Nadměrný hluk od sousedů, jak řešit?

Ahoj, vím, že již bylo založeno více diskuzí na toto téma, ale všechny jsou nějak staršího data. Bydlíme v novostavbě v pronájmu, kde platíme dosti vysoké nájemné a potýkáme se s hlukem od sousedů. Jsem z toho již dot špatná a vůbec se mi nechce z práce chodit domů a víkendy být doma už vůbec ne. Nad námi bydlí žeská s 3letým děckem a děcko denně jezdí doma na odrážedle, máme tam jen plovoučky a ten zvuk, to je něco příšerného, to je jakoby vám nad hlavou bylo zemětřesení. Už to trvá více než rok. Přijdu domů z práce on jezdí, večer jezdí zase, když nejezdí, běhá jako šílený z pojoje do pokoje, ta ženská s ním vstává v 5 ráno denně a to začne běhat, třískat, řvát atd. jenže to děcko je takto naučené vstávat přes týden, tak takto vstává i o víkendu, takže vyspat se, co to je, už neznáme více než rok. Já mám taky děti,ale již vetší a když se potřebují učit do školy, tak se sluchátky jedině, protože jinak to chudáci nedávají. Můj muž chodí domů večer, víkendy je taky doma málo, takže to tak neřeší, ale já už jsem z toho na prášky. Když jsem já nebo mí kluci nemocní, lehnout si prostě nejde, na něco se podívat v televizi, když jezdí po plovoučce na odrážedle taky nejde, prostě síla. Byla jsem za ní i já i můj muž, pokaždé na chvíli trošku lepší(tím myslím týden) a pak nanovo. Vždy odvětí tím, že to je dítě, ale k sakru, já mám taky děti a byly malé, ale toto nikdy nedělaly, ona chce mít od něj klid, tak jej nechá dělat co chce. Řešila jsem to s majitelem domu, ale ten ji je1x domluvil, ale stejně je to pořád to samé.Ona je prostě jednoduchá. Je to opravdu síla a kdo to nezažil, neví co to je, denně toto snášet a to ještě k tomu platíme 13.000 měsíčně. Vím, že jsou tam stropy )úplně na ....izolace o ničem, ale to není můj problém. Takže ikdyž nerada, i kvůli dětem, protože tam mají kamarády, se budeme muset přestěhovat. Prosím o vaše názory, pokud máte stejné nebo podobné problémy.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
začnete poslouchat techno ... 8-) 8-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
maminka toho caparta mu mileráda domluví, pokud uslyší udezvu i od Vás... je to sice hrozný takhle bojovat, ale pokud to nikak neřeší i pres domluvy ... tak jedine tak... určite bych se nestehovala... i to decko snad prestane ta motorka bavit ne???
Odpovědět
z vlastní zkušenosti- jsou zákony a vyhlášky ohledně sousedských vztahů, můžete se dožadovat jejich dodržování, můžete požádat městskou polici,aby u vás v bytě udělali záznam o nadměrné hlučnosti, můžete napsat žádost o pomoc na přestupkové oddělení, můžete se spojit s ostatními sousedy ve stížnostech, můžete naspat doporučený dopis se žádostí o nápravu majiteli bytu nad vámi, můžete dát písemnou žádost majiteli vašeho bytu,at se postará ,aby jste mohli pronajatý byt užívat v souladu se zákony, vše je nutné psát doporučeně s potvrzením převzetí, můžete takto stále mnohokrát vyzývat všechny zúčastněné a kompetentní.ale nakonec se dozvíte, že jediný kdo může věc opravdu řešit je soud. můžete mít štěstí, že až sousedka bude zatažena do jednání i s úřady a policií, že si dá větší pozor,ale taky možná ne. vše je na dlouhou dobu a s nejistým výsledkem. odstěhování se je rychlé řešení, obzvlášt pokud jste v pronájmu. zvolit jiný byt v posledním patře.ale před lidmi nejde utéct, sousedské vztahy v téhle zemi odráží celkové klima ve společnosti a stačí si tady přečíst ,co o tom píší lidé z bytů, domů.před lidma nejde utéct. naprosto vás chápu, vím přesně jaké to je a jak se v tom nedá žít. nejhorší pro psychiku je pocit bezmoci, takže je lepší jednat, bránit svoje práva aktivně, neupadat do pocitu bezmocné oběti. když se budete bránit a činit kroky, uleví se vám, to je pro začátek nejdůležitější. nemít pocit, že jste divná, že vám to vadí, nesrovnávat se třeba s manželem, kterému to až tak nevadí, nebát se chránit své hranice. jsou i bezplatné právní poradny, kde vám pomůžou sepsat stížnost a příslušnými paragrafy,které jsou porušovány. na oddělení přestupků vám taky poradí a musí to řešit pozváním sousedky k vysvětlení. policie se může tvářit jak chce přezíravě, na to nehledte, jejich povinnost je přijet a udělat záznam a předat ho přestupkové komisi. aktivně se začněte brát za svá práva, to vám uleví a mohlo by to mít i výsledky. možná půjde dítě do školky, nebo si zvolíte odstěhování. všechno má řešení:)
Odpovědět
@asistent jak oni na vás tak vy na ně... párkrát bych si pustila nahlas muziku, když to dítě spí a myslím, že se bude dát domluvit...
Odpovědět
Profilova fotka
proto jsem vybiral posledni patro a kraj domu.
Odpovědět
Pokud jste tam v najmu tak bych se odstehovala, my jsme to meli zezdola i zeshora a nastesti jsme tam byli jen v najmu, vlastne bylo slyset odevsas. Hruza no, uz jsem z toho pak byla na hlavu, clovek jen ceka kdy zase zacne kraval.
Odpovědět
Moc děkuji za příspěvky, aspoň si nepřipadím, že jsem divná, že mi to vadí,ale platit takový balík peněz a ještě k tomu raději z domů utíkat, nebo tam vůbec nebýt rád, je hrozné.
Odpovědět
Ona totiž vůbec nechápe, že odrážedlo patří ven a ne do bytu a ještě k tomu jezdit po plovoučce. Řekla mi, že dítě si hraje a nebude mu brát přeci hračky a že já měla taky děti malé, tak bych to měla chápat.
Odpovědět
Když jsme byli s bráchou malí, rodiče nás umravňovali, ať neděláme hluk, nedupeme nebo neházíme věcmi, že na nás přijdou sousedi a budou se zlobit. Zarylo se mi to do hlavy tak, že i dneska při každé činnosti v bytě myslím na sousedy dole. Ale kam ta dnešní výchova dětí spěje? Občas nechápu.
Odpovědět
@asistent to vy by jste byla u nás denně. vstáváme brzo, nespal od mala, rvani, honění se psem, bouchani vším možným, a odráželo. A to je jen malý výčet :)
Odpovědět
Vy jste v nájmu, tak nevím co řešíte. Bydlení v bytovce je dost o štěstí a hodně o toleranci. Odrážedlo fakt asi není to pravé ořechové, ale když to sousedka nepochopí, tak se podle toho musíte holt zařídit Vy. Co pak mají říkat ti chudáci, kteří si na svůj vysněný byteček vzali nějakou mastnou hypotéku a soused je nějaký asociál, ti mají teprv problém. Já mám v baráku dementní stařenku a ta v noci huláká, chudina ona, ještě větší chudáci ti co vedle ní bydlí na patře a hned nad ní.. Já mám zase pod sebou borce, který si stěžuje, že nás přes stupačky slyší mluvit. Já se také musel už jednou odstěhovat, když jsem měl sousedy nějaké sociálně potřebné a ti se s oblibou v noci hádali a prali..
Odpovědět
@zeneva poslední patro a kraj domu a aby nebyly lodžie vedle sebe, ale ani to neuchrání před kuřáky vedle, pod , od hluku zespoda. od štěkotu kdovíodkud. před sousedama se dá ochránit asi jen když jsou několik kilometrů daleko
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nas sousedi pod nama taky nesnasi. Mala dupe, vecne se vzteka, domlouvani nepomaha (1r10m), do toho se hadaji s brachou (4r), pak uz rvu i ja. Bohuzel jsou porad nemocni, takze jsme casto doma. A prijde mi, ze cim vic ji rikam, at to nedela, tim spis dupe apod. A nedej boze, aby mi vecer jela susicka, to se z toho pan muze pos...
Odpovědět
Profilova fotka
To je holt úděl paneláků a zvlášť v novostavbách, kde nejsou absolutně dodržovaný jakýkoliv protihlukový zábrany. Z naší zkušenosti: trochu ráznější domluva (ne jen prosím prosím, ale nějaký chlap, co jí trochu hlučněji promluví do duše, aby měla obavu, co taky může udělat) anebo docela funguje to techno nebo pravidelné mlácení do topení např. když dítě spí. No anebo to odstěhování. Prostě musíte mít odvahu dělat ještě větší bugr než oni ;-)
Odpovědět
Já bych se odstěhovala. Je to nájem, tak bych to vyřešila jednoduše. Možná bych jen pro klid své duše ještě udělala jednu věc - sdělila bych svůj úmysl odstěhovat se majiteli bytu. Ten by mohl možná něco s tou ženou udělat ze strachu, že přijde o nájemníky. Jinak to asi řešitelné není.
Odpovědět
@janess @veronickalongipes to mě docela zajímá jak to vnímají způsobovači hluku, jakože to ti sousedi prostě musí vydržet, protože já s tím nic udělat neumím nebo nechci? že sousedi nemají právo na ticho a klid? nemyslím to vůči vám útočně, jen mě zajímá myšlení té druhé strany, jestli jí naprosto nezáleží na sousedských vztazích ? mě přišlo celý život normální myšlení- nedělej druhým, co nechce,aby dělali oni tobě...pokud mám řvoucí,dupající, vztekající se děti a neumím s tím nic udělat, tak sousedi to musí snášet? @janess píšete "odrážedlo v bytě, honění se psem, řvaní, bouchání a to je jen malý výčet"- jak vnímáte práva sousedů? a co by museli udělat,aby vás donutili ke změně chování- policie, výhružky, používání tady doporuného oplácení vám to taky bordelem, přestupková komise, mě by tohle opravdu zajímalo, jaké myšlení máte
Odpovědět
No asi nam nic jineho nezbyde nez odejit,ja uz mnohdy nemam silu,hlavne o vikendech, kdy musime byt vsichni po 5 rano vyspali a pak cely den toto poslouchat, my o vikendech vzdy odpol.odjizdime nakam,at mame aspon trochu klidu, ale to neni reseni, utikat z domu.
Odpovědět
@asistent máte velkou výhodu, že jste v podnájmu a můžete snadno odejít:) kdo byt vlastní musí vybojovat ticho,protože by ho ani za takových podmínek neprodal
Odpovědět
Uz bychom sli pred nekolika mesici, ale me deti, tady maji kamarady a prosili at neodchazime a dalsi vec, musime dat 3 mesicni vypoved, jinak nedostaneme kauci, co jsme zde dali a ta neni zrovna mala. Takze minimalne 3 mesice to budeme muset vydrzet a to se asi zblaznim, protoze v lete to decko je aspon nekdy venku a ted v zime vubec.
Odpovědět
@joy_ pod náma nikdo nebydlí. proto to malýmu 1,5 můžu dovolit. a vpravo a vlevo v bytech jsou lidé, co chodí domu večer. někdo má dítě, které sedí na zádku, a my to štěstí, ze se nezastaví a nic nepomáhá. nad náma mimochodem bydli stejně staré dítě. A např. Dnes měla špatný , stále plakala a házela na zem kostkama. každou noc pláče, protože je totální nespác a k nám to jde slyšet dost a od mladých sousedů jde slyšet zase něco jiného. A co mám dělat, je to můj byt a musim všechny tolerovat. hlavně maminku nad náma. Ať si paní najde jiný podnájem.
Odpovědět
@joy_ a s tím myšlením to trosku prehanite. takhle se bavte doma. Mam živější dítě a kdyby někdo přišel, že ho něco obtěžuje, tak to řeším. Kvůli Vám ho nebudu zavírat v kleci.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ víš, kdyby došel a řekl mi, že mu vadí, že mi dupou děti, zkusím mu to nějak vysvětlit. A opravdu nevim, jak donutit malé děcko nedupat, jestli víš jak na to, budu ráda za radu. No, on to řeší vybekovanim, že jim prelame hnáty a mlacenim do radiátorů. Bohužel, on byl zvyklý, že nad nima nikdo nebydlel, teď tam bydlí rodina s detma. Sami budou mit za pár měsíců mít miminko, měla bych mu mlátit na radiátor taky, až mně bude budit děti řevem? Ale ano, snažím se jim (hlavně malé, malý už má celkem rozum) vysvětlovat. Mám ji mlátit, aby nebehala?
Odpovědět
Jeste ze s malym nebydlime v byte, nejake jezdeni na odrazedle bych asi nedovolila, ale porad ho utisovat to proste taky porad nejde. A nebojte nejsem zastance volne vychovy jak se s tim ted operuje. Dite, ktere bude sedet potichu na zadku..... to asi taky neni normalni. Mnohdy dospeli nadelaji vice kravalu jak deti. Proto ja v byte bydlet nemuzu.
Odpovědět
@janess @janess psala jste tazatelce "to vy by jste byla u nás denně" tak mě zajímá jak to půbobitelé hluku vnímají, když píšou, že by paní musela chodit denně, tzn. že by nestačilo přijít a požádat jednou ani víckrát,ale pořád- to znamená že by jste žádnou nápravu nezjednala? mě zajímá, proč nestačí za některými sousedy zajít, vysvětlit, požádat o nápravu a to i když sami vědí, že ten hluk opravdu působí, jejich reakce je , že nebudou dítě omezovat a že se má dotyčný odstěhovat, nechápu naprosto takové myšlení, proto mě to zajímá.neumím si vůbec představit, obtěžovat sousedy hlukem nebo smradem, bylo by mi ze mě samotné blbě to dělat
Odpovědět
@joy_ Tak dítěti můžete sebrat odrážedlo a kostičky, ale jak ho chcete třeba donutit, aby neřvalo, nedupalo, nevztekalo se, nemlátilo sebou, nepralo se sourozencem?..
Odpovědět
@veronickalongipes nojo ale co má dělat soused, neodpočívat? jsou jeho práva menší než práva vás a vašich dětí? on by došel a ty by jste mu vysvětlila,že vaše dítě prostě dupe a co on, půjde domů a řekne si, tak já se vzdám klidu, ticha a odpočinku? já chápu že to není snadný, že rodina s dětmi to vnímá jinak, než ti co děti už mají větší nebo dospělé, že mámy jsou k hluku svých dětí jakoby imunní, ale pro sousedy je to peklíčko. potíž je, že si všichni dají vinyl, laminát , dlažbu a to je pak pod nimi nesnesitelný. návrh,aby si po dobu malých dětí tedy dali koberec je vnímám jako útlak. každý má pocit,že si ve svém může dělat co chce, ale nechce vidět, že jen potud, pokud to nezasahuje k sousedům. já tě nekritizuju, vím,že schválně to neděláš, ale můžu ti říct, že bys pod sebou bydlet nechtěla, to možná jednou poznáš, až budeš ve věku, kdy budeš chtít mít klid
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmer Tak ještě jsou k dispozici klece, řetězy, lepící pásky... Ne teď vážně. Sám mám doma jedno dvouleté dítě které se nezastaví. Snažíme se mu věnovat, vymýšlet aktivity a případně i krotit když je to přes čáru, ale to nejde vždycky a se vším. Je to dítě a hluk dělat prostě bude. Druhé dítě má dva měsíce a to zase v noci trápí koliky a půlku noci probrečí. Jsem rád že máme hodně tolerantní sousedy kteří mají dva odrostlejší kluky a mimino, takže ví co to je. Na druhou stranu, sousedi nad námi mají psa, který často štěká a taky si nestěžuji. Beru to tak že je to pes a psi štěkají.
Odpovědět
Profilova fotka
@joy_ věř, že jsem nad sebou už měla horší, a co zažívá kamoska v přízemí, taky má dítě, rozhodně u nich není klid, nad nima mají dvě a ještě v 11 večer tam vozi židle po chodbě apod. Já je zespodu taky slysim pořád, ale nenapadlo by mě je jebat. Ale zase, pokud malá není nemocná, po 6.večer je u nás ticho. Koberce řešíme, ale je to bohužel pár tisíc, které teď nemáme. Možná se budeš divit, ale samotné je mi to nepříjemné, že jsme hlucni, jenže já s ní fakt nic neudělám, papuče, které to tlumí okamžitě sundá, tlusté ponožky to samé. Na prdel kolikrát dostane, víc opravdu nevím, co udelat
Odpovědět
@rimmer já nemám nějaký jediný super návod,jen vím že to jde- pod námi bydlí rodina s dvěma klukama, ted už ve věku 9 a 5, od malička o nich nevíme, mluvila jsme se sousedkou, že to je zázrak a ona mi řekla, že sam ato nesnáší, takže to nebude dělat jiným a že dokud kluci budou menší, tak doma budou koberce.že si váží že od nás a od sousedů pod nimi neslyší absolutně nic a že by se styděla to být ona,kdo to bude rušit. o tom to je, o vážení si sousedských vztahů. byla jsme jí říct,že prodáváme byt a že udělám co půjde,aby měla dobré sousedy a to máme nabídku od lidí,co mají peníze v hotovosti,ale je jasné, že by to byli problematičtí sousedi, tak jsme jim to neprodali. a pak máme nově zkušenost s rodinou nad námi ob patro a to je to peklíčko a to zvláštní myšlení,které nechápeme- my máme práva a vy si .........takže proto tady o tom píšu, že je to nově i naše téma a je to velmi obtěžující. ztratíte domov,protože vám v něm bydlí hluk cizích lidí
Odpovědět
@veronickalongipes hele já tě neviním,ani nekritizuju, já to i chápu, jen vím jak je to fakt děsně nepříjemný tohle muset zažívat. domov je aspon malý místo, kam si člověk pouští jen toho koho chce a najednou tam má cizí lidi a nemůže si doma odpočinout. ono taky je důležitý ten přístup od těch, co to způsobují, jestli ej tam nějaká snaha se sousedy dobře vycházet. jasně že člověk pochopí plačící nemocné dítě, ale odrážedla, tvrdé botičky na laminátu, házení kostek na laminát, mlácení pokličkama o dlažbu- to je něco, co se prostě sousedům nedělá. taky jsme měli malé děti,ale tohle se v paneláku prostě nedělalo a taky byly koberce. co máme vypozorováno, tak sousedka s dvama klukama je s nima od malička pořád venku, kluci venku vylítaný....ta nad námi nechodí s dětma ven vůbec, veškerý vylítávání probíhá doma.myslím že o tom ty problémy jsou hodně
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?