Keramická dlažba do celého bytu bez podlahového vytápění

Zdravím všechny, po hledání dokonalého vinylu jsme narazili v koupelnovém studiu na luxusní dlažbu, kterou nám doporučují do celého bytu. Dlažba vypadá opravdu nádherně, oproti vinylu luxus, od nerozeznání od dřeva, cena za metr kolem 850,- - což lepší vinyl vyjde také tak. Jenže kámen úrazu je ten, že máme jen ústřední vytápění a elektrickými topnými rohožemi budeme pouze dotápět - severní byt. Dlažba se na dotyk studená nezdá, není to klasická studená dlažba. Máte zkušenosti bez vytápění? Jsem zvyklá nosit teplé ponožky i v létě spolu s papučemi. Moc děkuji za příspěvky, je to věda 🙂
Odpovědět
Napodobeninu dreva bych si nedala nikam, ale na to se neptate. Myslim ze dlazba jde u bez podlahoveho topeni, akorat budete asi hodne vyuzivat kusove koberce.
Odpovědět
Nejsem fandou vinylu(špatná zkušenost) , všude máme dlažbu(ale s topením). Pokud máte malé děti,které nonstop chodí bez bačkor, do dlažby bych nešla. Pokud nemáte, vaše volba mi přijde výborná. Na starém domě (230 let starý) byla dlažba v kuchyni a za 10 let mne nenapadlo, že by byla studená a byla mi zima od nohou přes bačkory a ponožky. Jen si dejte pozor, aby dlažba byla lehce udržovatelná kvůli úklidu, tedy aby neměla velké rýhy.
Odpovědět
My tedy máme dlažbu bez podlahovky pouze ve spíži. Všude jinde máme podlahovku. V koupelnách a wc dlažbu a jinak všude máme vinil v rolích Gerfloor, který má zespod fleecovou podložku. Chodíme bosy, maximálně v ponožkách. Malé děti. Psa nemáme. Ta dlažba ve spíži, je studená i v létě - naboso si nedovedu představit, že bych tam trávil více času. Dlažba dobře vede nejen teplo (kouplny a wc jsou příjemně teplé, když topíme) ale i chlad. Takže ano, budete muset v ponožkách a pantoflích být napořád i v v létě. Ten vinil v rolích, jsme zvolili kromě rychlosti pokládky i proto, že není tak tvrdý, jak klasický vinyl v "deskách". My máte sílu 3mm, ale je i 5. Jejich reklama říká - spojuje výhody vinilu a koberce. A osobně jsem si říkal, speciálně ten 5mm, musí být dobrá volba někam do starší baráků protože je měkký, teplý a ještě tlumí hluk (což se může hodit např. do bytových domů). Nemá spáry, takže se dobře udržuje (má vroubky, takže neklouže, ale musí se vytírat v daném směru "tam-a-zpátky", ale to je v poho). Nevím, zda máte zateplenou podlahu polystyrénem, ale mám na základové desce pod polystyrénem zhruba uprostřed RD teplotní čidlo a teplota se tam pohybuje o 14 v zimě do 18 na konci srpna. Takže pokud nemáte klasickou kotelnu ve sklepě, která vyhřeje podlahu odspodu, tak si myslím, že podlahu budete mít s dlažbou enormě studenou.
Odpovědět
@pj_bydlime zcela to chápu. Máme v hale, komoře, předsíni a dolní koupelně dlažbu v provedení "hrubě opracované dřevo" takovou světlou, podlouhlý formát. Vypadá fakt krásně. Zcela nesouhlasím, že si na něco hraje, že je to napodobenina dřeva. Napodobenina betonu nevadí? Klidně bychom ji chtěli všude, ale na dotek, bez puštěného topení vždy studí.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do dlažby v celém bytě nešla. Za mě v létě jakákoli dlažba studená a celoročně tvrdá. Ale pokud jste zvyklí celoročně v ponožkách a bačkorách, proč ne, na údržbu super.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?