Který byt koupit?

Ahoj všichni, vybíráme byt. Bytový dům je ve tvaru čtverce a na patře jsou vždy 4 byty. Máme možnost koupit byt na JV nebo JZ. Jaké jsou výhody jednotlivých světových stran? Všichni mi radí JV, ale zase třeba v zimě tam musí být hrozně tma ne? Achjo...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych vybrala ten s hezčím výhledem. My máme byt například S a v zimě stejně je pořád šero, takže se svítí tak jak tak, za to máme výhled do zeleně a při snídani si to nemůžeme vynachválit. Jak se zabydlíš a uděláš si to hezké, tak nebudeš řešit, že máš okna na JV...
Odpovědět
Jestli to má okna jen na JV nebo na JZ, vybral bych si na JZ. Záleží tedy i na tom výhledu,ale kdyby jediné kriterium byl směr, tak JZ. Většinu dní chodíme domů navečer a je docela fajn, když tam ještě zasvítí sluníčko. V parném létě je to zase trochu nevýhoda. Ale za mě spíš JZ.
Odpovědět
Taky si myslím že je důležitější na co z okna budete koukat :) v zimě je stejně tma v léte budete mít záclony nebo žaluzie
Odpovědět
@zaludova za me JZ. Ted mame JV a v polovine bytu od 10 slunce nesviti. Me to vadi.
Odpovědět
@kriistl @atilius @ivona5 Byt má okna jak na jih, tak na východ resp. západ. Pokud bychom vzali byt na JV, tak by byl z obou stran výhled. pokud JZ tak z jihu (terasa) zeleň a na západ vedlejší bytový dům.
Odpovědět
Tady je půdory. Jedná se o byty 21 a 22. Vpravo je jih nahoře V a dole Z.
Odpovědět
Pokud jsem to pochopila dobře, terasy těch dvou bytů jsou na jih - jde o to, jestli ostatní okna na východ nebo na západ? Pokud ano, tak určitě východ - mám ještě v živé paměti, když jsem bydlela v minulém bytě (u našich) a okna v kuchyni a jednom pokoji na západ - katastrofa, hrozné vedro, nešlo to vyvětrat (od května do půlky září).. Okna na východ určitě nejsou úplně tmavé - lepší chládek v létě :-) v zimě se stejně stmívá dřív a světla je míň, stejně se bude svítit častěji ;-)
Odpovědět
jinak ty byty jsou moc pěkně řešené, v poslední době jsem takových (celkem praktických) moc neviděla :-)
Odpovědět
@terde Jojo právě ten půdorys se nám moc líbí. Tak jen vyřešit, který z těch dvou vybrat.
Odpovědět
Za mě jednoznačně JV. Teď mám byt na JZ a je to neskutečné peklo, smaží tam a smaží, musíme mít pořád zataženo a kdybych tam chtěla bydlet nadále, musela bych pořídit klimatizaci. A výhled? Když venku smaží slunce, tak z okna koukat nelze a na balkon nejde ani vylézt.
Odpovědět
V tomto usporadani bych volila JV, protoze do obyvakovych oken bude svitit slunce i hodne ze zapadu a to pro dobry pocit staci a zarovne z vychodu bude trochu chladneji. Take jak pisi ostatni zalezi na usporadani okoli, kde jsou ulice/vyhledy/nejblizsi sousedi.....Jako architekt musim rict, ze tyto dva byty jsou velmi hezky/usporne/efektivne reseny....ale kuchynska linka v byte 24...to je snad vtip :-D
Odpovědět
@martii1 Tyjo tak to mně třeba přijde zas fajn...předpokládám, že tam jsou nějaké dveře zašupovací? Nemám ráda kuchyň přímo v obýváku, takže za mě by to třeba bylo plus....Tady je aspoň za rohem, tak to není tak hrozné
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zaludova No nevím, zdá se mi, že ten prostor tam je menší, než je hloubka linky. Snad tam alespoň půjdou otevřít dveře lednice.
Odpovědět
Já bych volil spíš ten JV asi :)
Odpovědět
Tak jsme udelali rezervaci na JV. Snad to bude fajn. Ve stredu se jedeme podivat. Bojim se, aby tam nebyla v zime tma.
Odpovědět
Určitě JV, máme JZ a přes léto je tu hrozně!
Odpovědět
@zaludova Jeee ta je uplne spatne.....u lednicky ani neotevrete poradne dvere (mely by se otevirat na 115°). Do rohu sotva nekdo projde.....silnejsi clovek vubec. Ale vas vybrany je pekny :-)
Odpovědět
Rozhodne JV,je to i skvele vzhledem k dispozici v byte 21 - obe loznice na vychod,takze se vecer nevyhrivaji a rano se lip vstava a obyvak bude castecne ochlazovany odpoledne okny na vychod a je zaroven na jih,takze slunicko po vetsinu dne.
Odpovědět
A k svetlo se vubec nebojte...to max v pokojich plne na sever je vetsi sero,ale ve vychodnich je v zime svetla spoustu,bohate staci
Odpovědět
Profilova fotka
My máme okna na JZ a už bych to nikdy nechtěla, v létě je to peklo a celé dny musíme mít zatažené žaluzie a i tak je to nesnesitelné. Výhoda je, že ten byt je tak vyhřátý, že v zimě nemusíme zase moc topit. Ale pokud někdo zrovna v létě neholduje vedru, tak za mě jednoznačně varianta JV.
Odpovědět
Máme panelak na JZ, západní okna jsou přes léto zavřená a zatazene žaluzie, jinak se nedá existovat . Větrame jen v noci. Já bych brala východní stranu. Tma tam nebude.
Odpovědět
Dekuji vsem za komentare :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?