Dveře do miniaturní koupelny a na wc dovnitř? Poraďte prosím.

Zdravím Vás, řešíme dveře v bytě, vůbec nás nenapadlo dát dveře do koupelny a na wc otevíráním ven, nikoliv dovnitř jako jsme měli na plánku bytu a tím jsme se také řídili, je to náš první byt, takže na spoustu věcí narážíme už dost pozdě... Teď k dotazu: máme opravdu malou koupelnu a malé wc, koupelna je jen 3,82 metrů a wc oddělené 1,51 metrů, viz plánek, nyní jsme objednali dveře dovnitř, jako to bylo na plánku od developera a narážíme na to, že by šly dveře i ven, museli bychom si dvoje dveře koupit nové, ale co se dá dělat. Nicméně dveře ven by zase vadily v chodbě a podle mě budu pořád bojovat s tím, že dveře budou otevřené víc a bude mi to vizuálně vadit v chodbě, ale nevím, nemám s tím zkušenost. Myslíte, že je lepší mít dveře dovnitř ven? Případně na jakou stranu otevírání ven? Posílám fotky. Mockrát děkuji za rady.
Odpovědět
Záchod určitě dveře ven, v chodbě máme jediné dveře na WC ven a vůbec s tím nemáme problém
Odpovědět
@adula000 Děkuji za příspvěvek, jsme rozhodnutí dvoje dveře otevírat nakonec ven, ale zase jak? Viz ty dva obrázky? Co myslíte? Moc díky!
Odpovědět
Profilova fotka
My mame taky jediny dvere na wc otevirany ven (teprve ve vyrobe)... vyresili jsme to tak, ze na wc jsme objednali reverzni dvere - takze pri pohledu z chodby jsou vsechny dvere "za zarubnema", jen ty na wc se otviraj k sobe a ne od sebe 🙂
Odpovědět
@pj_bydlime ve třech domech, kde jsem bydlel, jsou všude dveře na WC a do koupelny dovnitř. Opačné otvírání by bylo, v těchto případech, naprosto stupidní. Faktem je, že jsem nikdy nezkoumal, zda jsou nějaké předpisy. V posledním domě, novostavbě, máme do obou koupelen a na WC dveře dovnitř a rozhodně to nikomu ve stádiu projektu, nebo při kolaudaci nevadilo. Podle zdravého rozumu bych volil podle praktičtejší varianty. Tam, kam otevřené dveře budou méně vadit. Ale samozřejmě vzal v úvahu bezpečnostní okolnosti. Když si přestavíte, že se tam někdo skácí, tak musí být místnost dostatečně prostorná, aby šel dotyčný případně dveřmi odsunout a šlo se dostat dovnitř. Úplně bych to nepodceňoval, protože před pár lety jsem měl takovou horečku, že se mi samotnému podařilo skácet na WC.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme jedny dveře na WC otvírané ven (z praktických i bezpečnostních důvodů) a druhé dveře do koupelny s WC jsou posuvné (opět z praktických důvodů). Obecně jsme dávali z praktických důvodů posuvné dveře všude tam, kde to bylo možné.
Odpovědět
@lukasberan tady už posuvky dát nemůžou. @pj_bydlime v panelácích s umakartovými jádry jsou dveře na toalety a koupelny skoro vždycky ven a zas tolik to nevadí 🙂
Odpovědět
@gondekp ano, protože ty koupelny a WC jsou opravdu miniaturní. Když se tam někdo skácí, tak není šance ho někam odsunout.
Odpovědět
Taky mam dvere z WC ven. Jsou jedine ven a jeste v ceste z koupelny. U vas je fajn to udelat oboje stejne ven. Casem se vsichni nauci oboje zavirat, nebojte.
Odpovědět
V koupelne bude toaletni misa taky? Jinak se mi libi otevirani zrcadlove.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych volila otevírání ven a zrcadlově. Bývá to tak v bytech a vždy mi to přišlo přirozené. Nějak si neumím představit jak bych se s dveřmi v tom miniaturním prostoru míjela kdyby šly dovnitř. Navíc vás to bude nutit po sobě dveře zavírat. A zrcadlově proto, že je to i pohodlnější když budete třeba uklízet záchod a přecházet do koupelny, nebudete muset pořád obcházet záchodové dveře.
Odpovědět
Profilova fotka
Od hrany WC k hraně otevřených dveří musí být 300mm ideálně, pokud je máte otvíravé dovnitř a místnost minimálním rozměrem 900 x1550 mm.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme posuvné dveře do pouzdra a nic nezavazí, při průvanu navíc nepráskají.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?