Finep vs. Skanska

Ahoj, díváme se s manželem po bydlení v lokalitě Praha 10, 9. Zaujal nás projekt ve Štěrboholých Malý Háj od Finepu a v Hostavicích Jahodnice H od Skansky. Máte nějaké zkušenosti s těmito developery? Jak negativní či pozitivní? Popřípadě bydlíte snad v těchto projektech? Budu ráda za každý názor. Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
My žijeme již tři roky v bytě od Skanska (Milíčovský Háj) a nedáme na něj dopustit. Žádný problém, nikde. Teď končila záruka, tak nám jen vyměnili odvětrávání na oknech. Zdi drží, osmimetrový balkon, který je však 153 cm široký je ideální pro velké sezení a grilovačku s přáteli. :-), koupelna nemá chybu, dveře taky drží. Jen co bych doporučila - plovoučka v kuchyni fakt není úplně dobrý nápad, kvůli mokru. Takže tohle jediný jsme si změnili už ve výstavbě. Jinak, naprostá spokojenost se vším! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlíme na Jahodnici od Skanky uz 5 let. Nedáme na to tady dopustit a právě z toho důvodu jsme si v H pořídili nový velký byt. Pokud budeš chtít cokoliv vědět, napiš mi zprávu:)
Odpovědět
@teate @karolina82 Můžu se vás optat na bydlení v Milíčovském háji a v Jahodnici? Jak je to tam s ruchem (velké silnice) nebo kouřícími komíny ze spalovny? Jaký je tam vzduch? Není to až moc blízko spalovně? @paavvllaa - jaká etapa - dům - se vám líbí? Také hledáme bydlení, ale dost nás mrzí, jak v současné době stouply všechny ceny bytů. Už jsem zoufalá...
Odpovědět
Profilova fotka
@monca_t_fanda Žádny špatný vzduch nepozoruji a to jsem na to hodně citlivá.Obcas když koukám na komín,tak si říkám, že to padá až někde dal. Velké silnice jsou daleko, což hodně oceňuji.Mame dvouletá dvojčata,takže bydlení u silnice pro nás nepřipadá v úvahu
Odpovědět
Děkuji všem za rychlou odezvu. My bydlíme nyní ve Štěrboholých, 2+kk, s jedním malým půlročním raubířem. :-) Jsme tu moc spokojeni, ale potřebujeme větší bydlení, v budoucnu plánujeme druhé. Chceme si tento byt nechat, pronajmout a pořídit si větší. Co se týče ovzduší, také špatný vzduch nepozoruji. V Jahodnicích Skanska staví poslední etapu H, o tu se zajímáme. V pondělí si u nich domluvíme schůzku a uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my žijeme téměř v Milíčovském lese, tady žádná silnice není. :-) Od dubna do června sedíme na balkoně a slyšíme žáby. :-) Asi 13 minut pěšky je metro Háje, ale musí se projít přes velikou louku. :-) Kamarádka žije v Cukrovaru v Modřanech (Skanska) a taky nadšená. :-)
Odpovědět
Děkuji za odpovědi. A jaké to je v Malém Háji ve Štěrboholích?
Odpovědět
Asi jsem se špatně vyjádřila, bydlíme ve Štěrboholých, ale v bytech vedle europarku. Přemýšlíme o koupi bytu ve Štěrboholých od finepu (Malý Háj) nebo v Hostavicích. Vypadá to, že se více přikláníme k Hostavicím. :) Zítra máme schůzku ve Skance, tak jsem zvědavá.
Odpovědět
@paavvllaa - Aha, tak teď už to chápu úplně. Já netušila, kde bydlíte... A ty byty vedle Europarku jsou vlastně ještě blíž k tomu komínu u spalovny... takže je to tam ok se vzduchem a tak? Líbí se vám ta lokalita? Protože jak Malý Háj, tak i Jahodnice (Hostavice? To, co tam staví Skanska) jsou ke spalovně blízko....Držím palce na tu schůzku! Písnete mi pak, co zajímavého jste se dověděli? Děkuji :-)
Odpovědět
My jsme též jednu dobu uvažovali o Malém Háji, ale o RD, ale nakonec jsme z toho couvli, neb se mi moc ta lokalita nazamlouvala... cesta na autobus nic moc a než ten komín, tak mě tam děsila ta betonárka, ze které se v létě dost prášilo :-(... v lokalitě Jahodnice jsme se byli podívat též a tam to na mě asi působilo lépe, teda ty první etapy na mě trošku dělali dojem, že je to nějaká nemocnice, či tak :-D, ale dál už v pohodě...a kamarád si to tam docela chválil...
Odpovědět
Nám se tato lokalita líbí. Je pravda, že ten Malý Háj je trochu dál .. blbější dostupnost, nejsou tam zatím obchody, ale plánují se tam. Jahodnice jsou v tomto lepší. Upřímně jsem nikdy neřešila spalovnu, betonárnu.. Přijde mi, že všude v Praze je něco. Můj manžel je technický typ, tomu se naopak ta spalovna s komínem líbí, na vzhled.. :D ..to zas nechápu já, ale proč ne. :D JJ, dám vědět, jak jsme dopadli. ;-)
Odpovědět
@januliik15 kdepak jste nakonec skončili? v jaké lokalitě?
Odpovědět
Článek se načítá
@paavvllaa jj, přesně tak, všude je něco, pokud člověk nechce bydlet někde úplně mimo civilizaci a ideál v dnešní době člověk nenajde, bohužel místo pro výstavbu ubývá... já bych se i s tou betronárkou smířila, ale spíše mi vadila ta dostupnost, možná už je to lepší, ale cesta k budu u té hlavní mi přišla hrozná, když tam není chodník, teda možná už je... nedokáazal jsem si představit, jak se tam třeba přesouvám s kočárkem... ale ono se vše časem může zlepšit...
Odpovědět
Tak to vypadá, že půjdeme do tohoto bytečku s malou zahrádkou. :) - Hostavice, Skanska. http://reality.skanska.cz/cs-CZ/Proje... Schůzka dopadla dobře, udělali na nás dobrý dojem. Ted musíme řešit financování atd. Chceme se sem vejít v budoucnu se dvěma dětmi, tak do cca 10 let. Co na to říkáte? Vím, že bude v pokojích asi trochu tma a budeme muset hodně dobře řešit úložné prostory, ale podle mne se to dá. Jsem ráda za tu zahrádku pro děti.
Odpovědět
Profilova fotka
Byt je fajn. Hezky prostorný. :-) Asi jsem nechápající, ale jak může být v 1NP střešní terasa? Mně by teda vadila orientace zahrady na východ, bude tam v podvečer už zima. :-) Ale zase ve čtyřicítkách tam nebude vedro. :-) Obecně je ta zahrádka spíš na jihovýchod. :-) Každop. do bytu s předzahrádkou bych nešla z mnoha důvodů. U nás v Miličáku jdou fajn, ale U Cukrovaru v Modřanech je to docela děs. Každý tam vidí, lidé chodí a okukují zahrady... Navíc byt úplně dole bych nechtěla obecně kvůli bezpečnosti... Také tam všichni hází binec z ostatních balkónů. Ale paradoxně jdou tyhle byty, jak se říká, na dračku. :-) Ten Váš vypadá skvěle, až na tu mou nechápající hlavu ohledne střešní terasy v 1NP. :-D My máme byt v patře čtvrtém s terasou a ty jejich terasy jsou vážně úctyhodné. I balkony mají šířku kolem 155 cm, což je skutečně hodně i na nějaké pěkné ratanové posezení apod. :-) Přeju Vám hodně štěstí a ať máte hladký průběh případné koupě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mimochodem, s kým jste měli tu schůzku, jestli se můžu zeptat? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadá jedna věc. Vážně chcete mít vstup na zahradu z obou pokojů? Zrovna právě kvůli dětem, které budou později v pubertě, bych tohle nechtěla. Ne, že by mi děti utíkaly z domu, ale všichni víme, jak jsou děti vynalézavé, a když mají nějaké nápady, tak je zrealizují ať to stojí, co to stojí. 😃 To určitě promyslete. 😊
Odpovědět
Název střešní terasa mne také zaujal, ale je to opravdu zahrádka. Zahrádka je lepší pro malé děti, z terasy by vypadli. Ty dveře na zahradu z dětského pokoje nějak "uzavřu", třeba psacím stolem nebo tak nějak, si to představuji. vždy je pro a proti, ale půjdeme do toho. :) Také bych brala lepší orientaci zahrady, ale tohle je poslední neprodaný byt se zahrádkou. Cena je také super.
Odpovědět
@teate s pí. Herzogovou
Odpovědět
Profilova fotka
Když myslíte. :-) Zahrada je podle mě fajn u domu, ale u bytu je spíš nevýhoda. Naopak, my máme i trampolínu a nikdy nám děti nevypadly. :-D Souhlasím s tím, že cena je super. :-) Hostavice, potažmo Jahodnice je teď docela žádaná lokalita. :-) Paní Hercogová komunikuje i s námi. :-) Jak to teď bude dál? Můžete dělat ještě klientské změny? :-)
Odpovědět
@paavvllaa Máme v Jahodnici byt 2+kk. Trvale zde nebydlíme, na fotky můžeš juknout do alba. JInak lokalita se nám moc líbí, je tu klid, spojení výborné, nákupní možnosti také, cyklostezky, dětské hřiště. Doporučuji dokoupit gar. stání a samozřejmě sklep. Výhodou je komora v bytě, ze které se dá udělat docela slušná šatna. My byt kupovali již od majitele, od Skansky jen garážové stání - jednání bylo super. Ty byty v přízemí se zahrádkou jsou asi fajn pro rodiny s dětmi, ale já osobně bych se tam asi necítila dobře z hlediska bezpečnosti. Ani ne tak kvůli vykradení když není nikdo doma, to asi není bezpečno nikde :-( , ale spíš bych se v noci bála nechat pootevřené okno, v patře to neřešíme, ale v přízemí bych z toho dobrý pocit neměla.
Odpovědět
@paavvllaa Byt vypadá pěkně... mně osobně by asi vadilo, že na zahrádku se nejde z obývacího pokoje, protože když dojde návštěva a budu s nima chtít jít sedět ven, tak je musím táhnout přes ložnici, či dětský pokoj...komora je naopak super... se dvěma dětmi to bude asi namačkané, pokoj 12 m a podlouhlý... my máme pokoj 14m a taky tam v budoucnu plánujeme 2 děti a podle plánku jsem si tam malovali,jak se tam vejdou stoly a postele (nechceme 2 patrové)...a vejdou :-) co bych možná zkusila, tak přidat do koupelny sprchový kout, podle mě by to šlo přeskládat tak, aby se tam vešel - to teda pokud ještě můžete dělat klientské změny...ta cena je super, to určitě.. jen takový blbý dotaz, proč jsou na jedné straně té zahrady zakreslena okna?(už to možná chápu, bude tam chodba do přízemních bytů a okna do vaší zahrady, proto i střešní terasa a zahrádka...tak to si jen prověřte, ať tam nejste jak "výstavka v zoo" :-D teda nic ve špatném... neber tento příspěvek jako kritiku, jen jako postřeh, vím, jak je hrozně těžké byt vybrat a najít a stejně to nikde ideál nebude...
Odpovědět
Profilova fotka
@januliik15 Skvěle napsáno! :-) Se vším souhlasím. :-) My máme teď také vybraný nový byt a kdybych sem dala odkaz, tak by určitě každý měl nějakou připomínku - to je jasné. :-)
Odpovědět
@teate :-) my kupovali před rokem, takže vím jaké to je vybírat a hledat a vím, že ten byt má taky své mouchy, ale ideál neexistuje :-) člověk vždy musí najít kompromis, co zkousne a co ne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@januliik15 Můžu se zeptat, co jste po roce našla za mouchy, třeba? :-) Mám z toho strach. Třeba si teď říkám, že ten byt je super ... Ale pak vlastně přijdu na to, že až tak super není. :-D
Odpovědět
@teate já jsem ráda za všechny postřehy. Bohužel klientské změny jsme již prošvihly. :-/ Už se dokončuje hrubá stavba. Pro byt jsme už rozhodnutí s manželem, je to takový kompromis. Víme, že stejně to není na pořád toto bydlení. :) vím, že to není byt ideální, ale zároveň si ted v něm dokážu představit žít.
Odpovědět
@januliik15 ano, na zahrádku by bylo lepší chodit z obývací části, ale to nejde. :-/ Ano, jak je tam stěna podél zahrady, to jsou okna do chodby v budově.
Odpovědět
@aneri53 jj, v přízemí mají proto byty dražší pojistky. Trochu se uklidnuji tím, že okna z ložnice jsou do zahrádky, která je dovnitř budovy nebo jak bych to řekla. :) ted s manželem řešíme, aby jsme měli představu..jak by jsme to tam naskládali..asi si budeme muset najmout nějakého architekta, aby se využil každý kout, strop..atd. Neznáte někoho šikovného? Jdeme o hlavně o praktické řešení, ne o design. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@paavvllaa My všechno řešíme s naším designerem, je fakt skvělý. :-) Může dát kontakt klidně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@teate Střešní terasa, protože po touto plochou jsou garáže čili zahrada je jakoby na střeše garáže..Skanska to má prostě tak nazvané. Také jsem dlouho přemýšlela, proč to tak je nazvané:))
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?