Začátek stavby květen,červen 2008

Profilova fotka
Ahoj najde se někdo kdo právě v tomto období začíná stavět a chtěl by pokecat??
1
2
5
Ahojky, my začínáme stavět první týden v červenci. Ale už zítra máme domluveného geometra, který nám nachystá lavičky. Pak ještě jedeme na dovču, abychom si to naposledy užili a začne se. Nemůžem se dočkat! A co vy, jak to s vámi vypadá? Nemáš žádné albíčko... :-|
Ahoj, my ještě nezačínáme, zatím vyřizujeme projekt a potom povolení a přípojky ... Teď se musíme rozhodnout jak budeme topit. Pro co jstese rozhodli vy? Co si myslíte že je lepší plynový kotel + krb s výměníke nebo tepelné čerpadlo? A stavíte samy nebo s firmou a Co stavíte, dřevěný nebo normál?
My dáváme přednost klasickému plynovému kotli, ale kondenzačnímu. Budeme mít i krb, ale bez výměníku a bez průduchů. A taky solární systém na ohřev vody v bojleru. Tepelná čerpadla se dle mého názoru dnes moc nevyplatí. Návratnost 10 - 20 let, životnost 10 let, drahé opravy, dotace od státu téměř žádná... Na solární systém dává stát dotaci 50%.
Profilova fotka
Ahoj holky, jsem ráda, že jste tu. My jsme začali minulý týden ve čtvrtek hrabat, desku nám dělá firma, baraček bude 13x9 metrů a museli dost do země a i dost nad povrch takže sami bysme se z toho asi zbláznily. Jinak co vím od manžela tak budeme mít krb s výměníkem a plynový kotel. Jinak jakou stavbu budete stavět? My budeme mít dřevěnou kostru a pobíjet ekopanelama z lisované slámy? Můžu se jinak optat jaký vy budete mít domek z čeho, jaký máte rozpočet a kolik vás vyjde základová deska, jen abych měla představu, protože nás ta základovka vyjde dost. pak dám fotečky jak pokračujeme, ale jelikož jsem na MD a máme 6 týdnů prcka tak někdy trochu nestíhám.
Prosim tě nevím co je plynový kotel, ale kondenzační? S tou dotací je to pravda, oni přispívají max. 60.000,- ale není jisté, že tu dotaci dostaneš, je k tomu spousta podmínek, abys mohla čerpat. Ale zase máš levnou elektriku, i na vaření a na všechny jiné spotřebiče, protože v případě tepelného čerpadla ti za elektriku účtuju na 1kW jen 1Kč, takže máš i úsporu na elektrice. Dřevěný jsme původně taky chtěli, ale nakonec jsme se rozhodli pro normální zděný dům. Máme to do proluky a docela nás děsilo, že nám nikdo dost neuměl říct, co to bude dělat mezi dvěma starýma domama a jak to bude s vlhkostí atd. A taky to, že si takhled snad budeme moct udělat něco samy.
Profilova fotka
Ahoj, my jsme začali stavět letos na jaře. Děláme si vše sami, protože přítelův tatínek je zedník tak stavíme z porotermu. Nejhorší bylo asi než jsme vyjeli ze země. A teď už to celkem roste. Simope: můžeš se mrknout na naše webové stránky www.dumjari.wz.cz, máme tam i přibližný rozpočet, co kolik stálo. Zatím jsme za vša dali víc, než jsme počítali původně :-(, ale to se nedá nic dělat.
Profilova fotka
Taky jsem původně chtěli krb s výměníkem, ale známej instalatér nám to rozmluvli, prý je to časovaná bomba. Takže jsem se nakonec rozhodli pro kombinaci plynového kotle a krbu s průduchama do pokojů a budeme se snažit topit převážně v krbu.
Ahojky, sorry, napsala jsem to nesrozumitelně... Chtěla jsem napsat, že budeme mít plynový kondenzační kotel, ale ne klasický! Kondenzační má menší spotřebu. Je lepší využití tepla. Krb s výměníkem nechceme, ani nevím proč, prostě jsme nad tím ani nepřemýšleli. Stejně je člověk přes den i večer spíš v obýváku, kde krb budeme mít a na noc je lepší mít v ložnici chladněji. Pracovnu budeme mít taky dole, takže ten spodek se dá pěkně vytopit celý jen krbem. Budem dotopovat na jaře a na podzim. Průduchy jsme nechtěli z toho důvodu, protože nám kdosi říkal, že je to jak fonendoskop. Přenáší se tím zvuky z jednoho pokoje do druhého, což by nám asi vadilo. Praktické to určitě je, ale po zvážení jsme od toho upustili. S tím tepelných čerpadlem - no něco na tom bude, ale kdyby to nebylo tak drahé! jinak my stavíme klasický zděný dům z porothermu, základovou desku si budem dělat z části sami. Máme rozpočet tak do 150 - 200 tis. Máme půdorys cca 13x9 včetně garáže.
Jo a ještě s tou dotací, volali jsme na ministerstvo a dotace na solární systém je jistá. Dávají dotaci 50%, nejvíce však 50 tis. Prý je to schválené i pro příští rok. U starých baráků ji vyplácí po uvedení solarů do provozu, u novostaveb až po kolaudaci. Tož to musíme příští rok zkolaudovat. Snad počasí bude přát a nebude krutá zima.
Profilova fotka
ahoj, no já jsem zvědavá na co se nakonec dostaneme my, rozpočet máme na 2,5 mil. tak bych se ráda vešla dneska jsme byli zařizovat úvěr takže snad bude vše o.k a schválí nám ho. Nám dělá desku firma poněvač na to nemáme ani lidi ani známé kdo by nám ji udělal tak aby byla v pořádku a bude nás stát 330 tis. jak jsem psala museli jsme dost do země a jdeme i hodně nad povrch takže masakr, ale sami kdyby jsme si ji děli li ušetříme tak 50 tis - 70 tis. nám jde i dost o čas a na práci by nikdo nebyl takže ani nic jiného nezbylo. no nic letim brečí mi dítě
Ahojky,tak my cekame na stavebni povoleni,ktere by snad za 14dni melo byt!!!!Po problemech s projektantem jsme zvedavi jak to pujde dal!!!!Jinak nas by mela stat deska asi okolo 120 000kc!!!Bude to vicemene svepomoci s domichavacem!!!!Jsme v zahranici takze nam s tim pomaha rodina,ktere jsme moc a moc vdecni!!!!
Profilova fotka
Zdravím, My si teda skoro vše děláme sami. základovka nás nakonec vyšla dráž, protože tam bylo strašně mokro, tak jsme museli udělat armaturu a do té se už nemůže naházet kámen, takže tam šel jen beton. Vykopat jsme si to nechali odborníky, protože na to nemáme lidi a když jsme si představili kolik času bby jsme nad tím strávili a bagr (nebo co to bylo) to měl vykopaný za cca2 hodinky, tak jsme těch pár stovek co chtěl raději obětovali 8-) . Základovka nás tedy ze vším všudy (protiradonová félie, odpady...) vyšla asi na 200 000, možná trochu míň. Teď už vlastně máme obvodové zdi, štíty a teď nám dělají vazbu, o víkendudodám fotky. Mějte se hezky. j.
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj děvčata, tak jsem zase vyšetřila kapku času abych mohla napsat, díky za odpovědi, je to stejně mazec co ta deska stojí, dneska jestli bude čas už jsem dám pár foteček, příští týden začneme dělat odpady a další přijedou zalít desku, zatím to vypadá děsně, ale nedovedu si představit to dělat sami. Přemýšlím na co bych se zeptala, tak co třeba okna jaká budete dávat? My máme v plánu plastová s imitací dřeva a asi 5 ti komorová, slyšeli jsme že šestikomorová jsou lepší, ale ptali jsme se na to kamaráda co v tom dělá a říkal že je to téměř tro samé akorát ta cena je daleko vyšší.
Profilova fotka
Ahoj, jj, deska to je mazec, jsme rádi že už to máme hotové. Míchat ten beton to si nedokážu představit, to by jsme tam byli ještě dnes ]-( a to si fakt nedokážu představit. jinak u nás je to tak, že to vlastně staví přítel s tatínkem (zedník) a v sobotu chodí pomáhat bráchové, já zatím moc ne, protože teď dělám státnice, tak mám aspoň klid na učení. Okna nevíme, já jsem chtěla dřevěné, ale přítel řekl, že raději plstové, o ty se prý nebude muset starat, ale zase si myslím že ty dnešní dřevěná okna je něco jiného než co dělali před 20 lety. Tak budeme nakonec mít plastové a asi z venku imitace dřeva a zevnitř bílé, protože jsem slyšela, že se dělají jen imitace zvenku, co je na tom pravdy?? jinak přeji hezký slunečný víkend, vypadá že bude pěkné teplo. j.
Profilova fotka
Tak to ti závidim zedníka v rodině, kdybysme měli zedníky tak stavíme klasickej domek. Já taky nemám moc času jak jsem psala máme 6 ti týdenního prcka a teď jsoiu venmku se sousedkou tak uklízim a občas si odskočim na net. V téhle době jsou určitě dřevěná lepší než co byly, ale dle mého se stejně udržovat a jednou za pár let natřít musí, takže my jsme volily plastová, a máme taky z venku imitace dřeva a ze vnitř bílé, dělají se i ze vnitř ale, jinak prý se to dost dává je to podstatně levnější a hlavně když máš uvnitř bílá okna nemusí se člověk stresovat s barvou místnosti a hlavně ji dost prosvětlý.
Profilova fotka
To jo, to jsme rádi, původně jsme chtěli taky dřeostavbu, ale přítelův tatínek se ná nás trošku naštval, že prej by to byla radost postavit synovi barák, tak jsme nakonec zvolili zděnej. Takže to jde, já jsem se ještě na to nikde nedívala, takže nevím. Ale zase máš pravdu žebíle ze vnitř jsou možná praktictější. My jsme teď řešili barvu tašek na střechu, trvalo nám to dlouho ale shodli jsme se, já jsem chtěla černou, ael nakonec máme višňovou. :-|
Profilova fotka
Nop u nás to se střechou bylo to samé, nejprve já jsem chtěla černý tondach, ale zase by k tomu moc nešli hnědá okna a cenově je tondach docela drahý a tak nakonec jsme přes firmu sehnaly hnědý bramak s pěknou slevou a je to protektor (něco jako glazura u tondachu)
Profilova fotka
ahoj holky muzu se k vám pripojit, povoleni máme od 1.4., penizky od lisky nám uz taky dosly a tedka uz se rýsuje stavba, ale ku podivu stavíme zatim jenom do zeme..jeste jsem nic nepostavily nahoru :-D .. furt o neco dole zakopáváme, neco napravujeme, jako odvodnovací dreny a tedka jsem narazily na odvetrávacá bývalou nevyuzivanou dulni sachtici na methan..t ak jsme ji dolovalli ven.. no pres týden bychom meli zacit kopat pásy, a lit betonek.. tak snad vse pujde jak má.. ;-)
Profilova fotka
Ahoj, georgino: a to dělate teda asi sklepy, že?
Profilova fotka
Ahoj holky tak mi teď máme dá se říct týden odpočinku, akorát manžel budou dělat odpady a nějaký ty trubky z desky (já tomu taky houby rozumim tak nevim jak to nazvat) a v pátek nám přijede na pozemek mobilní katr a bude se pěkně řezat dřevo máme tam složeno 70 kubíků takže na 10 dní (12 hodin denně) mají hoši co dělat docela je lituju, protože to sladká práce není, včera byli akorát rozkulovat klády a krátit a manžel přišel pěkně strhanej.
Profilova fotka
Jinak Georgino můžu se zeptat jak dlouho jste čekali na peníze od lišky? a kolik jste si půjčily a jaké budete mít splátky? Jinak holky nebrali jste si někdo novomanželskou?
Profilova fotka
jamus to tak vypada ten barák nemá podsklepeni ale vedet ze bude muset vytahovat základovou desku takvysoko tak ho z fleku nechám podsklepit, budetm to tahat do 1,75 výsky, a meli bychm nejlip do 2,6m. sila ze? no lisku jsme zacali vyrizovat jako kdyz pominu vecne vyptávání a uzjistování tak jsme podali návrhy v dubnu kdyz jsme meli i stavební ohlášení a kolem 10.kvetna jsem meli 1.fázi cerpání na ucte . tak 1.fáze obsahuje 75%zástavy pozemku a díky tomu ze tam mel MM bonitu tak jsme mohli cerpat 1/2mil v první fázi tzn.,ze nám prislo 900tis na 1.fázi -ve ktere musime barák dostavit do te podoby aby námho zapsali do katastru a pak budem cerpat dalsí penizky.. celkem jsem si brali 1,8mil, na 2 smlouvy na 850 a 950tis - jedna smlouva na 22let a druhá na 24. po dobu preklenovacího období budem platit 10500kc (6let) a pak 9500 po zbytek let, sjednane pojistení uveru v plné výsi ychází na 6500rocne postačující. :-D :-D
Profilova fotka
Ahoj děvčata, tak vás zdravím, jakpak pokračujete se stavbou? My jsme tak trošku týden odpočívali a teď to zase začne. Tak dám vědět jak pokračujeme. Krásnou neděli přeju
Ahojky, tak my už máme vyměřený a zakreslený půdorys, pozítří přijede bagr a kopééééém!!! :-D Do konce července chceme mít desku hotovou, tak dofám, že vyjde počasí.
Profilova fotka
Ahooj tak to je faine, nám zítra začnou desku zalívat a pak už budeme jen vesele měsíc tvrdnout.
Jsem slyšela, že v takových vedrech stačí, aby deska tvrdla 14 dní a může se stavět dál. Tak ať vám to vyjde a hlavně ať vám tu desku pořádně vyrovnají, ať pak nemáte problém s podlahama. Ach...ach..., taky už bych chtěla být tam kde vy... :-. ...závidim! x-)
Profilova fotka
ahoj holky tak mi zitra vylíváme a v uterý pristi staviem tvarnice rposte to musi ztvrdnout zvlást kdy jsou takove hice.. zalívame pásy a pak tvárnice v uterý.. je to nekonecne, uz abychom se dostali ze zeme nahoru.,.. ;-)
jojo, nejhorší je začít... Od ničeho směr země. Deprimující - kopat dolů! :-p Ale potom je radost, když hrubá stavba rychle roste... a pak střecha... :-N x-)
Profilova fotka
Ahoj děvčátka, tak dneska zřemě začali zalívat, jsem jsem to nebyla ani omrknout vždycky si tam s malym uděláme procházku máme to asi 1 km na konci vesnice, zítra konečně přijednou už řezat to dřevo bude to marast asi pojedou 12 hodin v kuse, chudák manžel docela ho lituju v těchlech vedrech zlatě doma. Tak se mějte a ať vám to roste
Manža byl včera vyměřovat ten půdorys a chudák přišel úplně spálený od slunka. My tam nemáme zatím žádnou boudu ani stromy, tak byl celý den pod ozonovou ďurou. Pleška na hlavě mu svítí jak semafor! :-D
1
2
5

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?