Zelené vdovy

Ahoj, píšu diplomku na zelené vdovy, hlavně v souvislosti se satelitními městečky. Kdyby jste někdo měli osobní zkušenost nebo se přímo s nimi identifikujete, byla bych ráda,kdyby jste si se mnou o tom tady jen tak popovídali:-) Moc by mi to pomohlo, díky!
1
2
Copak jsou ty "zelené vdovy"? Asi jsem blbá, ale nechápu... :-N
ani ja...sice bydlime v satelit. mestecku, ale nepripadam si tak, mame tu hodne znamych...
alcar: zelené vdovy jsou ženy, které bydlí v satelitu a čekají tam "v přírodě, ovšem pouze 5 minut od centra města" na své muže, kteří vydělávají na obří hypotéky a vrací se domů pozdě večer
Lidové označení pro manželky bohatých podnikatelů, kteří žijí v rodinných domech v suburbiích. Zatímco muž vyjíždí každé ráno za prací často do centrální části města a vrací se až večer, žena zůstává přes den osamocena v zeleni na okraji města.... Už jsem to našla. ;-)
Jste rychlejší... :-D
Jo definice ze suburbanizace.cz, jediná která existuje...A co se týče těch 5 minut od centra města, to je těžká utopie. to susik77: Tak to máš v celku štěstí, většinou moc přátelské vztahy v těchto satelitech nevznikají. Ale dost záleží na lidech... Když si to hodíte do googlu vyjede pár článků, ale pořád je dokola o tom samém. Mě by zajímalo, kdo jsou tyto ženy, jak je možný, že se z nich stalo , to co se stalo a jak fungují jejich rodiny, co dělají celý den atd. Prostě taková sociologická studie:-)
aha, tak mm neni bohaty podnikatel :-D 8-) ale myslim ze zas tak moc jich v Praze nebude, co tady vidim, tak mi ty jejich manzelky nepripadaji takove "pipky" ze by jenom sedeli doma a cekali 8-)
No, myslím, že je to o osobním pocitu té ženy. Dnes žijeme v době emancipovaných žen, takže si myslím, že "Stepfordskou paničkou" se stane málokterá žena. Já nemám nic proti satelitům. Každý má právo na život v domečku a já třeba taky upřednostňuji takovéto bydlení mimo obec, kde nejsou starousedlíci, mnohdy závistiví a pomlouvační... Není problém sednout do auta, jet někde za kámoškama, za zábavou, s dětma apod. Není nikde řečeno, že tato žena musí sedět doma na zadku a vyvařovat manželovi a leštit podlahy. Navíc si myslím, že seberealizaci potřebuje každá ženská, takže i kdyby manžel vydělával desítky či stovky tisíců, tak bych stejně aspoň něco musela dělat a ne jenom gruntovat barák a zahradu... ;-)
Kdyby Vás to více zajímalo, tak v souvislosti s těma satelitama natočila česká televize dokument cca na 20min. http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/... A samozřejmě nejsou všechny pipky, ale některý to dost těžko nesou - alkohol atak.
ale zase v satelitech nebydli jenom bohati podnikatele...tady jich sice bydli hodne-aj v radovkach-pred domem tak 3 auta-audi, mercedes a pod. ale mezi nimi bydli hodne obycejnych lidi-kt. prodali byt v panelaku a koupili si dum...vacsinou mi pripadaji normalni, v poho se zdravime, nekdy si pokecame na ulici... teda, nevim jaka je definice bohateho podnikatele-jestli staci ze ma domek a dve - tri drahsi auta =-)
No, ale představ si, že tě manžel takhle odstěhuje i s dětma do přírody a když to vezmu do extrému, tak někam, kde není mhd a žádný zázemí typu školky atd., jsi odkázaná sama na sebe, celej den doma a sama, naklizíno skoro profesionálně a pokud nemáš žádnej zájem ,tak co pak?
No mě by z toho asi začalo krapet hrabat:-)
Článek se načítá
no, to je fakt blby :-( jenom rodit deti a byt doma...prave jsme si rikali, ze ven z Prahy nechceme bydlet v zadnem pripade...my bydlime na okraji.
Tady na střeše rozhodně zelené vdovy myslím nejsou.... :-D Už podle toho, jak se každá z nás orientuje ve výstavbě vlastního domu. Žádné pipky, co by se aspoň trochu nevyznaly a čekaly, až přijde manža z práce jsem tu nepotkala. No ono svým způsobem se z každé z nás stane na mateřské dovolené zelená či jiná "vdova". Ale je to jenom na pár let a navíc se tyto ženy liší od "vdov" tím, že nemají čas na to, aby pucovaly denodenně barák, aby se lesknul. Ale netvrdím, že žádné takové ženské nejsou. Určitě se najdou ty, které leští v satelitu podlahy a mají nachystanou vždy večeři pro manžela a ještě ho blahobytně opečovávají. Ale zase na druhou stranu, neznám chlapa, co by chtěl mít doma takovou ženu... A pokud to chlap po ženě vyžaduje, tak to už podle mého hraničí s domácím psychickým terorem... Ale to už zacházím asi hodně daleko. :-N
Jo já taky bydlím na okraji, ale na metru jsme za 5 minut busem. Porblém je, že oni vlastně existujou dvě kategorie - ty co mají malé děti a ty co už mají děti dospělé. otázka je,která je rizikovější skupina....
alcar: Netrvrdím, že tady jsou nějaké:-) Jen sbírám materiál k diplomce a zajímal mě i Váš názor:-) díky... a možná se přece jenom nějaká najde....:-)
Kryndule, to je pak čistě na té ženské, jestli si to nechá líbit a se svou situací nechce nic dělat... Zájmy se dají najít vždycky, pokud bude chtít. Řidičák si taky udělat může, když bude chtít, auto jí koupí manža, když on sám může mít tři. No a stačí jen sednout za volant a podnikat. Nikde není řečeno, že tahle ženská nemůže nic dělat. Horší je to s dětma. Ale existují školky, babičky, sousedky, co mají taky děti, co by mohly děti třeba pohlídat. Je to o domluvě a o vynalézavosti a o tom chtění se realizovat... ;-)
s dospělýma............ známá se takhle moc moc skamarádila s whiskey, když jí odešli děti a nějak ztratila smysl života........ za to ale nemůže satelit, může si za to sama
Kryndule, neboj já jsem to ale nemyslela na tebe, myslela jsem to tak všeobecně, že tady jsem se třeba s nikým takovým nesetkala a to tu většina z nás staví domy. Myslím, že rizikovější skupina bude ta s těmi odrostlými dětmi. Tam je podle mě větší riziko ke sklouznutí k tomu "hospodyňkářství" (blbý pojem, ale teď mě zrovna jiný nenapad :-D ). Když jsou děti, tak to tu ženu aspoň trochu rozptýlí a zabaví, že není posedlá jenom úklidem a péčí o manžela... Ale když už děti nejsou, manžel v tahu, tak to je fakt na bednu a pak už i na flašku... :-S
A nebo ta situace,ve který se ocitla...
Souhlasím s Azafatou... Za to nemůže satelit, ale ženská sama. Možná jsem naivní, ale mě to celé s těma zelenýma vdovama přijde jako utopie, jako něco, co už snad ani vůbec nemůže existovat... :-o Ale možná, že je to i tím, že se s takovými lidmi nestýkám a ani žádné takové neznám. Ale asi takoví jsou. :-( Mimochodem, dovedete si představit, že by to bylo naopak? Jako, že by muž byl ten vdovec a ženská vydělávala??? :-D Nemyslitelné! :-D
To je fakt, to mě nenapadlo:-) to bych do té diplomky mohla taky hodit, jako otázka genderu:-) a opravdu existují,jen to je pole neorané, protosháním info kde to jde, nikdo na to nic pořádnýho nesepsal...
Jako asi to bude pro tu ženskou težké, ale myslím, že jsou horší věci, než zůstat sama v satelitu. Je to fakt o tom, co si připustíme k tělu a jak se s tím vyrovnáme. A taky o tom chlapovi, co od ženy čeká. ;-)
my máme chatu kousek za prahou a vedle nám stavěj satelit, to mě samozřejmě vadí, protože mi berou přírodu, ale chápu, že si nemlžu dělat nároky za celej les :-D ač bych tam nebydlela ani za nic, vidím, že ti lidi jsou tam spokojení, přesně taková ta skupina, co prodali byt v paneláku a šli do domku, byť malýho, ale v přírodě. ženský buď pracujou v praze, nebo jsou na mateřský, takže vdovy z nich moc ani nejsou....... žádná drahá auta, nic takovýho, spíš jedna fabie pro celou rodinu, normální lidi kryndulo: těch 5 minut od centra bylo v " ", protože to je reklamní slogan developerů :-D
azafata: :-D
Myslím, že doprava nebude ten největší kámen úrazu... Infrastruktura našeho státu oproti jiným zemím je na velmi dobré úrovni, auta v dnešní době zase tak nedostupná nejsou, řidičák dostane kdejaký analfabet. Myslím, že problém bude opravdu v povaze a výchově těch žen a hlavně v povaze těch chlapů. Co si budem povídat. Takový ředitel renomované firmy, co vydělává 300tis.? (ani nevím, kolik si tak může vydělat) měsíčně si většinou zakládá na svém vzhledu, je takový ten řekněme metrosexuál, co chodí na manikůru a na barvení vlasů, si bude asi zakládat i na vzhledu své manželky a na vzhledu svého domu... A pokud ženská nechce skončit na ulici, tak jí asi nezbývá nic jiného, než tuto roli přijmout. :-|
Zvlášť když seš deset let na mateřské, neumíš anglicky a pořádně s počítačem... mám takový příklad ve svém okolí..
Profilova fotka
ufff, to je otazka. Rozhodne pasivni zensky pak muzou casem spadnout do nejakych uchylek a odchylek a zavislosti, ono je to tezky. Ty typicky zeleny vdovy - ty co jim da muz zlatou kreditku, tak to nechapu, bych hnedka vedela co delat. Horsi to maji ty, ktery maji do kapsy hloubeji. Mne stacilo bydlet 1,5 roku na vesnici a citila jsem se jako dablovana vdova, navic jsem nehorazne zavidela muzi, ze je v Praze kazdy den, i kdyz pracovne.
Tak to je zase otázka pohledu. :-) Mateřská není důvodem k tomu, aby se ženská nemohla učit anglicky nebo učit na počítači. Angličtině pro samouky může věnovat jen hodinku týdně a něco určitě umět bude... A to, že byla 10 let na mateřské je svobodná volba každou z nás. Já mám zase kamarádku, co po prvním dítěti šla dobrovolně, byť jen na rok, do práce, protože měla strach, že zakrní a že po dvou mateřských už nebude nic umět.
Profilova fotka
jo, duvod to neni......ale kdyz on je clovek tak linej :-)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?