Mezonet- obývák dole nebo nahoře?

Profilova fotka
Ahoj 🙂 Přemýšlíme o koupi mezonetového bytu v novostavbě. Ještě to není zcela postaveno, dokončeno to bude až příští rok na podzim. Některé vedlejší bytové jednotky už mají ale hribou stavbu, takže jsme viděli, jak jsoi velký místnosti a tak Řešíme, jestli umístit kuchyň s obývákem dolu, kde je pak vstup na zahradu, a nahoru ložnici nebo naopak. Jedná se o suterén a přízemí. V plánu je to byt číslo 2. V původním plánu je totiž naplánovaný obývák s kuchyní nahoře, na patře, kde jsou hlavní vchodové dveře. Zatímco ložnice by měla být dole, kde je vstup na zahradu. Mně osobně to ale přijde nepraktický, chodit na zahradu přes ložnici nebo dětský pokoj. Co si o tom myslíte? Kam umístit obývak s kuchyní a ložnici? Ještě se nám úplně nezamlouvá výhled na starou bytovku vlevo. Jsou tam ale ještě stromy, tak snad až se zazelenají, bude ten výhled lepší.. Díky za rady a postřehy 🙂
Odpovědět
Urcite jsem pro vstup na zahradu z obyvaku. Dal by se za hlavni vchod do bytu pouzivat ten v suterenu?
Odpovědět
Profilova fotka
Asi ten obyvak dole bude praktictejsi kvuli vchodu na zahradu. Akorat nevim, jak to bude se svetlem..jestli nebude dole v suterenu min svetla nez v prizemi.. Jojo hlavni vchod by mohl byt pouzivany ten dole v suterenu, z hlavniho vchodu v dome by se slo akorat po schodech dolu. Nebylo by to hned na stejnem patre.
Odpovědět
Já bych určitě dala obývák dolů, k zahradě. Naprosto bez pochyb. Jen není pozdě na rozvody do kuchyně? To světlo myslím nebude takový rozdíl. Rozhodně pohled na trávu ze sedačky a propojení s přírodou to vynahradí. Jinak ten byt mi připadá úžasný! Tak prostorný a světlý, nádhera.
Odpovědět
@anyroxy mě přijde jako super výhoda přemístění obýváku dolů (a zrušení koupelny - asi nechat jen malé wc), že nahoře si můžete zrušit to wc a zvětšit ten mini pokoj na plnohodnotný třeba budoucí dětský pokoj a současný obývák předělat na velkou ložnici a krásnou koupelnu. Hlavní vchod bych nechala normálně nahoře (lepší než chodit přes suterén) - je maličkost sejít v bytě o patro níž.
Odpovědět
@anyroxy Spojení obývák/kuchyň zahrada je určitě lepší. Máte výhodu, že jsou do bytu dva vchody, můžete chodit tím spodním a horní podlaží mít jen jako klidovou zónu..
Odpovědět
Pokud není pozdě, doporučuji zkulturnit dispozici, v celém domě jsou dost děsivé.. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@japona jak zkulturnit? Zatim je polozena jen zakladni deska, tak mame cas na promysleni.
Odpovědět
Profilova fotka
Dekuju vsem za reakce 🙂
Odpovědět
@anyroxy upravit dispozice tak, aby zmizely prapodivné sikminy, vznikl rozumný úložný prostor či technická místnost místo nesmyslne hluboké ložnice a obrovské koupelny..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?