Novostavba Brno Bohunice ul.Vyhlídalova od M development - reference

Ahoj, máte někdo zkušenost s firmou M development, prodávají byty teda staví a prodávají novostavby v Brně Bohunicích a jeden byt by jsme rádi koupili ale předem by jsme chtěli nějaké reference, prosím nemáte neradi bychom naletěli. Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@sabk Kamarádka koupi bytu zvažovala, ale vzhledem k tomu, že na stavebním úřadě v Bohunicích ještě stále není podaná žádná žádost o stavební povolení a o úmyslu stavět na Vyhlídalové bytový dům nemá stavební úřad žádné informace, do toho kamarádka nešla. A upřímně jí to schvaluji ;-) Mimo jiné ani informace developera, že byty jsou levné, protože se developer snaží šetřit na materiálech i pracích, myslím nezní pro budoucí majitele bytů nijak výhodně. Na druhou stranu na Lánech stojí jeden žlutý bytový dům, který postavili a bydlí se v něm.
Odpovědět
@monny3 no je fakt že podklady z Bohunic nám neposlali ale mají již většinu vyřízenou: s policii, povodí, hasiči, odbor dopravy, nějakou podepsanou plánovací smlouvu s městem Brno, teplárny. Jde my o to aby jsme nepřišli o rezervační záloha zda je tato firma seriózní.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabk No jestli je seriózní těžko říct, zatím jako referenci mají za sebou ten dům na Lánech. Tahle výstavba na Vyhlídalové se řeší taky už hodně dlouho, já se o ty byty zajímala před rokem a půl, kdy jsme ještě nebyli rozhodnutí pro rekonstrukci starého bytu a od té doby se evidentně nikam moc nepohnuli (už tehdy chtěli zálohu, stavební povolení neměli a dokončit se byty měli v roce 2014). Zkrachovat může každá firma a o zálohu můžeš přijít, čím delší doba mezi složením zálohy a dokončením díla, tím je riziko prostě vyšší.
Odpovědět
@monny3 tak jsem nakonec do toho nešli, rezervační smlouvu jsme poslali na kontrolu známému odborníkovy a tolik poznámek a věcí které se mu tam nelíbili no skoro na každém odstavci něco a ještě nás zarazilo že jejich telefonní číslo najdeš jen ve spojitostí s prodeje bytů na Vyhlídalove a Rybnické v Bohunicích jinak ti to na netu nic jiného nenajde.
Odpovědět
Profilova fotka
@sabk no asi je to rozumnější, v tomhle není opatrnosti nazbyt. Ta moje kamarádka, co o koupi uvažovala, si nakonec pořizuje byt s terasou ve Slatině "Zelené město". V rámci novostaveb v Brně cenově celkem rozumná varianta. Tak ať taky dobře pořídíte ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Já jsem zaplatil rezervační zálohu, po 6.měsících jsem poslal žádost o odstoupení od smlouvy na adresu uvedenou ve smlouvě a dopis se vrátil jako nevyzvednutý. Nyní komunikuji po emailu, pořád mi něco slibují a nic se neděje.....no nemám ani peníze, ani byt. Budu dál pokračovat a usilovat o vrácení peněz, nicméně komunikace a přístup této firmy je velmi, VELMI nestandartní. Lituju, že sem se nechal uchlácholit sliby pana Romana Macha. V době, kdy jsem podepisoval smlouvu, nebylo na netu o firmě M-development téměř nic. Jak je něco levné, má to vždycky nějaký háček
Odpovědět
@radim1981 - Taky mne zaujala nabídka prodeje bytů v zatím nepostavěné stavbě na ulici Rybnická. Dost mne zarazila cena a protože jsem se chtěl dozvědět více, kontaktoval jsem pana Macha. Bylo mi zděleno, že bytový dům má být postavený a připravený k nastěhování do konce roku 2015 - ikdyž s místem kde má stát se zatím vůbec neděje. Nabídka je to lákavá, viděl jsem k tomu i nějaké dokumenty, ale žádné reference k firmě jsem nenašel a přijít o zálohu bych nechtěl... :-)
Odpovědět
Přesne tak jsem přemýšlel i já. Mě fakt zklamalo, že komunikační adresa na pana Macha v Plzni nefunguje.To se pak špatně odstupuje od smlouvy.Jak bude dál probíhat komunikace? ....buďte opatrný. Dám pak vědět, jak nakonec dopadnu.
Odpovědět
Dobrý den, taky nás zaujala nabídka prodeje bytů na ulici Rybnická, hlavně co se týče ceny. Máme zaplacenou rezervační zálohu. Stavba měla být původně hotová na konci roku 2014!!!! Aktuálně do konce roku 2015!!! Po přečtení negativních příspěvků tohoto fóra také litujeme, že jsme se nechali uchlácholit sliby pana Romana Macha a nezačali o vrácení rezervační zálohy bojovat mnohem dříve.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Právě jsem zaplatil zálohu za Rybnickou, tak snad to z nich dostanu zpět.
Odpovědět
Dohady a pomluvy..! Na tento chat mne upozornil tvaliasek. Fascinují mne názory, které zde anonymně píšete! radim1981…Radim Janoška obdržel osobně všechny informace právní, finanční i technické, mailem též veškeré doklady k probíhajícímu územnímu řízení, sám sdělil termín podpisu rezervační dohody, sám určil termín do kdy rezervační kauci zaplatí, kauci nezaplatil, v čl. 3 je pokud kauce není v termínu uhrazena , dohoda je neplatná vč. sankce v rámci marketingu našich projektů pouze 3 tyto případy (klient rozhodne o všem sám a nedodrží..), tzn. Dohoda o rezervaci od podpisu za 30 dní zanikla (originál mám). Radek87... Radek Jež, opět schůzka, následně mailem veškeré informace vč. Průběhu vyřizování územka, sám se rozhodl dle článku 11 dohody o rezervaci odstoupit, rezervační kauce na jeho účet v souladu čl. 11 vrácena! Vše ostatní co píše jsou pouze jeho dohady a hlavně pomluvy! Projekt Vyhlídalova byl upraven v rámci územka kvůli hlukové studii tzn. byty a prostor pro školku, máme soulad s územním plánem města Brna, souhlasná stanoviska všech dotčených orgánů (jej jich 35), souhlasy městské části rady Bohunice i souhlas starosty, souhlas zastupitelů Brna vč. Podpisu primátora (14. 6. 2014) tzv. plánovací smlouva, máme na pozemku inženýrské sítě. Tak dlouho jsme nevyřizovaly žádný projekt, proč..? Naše sítě hotovy dříve než kolaudace akce MMB (evropské dotace a 8 let se nestaví..), plánovací smlouva (stavební odbory ji vždy nevyžadují) 6 měsíců zdržení projektu. Přístup stavebního odboru, který jsme přes právní firmu napadli (nadřízený orgán MMB nám dal za pravdu ve všech bodech), nyní čekáme na vydání územního rozhodnutí (jako jediní na celém pozemku, ostatní nemají sítě, přestože začaly o 2 roky dříve!). Projekt Rybnická v souladu s územním plánem MMB, souhlasná stanoviska všech dotčených orgánů (25), souhlas MČ Nový Lískovec vč. Komise rozvoje a dopravy, souhlas zastupitelů MMB (14. 6. 2014) index PP, v průběhu ledna 2015 územko vydané a nyní zdržované námitky souseda (10. 2. 2015 měly termín od kdy na stavební odbor podat), nic na stavební nedali..! Bohužel soused jako účastník řízení může zdržet projekt 2 měsíce, stačí říct jen: „Já nechci“ a všichni budoucí majitelé projektu čekají. Vše by se zrychlilo, kdyby musel platit náklady všem za zdržení..! Má profesionalita vychází z koncepce, kdy klienti v minulých osmi projektech v Brně platí veškeré provozní náklady za byt např. 64m2 / pouze 1.500,-Kč měsíčně. Zpracováváme si sami projekční část, inženýrské (vyjadřovačky všechny osobně), marketing (rezervace, prodej nemovitosti), toto je tvrdá práce a ta je skutečná. Máme nejlepší ceny, provozní náklady i vybavení bytu! Pomluvy těch co mají čas si dopisovat na tomto chatu anonymně… jste skuteční Češi! Závěrem - poškozování a pomluvy projektu mají za následek náhradu škody. Roman Mach
Odpovědět
Článek se načítá
Dobrý večer všem, dnes jsem byl na schůzce s panem Romanem Machem. Schůzka probíhala poklidně, p.Mach měl na všechno reálné vysvětlení..... Nicméně, všechno jsme si vyříkali, dohodli jsme se, že mi peníze z rezervační zálohy vrátí v nejbližší době. Pro mě bohužel sníženou o smluvní pokutu. Nedodržel jsem všechny podmínky smlouvy, tudíž na tuto sankci má právní nárok. P.Mach je tvrdý byznysmen, a jde si za svým. Všechno to vzniklo tím, že se mi vrátil doporučený dopis (odstoupení od smlouvy), zaslaný na adresu uvedenou ve smlouvě, jako nevyzvednutý. To ve mě vyvolalo pocit podvodu, proto jsem přispěl na tyto stánky, aby byli lidé velmi opatrní. Jako komunikační kanál je ve smlouvě uvedena adresa, na které si nikdo nepřebírá poštu???? P.Mach slíbil, že o tomto problému ví a bude ho řešit. Doufám, že p.Mach dostojí svým slibům a dobře to dopadne pro všechny. Hezký večer Radim J. PS.: Nikoho jsem tu nepomlouval, napsal jsem jen to, co se skutečně stalo...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@sabk Zajímal jsem se též o výstavbu Rybnická. Dostal jsem i plánky. Pozemky p.č.405 a 406 na kterých se uvažuje výstavba však dosud nepatří společnosti M. Development ale panu Říhovi, Žabovřesky. Zajímal jsem se tedy o minulost firmy a její výstavbu. Něco podobného pouze papírově tato společnost zamýšlí i v jiné části Brna ulice Vyhlídalova. Na dotaz : LS | 19.4.2015 15:21:29 / Odpověděl: Ing. Antonín Crha, Starosta | 22.4.2015 13:15:11 Dobrý den pane starosto, došlo už k nějakému posunu ohledně vydání stanoviska na výstavbu bytového domu na ulici Vyhlídalova firmou M development? Děkuji.. Odpověděl: Ing. Antonín Crha, Starosta | 22.4.2015 13:15:11 Dobrý den, stavebník si nepřeje, abychom v souvislosti s touto stavbou zveřejňovali jakékoliv informace. Mohu Vám tedy jen sdělit, že byla podána žádost o územní rozhodnutí (je to předstupeň stavebního povolení). Přeji Vám příjemný den. Antonín Crha starosta Více o společnosti zjistíte z výpisu obchodního rejstříku zcela dole. V roce 2013 čelila dvoum exekucím.
Odpovědět
Reakce na poslední příspěvky - vysvětlení věty: "pozemky nepatří M development" - Stavební úřad požaduje, než kdokoliv začne stavět, prokáže, že jste majitel nebo jako my máme budoucí kupní smlouvu s platností do vydání stavebního povolení a souhlas s výstavbou na pozemcích původních majitelů. - Projekt Rybnická má již vydané Rozhodnutí o územním řízení č.j. MCBNLI/02391/2015/OSV/HL to i přes skutečnost, že tento projekt je několikanásobně větší a začali jsme na něm pracovat o rok později než Vyhlídalova! - Projekt Vyhlídalova - ÚR mělo být vydáno v září 2014, průtahy a nečinností SÚ Brno Bohunice, který podmiňuje vydání územka naší akce, územkem společnosti E.ON, který má samostatnou akci. - Panu Starostovi upřesňuji k jeho větě "stavebník si nepřeje podávat informace"... Podávat informace může dle správního řádu pověřená osoba SÚ POUZE účastníkům řízení! - M development - jedná se o jednu exekuci s dvěma zápisy pod jedním číslem jednacím, jednalo se o spotřebu vody v částce 14 tis. Kč a po zjištění, že nebylo uhrazeno, bylo druhý den vyrovnáno vč. exekučních nákladů (vzniklo tím, že spotřeba vody byla papírově na M development a klient dlužil 170 tis. Kč..) Je třeba vždy dobře číst a ne podat zkreslenou a zavádějící informaci. R. Mach
Odpovědět
Dobrý den, mám taky rezervační smlouvu s fy. M devopment.Když si tak pročítám anonymní příspěvky ,tak se musím pana Romana Macha zastat.Vždy reagoval na můj telefon,domluvila se schůzka a bylo seriozně dokladováno stadium příprav stavby.Protože je to opět na mrtvém bodu,tak se ptám kde to vázne? Pan Mach má určitě snahu projekt dokončit a jít dál.Byly zde i dotazy na starostu Bohunic pana ing.Crhu Protože říká,že nesděluje nezůčastněným stav věci,tak se ptám jako zůčastněný Anteka Petr s rezervační smlouvou -proč se nestaví.Když má být na zmíněných pozemcích další roky lebeda po pás,tak ať to oznámí a my si budeme hledat bydlení jinde. Pokud má město pro nás lepší nabídku bydlení se školkou rád vyslechnu.Není možné nechávat 15 rodin několik let v nejistotě,jestli budeme bydlet nebo ne.Že se vystřídalo vedení víme,ale jde o bydlení 15-ti rodin. Aby se nevyptával každý zvlášť na stejnou věc pana starosty ing.Crhy a pana Macha,navrhuji určitou formu sdružení budoucích majitelů domu na Vyhlídalové,protože bude asi mít větší váhu vystupovat společně.Připojuji kontakt,aby to nebylo anonymní. antekapet@seznam.cz Anteka Petr
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Dobrý den, s přítelem asi zariskujeme a dáme rezervaci 200 000kč. Říkali, že stavět budou září, říjen a bydlet budeme v roce 2016 červen, červenec. Doufám že neuděláme chybu a bude se nám krásně bydlet.
Odpovědět
Profilova fotka
@lupalunada tak to přeji hodně štěstí, jste odvážní, já jak zjistila že je na ně vedena exekuce tak bych jim nic nedávala.
Odpovědět
@kristyn.g myslím si ze lupalunada bude fiktivní s jedním příspěvkem ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Dobrý den, tak jak jsem psala 17.7.2015 tak jsme s přítelem rezervaci zaplatili. Je mi líto že i my jsme naletěli :( ale chybama se člověk učí. Na jednu stranu je to strašná škoda, protože kdyby vážně bytovku postavili byl by to náš vysněný byt. Budeme muset hledat jinde.
Odpovědět
nějaké novinky??
Odpovědět
Zdravím,novinky mám ze včerejšího telefonátu s p.Machem.Rybnická má vydáno stavební povolení,ale jsou nějaké připomínky od souseda.Má být vyřešeno do konce tohoto měsíce. Vyhlídalova má územní rozhodnutí písemně,stavební rozhodnutí je schváleno,písemně v nejbližších dnech.Jakmnile bude vydáno,všichni zůčastnění dostanou písemné vyrozumnění.Začátek stavby částečně dle počasí březen-duben. Jsem přesvědčen,že tyto termíny závisí pouze na Stavebním úřadě.Bohunic.Pohlo se to až s výměnou lidí na stav.úřadě. Min.roční zdržení zapřičinila konkrétní úřednice,která už tam není.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, nejake novinky? S pritelem zvazujeme byt na Rybnicke, ale nic nepodepiseme a zalohu neslozime, dokud nebudeme nit overeno, ze uzemni plan je schavlen a stavebni povoleni vydano. Dekuji
Odpovědět
V unoru jim zrusili uzemni rozhodnuti takze, pokud jim to schvali bude nejdrive tak za 2 mesice, ale to je hodne optimisticke
Odpovědět
last i got from Roman, Vyhlidalova uzemka coming into force on March 23, 2016, now we are doing stavebko ..!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
ahoj, někdo nějaké novinky? od p. Macha zase žádné info.
Odpovědět
Staci si precist tema o Rybnicke a situace bude myslim jasnejsi :)
Odpovědět
ahoj, někdo nějaké novinky?
Odpovědět
Novinky :-S ..... jak se to vezme. p. Mach 8-) uvádí lživé informace ]-( aby své klienty utěšil (uvedl v omyl). Pravda je však úplně někde jinde. Nejenže jednání p. Macha je neseriózní a to jak co se týká komunikace s klienty, která je opravdu neprofesionální (stresují se). Tak také s úřady (postoj p. Macha). Známým naposledy psal v 5 měsíci že v září bude vydáno stavební povolení. Jiným v ten samý měsíc už uvedl říjen. Dle zjištěných informací doposud o stavební povolení nebylo zažádáno ]-( ]-( ]-( proč... Netuším, jak někdo takový může klidně...
Odpovědět
no, my jsme po několikerých emailech dostali od něj zprávu, že stavební povolení bude v říjnu. to nám říkal, tuším v červenci (možná přelom června a července)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?