) My sme teda desku stihli už na podzim, ale to hlavní nás teprve čeká. Už sme ale využili pár teplých dní a začali vlastnoručně zdít. Stavíme z Heluzu na pěnu, pohodička, myslím, že to by zvládnul snad každý :)
@biscocho ahojky tak to máte super!! já mám největší strach z desky, až bude, tak si oddechnu 8-)
Fakt? Mně přišlo, že deska byla úplně v pohodě, tam nebylo co řešit. To teď to teprve začíná :) už sme měnili i rozměr oken, protože jak sme se k nim při zdění dopracovali, zjistili sme, že sou jaksi výš, než by se nám to líbilo :)
Teď koukám, že budete mít dvě pultovky, super :) to se mi moc líbí :) Můžu se zeptat, jakou budete mít krytinu? My máme taky v projektu pultovku, plánujeme na ni plech, ale začínají nám to rozmlouvat :(
@biscocho k té desce, možná až to nastane, a uvidím, že to je v poho, tak se uklidním :-D o výšce oken jsme se bavili asi předevčírem, já chci tak 95 cm od podlahy...v projektu máme 90 cm...my jsme si nechali naprojektovat sklon 22st. a chceme tondach, kdyby byl velký cenový rozdíl tak bramac, ale zrovna dneska mi přišla kalkulace ze stavebnin a rozdíl není tak velký, tak zatím vyhrává tondach :-) pokud budete chtít změnit krytinu z plechu na něco težšího tak si budete muset nechat přepočítat statiku ne?
@biscocho a hlavně taky záleží jaký máte sklon té střechy..., takže máte patrový s pultovkou? ty se mi taky líbí...
No my měnili jen takový nízký okýnka, který byly původně ve výšce 170 cm tak sme je trošinku zvětšili dolů. My bohužel tašku dát nemůžeme, máme sklon 10st. :( Takže spíš řešíme jaký plech (v životě bych neřekla, že jich je tolik druhů a že je to dražší než taška) no a nebo teď nám nabízejí fólii, což zní hrozně, ale prý to má dobrý vlastnosti... Máme to složitější, do ulice pultovka s taškou (líbí se mi Tondach Stodo), ten nízkej sklon je do zahrady. A v odskoku budeme mít okýnka, ty myslím taky plánujete že? :) 22st je paráda, tak akorát, my bohužel museli mít do ulice 35st kvůli místnímu územnímu plánu
@biscocho :-D no jasně v odskoku budeme mít 3x 200 x 60 cm okna... :-) těším se na to, je to něco jiného než klasické sedlovky nebo valbovky :-) já jsem teda ani netušila, že plech je dražší :-o tak snad vám dobře poradí a doporučí vám ideální krytinu
@biscocho zdravím a žasnu :-) u nás co se týče hrubé stavby jde tak vše mimo mě :-( manžel mi akorát vždy něco sdělí, jak to bude a já jen přikyvuji :-D :-D . Já se budu soustředit spíše na vnitřky :-D :-D . Střecha - taška černá glazura, tvar ještě dolaďujeme.
@lzicarovi my taky černou!!! :-D od tondachu se mi líbí samba 11.... :-)
@mattyna nooo, tak my se rozhodujeme mezi Sambou 11 a Románská 12. A co fasáda? Když manžel donesl vzorník, modrá byla dobrá :-D Ale nakonec budeme mít vínovou.
@lzicarovi tak fasádu jsme viděli minulý týden úplně suprovou, ale když jsem koukala do vzorníku weberu tak tam ani podobná nebyla...ta byla tak krásně zelená, ale ne světlá, ne křiklavá, taková sytá moc hezká, chtěli bychom si to zkombinovat nějak pak s kamenem, obložit kolem hlavních dveří pruh a pak ještě někde....to je ale až to poslední a výběr barvy se může změnit do té doby několikrát....okna chceme něco jako višeň nebo světlý mahagon....uvidíme jak to dopadne....já jsem teď zjišťovala hlavně materiály a barvy se budou řešit až podle oken ;-) aby to nebylo jak pěst na oko :-)
1
2
8

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?