Holandská čtvrť Olomouc II. a III. etapa - sousedé

Hledám potenciální sousedy z projektu Holandská čtvrť v Olomouci :-) Doufám, že se nás tu třeba pár sejde a můžeme si vyměňovat zkušenosti s investorem, s projektem, atd. Podobné diskuse tu na MS fungují, tak třeba pomůže i nám! Těším se na vás!
Odpovědět
1
2
9
Ahoj, budoucí sousedko :-)
Odpovědět
zdravím, budúca susedka :)
Odpovědět
Ahojte, máte teda nějaké zkušenosti, které by stály za sdílení? :-)
Odpovědět
Zalezi, jak daleko v pripadnem procesu koupe jste. Pred podepsanim smlouvy, nebo uz pote?
Odpovědět
Zatím před podpisem.
Odpovědět
My osobne jsme si nechali do smlouvy pridat, ze druhou cast splatky budeme posilat na jistotni ucet u Komercni banky, ne primo na investoruv ucet. To byla jedina zasadni vec.
Odpovědět
Děkuji. To znamená těch 80%, že? A po podpisu smlouvy něco zásadního, co byste poradila? A už bydlíte nebo čekáte až bude zkolaudováno?
Odpovědět
@petrys39 ano, mluvim o tech 80%. Jedina zasadni vec, ktera mi vadila po podpisu smlouvy bylo cekani na schvaleni klientskych zmen. Ing. Stach je bohuzel jediny, ktery na nich dela, takze totalne nestiha. Prvni pozadavky jsme mu poslali v cervnu, a resime je s nim teprve ted, protoze driv se k nim nedostal... a pak mam pocit, ze je vse ve spechu, protoze uz pomalu potrebuji kolaudovat.... ..z cehoz vyplyva - nebydlime, cekame na kolaudaci.
Odpovědět
No to je nic moc, ale snad to dopadne. Dneska jsme se byli podívat a jdeme do toho. Co jsme prošli po Olomouci, tak nás nic tolik nezaujalo. A když jsem viděl, kolik bytů je ze 4. etapy prodaných/zarezervovaných po takové chvilce co to veřejně nabízí, tak není na co čekat. Ještě bych se chtěl zeptat - řešili jsme s makléřkou ty klientské změny a říkala, že před kolaudací tam žádnou externí firmu nechcou pouštět, ale koupelna a wc musí být před kolaudací hotová. To znamená, že si musíme koupelnu nechat udělat přes Ptáčky nebo je i jiná alternativa?
Odpovědět
Jen přes Ptáčky -bud ve standardu, kterej je v ceně nebo si můžeš vybrat i nadstardart ale u Ptacku.. Jen pro info: Zpravy můžeš psát i soukrome nebo tady verejne...
Odpovědět
Jj, chápu :) píšu schválně veřejně, třeba to někomu pomůže A jste s Ptáčky spokojeni? Já na ně nemám nejlepší reference. A nemají moc nadsazené ceny, když jsou vlastně monopol?
Odpovědět
@petrys39 spis je problem v tom, ze developer s nimi ma dojednane nizsi nez standartni ceny, takze kdyz vam pak v pripade nadstandartu odecitaji standartni vybaveni, moc toho vlastne neodectou... Taky bych radeji mela moznost vybirat u jineho dodavatele, ale co nadelame...
Odpovědět
Článek se načítá
Petrys 39: Prosím tě a jak píšeš, že nic jiného v Ol tě nezaujalo tak jak Holandská čtvrť...( což mě potěšilo) tak kde jste všude byli na prohlídkách pro zajímavost :-)
Odpovědět
My jsme toho ve výsledku zase tolik neprošli, jelikož jsme sháněli 4+kk a co nejvíce metrů, aby se dalo parkovat atd. a těch se aktuálně moc nenabízí. Byli jsme v bytovém domu na Jeremiášově, kde se nám však nelíbila plocha bytu (jen 3+kk) a terasa a o ceně se nedalo diskutovat. Pak jsme navštívili byt v "pyramidové" zástavbě v Hejčíně, u cyklostezky na Poděbrady. Tam už se nám to líbilo o dost víc, i když taky to mělo svoje mouchy, navíc se nám zdála i dost vysoká cena, i když by se s ní prý dalo pohnout. Když jsme si ale tak nějak sečetli naše požadavky a porovnaly ceny, tak vyhrála Holandská. A vzhledem k tomu jak málo se aktuálně nabízí bytů, tak jsme se rozhodli do toho jít a dále nehledat :) Ještě se mi líbí byty na Kubíčkově a na Švýcarské, ale tam jsou jen 3+kk, méně metrů a na Kubíčkově mají aktuálně vážné zájemce. Tady jsme ale ani s jedním developerem nebyli na schůzce ani žádné prohlídce, takže to nemůžu posoudit úplně objektivně.
Odpovědět
Děkuji za odpověď:-) No nám hlavně vadilo, že teďka všechny novostavby vyloženě vecpou třeba i úplně k silnici-viz. Slavonínské zahrady, kde bych si nedokázala představit dát za byt (+kuchyňská linka) tolik peněz a mít okno nad frekventovanou cestou. A taky to lidi kupovali,ještě ani nezačali stavět (rok zpět). Holandská je aspoň na kopci :-) akorát nám tam budou stavět další etapy tak do roku cca 2025 :-((
Odpovědět
Zase Holandská je kousek od dálnice, která tam je celkem slyšet, to je vždycky něco...
Odpovědět
Taky kupujeme 4+kk ve 4. etapě. Mně nejvíce vadí dopravní dostupnost projektu. Bohužel není napojení na ulici tř. Míru přes ulici Politických vězňů. Objíždění přes velký kruháč, kde je aktuálně napojena dálnice Ostrava - Mohelnice je opruz :-( Když se spustila webová prezentace projektu http://www.holandska-ctvrt.cz/lokalita/ tak dle oranžové barvy je napojení zaznačeno, ale asi je to možná jen reklamní tah jak nahnat více klientů :-( Dokázal bych si představit i vyšší standardy např. trojskla, kompletní zateplení minerální vatou, přívod vody k radiátoru ve stěně, atd. Bohužel v Olomouci sehnat developerský projekt bez kompromisů aktuálně asi nejde :-(
Odpovědět
Zdravím budoucí sousedi :-) Taky kupujeme s přítelem byt na Holandské čtvrti, tak se připojuji do diskuze.
Odpovědět
Zdravim :) tak my po tyzdennom chystani praci a stahovani sme konecne ako tak nastahovani :))
Odpovědět
To je ta opožděná kolaudace z prosince 2016? :-)
Odpovědět
Ahoj sousedi, koupili jsme 4+kk ve 3.etapě.Podle Ing. Štacha se kolaudace trochu opozdí. Druhá etapa už je zabydlená?
Odpovědět
Já mám info z Dachi, že by měla být kolaudace koncem dubna 2017, tak uvidíme. Doufám, že se to moc neopozdí :-(
Odpovědět
V druhej etape prve byty su obydlene asi tak 5 :) takze ratajte opozdeni cca 3 mesiace :)
Odpovědět
kolaudacia ako taka prebehla ku koncu roku to je pravda :) ale napr v druhej etape tedka este ani neparkujeme kedze kolaudace garazi bude pozajtra :D
Odpovědět
Tak třeba u třetí etapy nebude takové zpoždění... :-) Necháme se překvapit, příští pondělí se chceme jít podívat, jak pokračuje výstavba a jak to teda vypadá.
Odpovědět
No to kazdopadne by som Vam prial :) lebo tie nervaky s takym meskanim su des :))
Odpovědět
Dobrý den, zvažuji koupi bytu v Holandské čtvrti IV. etapa. Jak jste s byty spokojení? Doporučili byste střešní byt? Děkuji za rady. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím budoucí sousedy. Koupili jsme byt ve 3. etapě. Už se nemůžeme dočkat. Jak jste na tom s klientskými změnami? Stále je nemáme podepsané, přestože jsme požadavky posílali ing. Štachovi už někdy v září.
Odpovědět
@prvnibyt ja mam aj v prvej etape stresny byt cez zimu fajn ale cez leto bez klimatizacie sa to naozaj neda :)
Odpovědět
My kupujeme byt ve třetí etapě a máme také byt v posledním patře :-) Ale rovnou jsme si nechali udělat přípravu na klimatizaci :-) První rok vyzkoušíme bez klimy a pak se uvidí :-)
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?