Novostavba - mezibytová příčka ze sádrokartonu

Dobrý den. Koupil jsem byt v novostavbě. Developer v horních patrech rozdělil podkrovní byty na menší a udělal z nich 2kk a 1kk z půvpdníko 3kk .Příčku mezi nimi udělal ze sádrokartonu s nějakou izolací uprostřed (podobná co se dává na střechy domů do krovů) Slyším od vedle každé slovo. Když jsem se byla optat prý to splňuje normy, ale pochybuji že i zvukové. Je vůbec možné postavit dnes byt a rozdělit ho od sousedů jen sádrokartonem s nějakou výplní ? Co když byt prodám a dotyčný co ode mně byt koupí nebude spokojen. Na koho může podat reklamaci. Na mě jako prodávajícího co v dobré víře koupil i prodal nebo musí jít přímo na developera ? Může se nějak hojit na mě když jsem byt koupil a jen prodal dál ? Byt již není v záruce. Děkuji za odpověď
Odpovědět
@kenty8000 dneska je mozne vsechno. Pokud budete byt prodavat a zatajite tuto skutecnost muze kupujici odstoupit od smlouvy, nebo zadat slevu-samozrejme po vas. Stejne tak vy po tom od koho jste to koupili-samozrejme ne po nekolika letech bydleni. Pokud si myslite, ze pricka nesplnuje normy, pak byste si museli nechat udelat znalecky posudek a vymahat na developerovi napravu.
Odpovědět
Ze sádrokartonu se, ne běžně, ale dělají i mezibytové příčky, jsou to ale speciální skladby, které vyhoví hlukově i protipožárně. Mě teda zaráží jedna věc, koupili jste a 5 let s tím nic nedělali? když už je byt po záruce? nebo jste ti nešťastníci co koupili ne od developera ale od předchozího prvního majitele? Samozřejmě, že jste měli okamžitě reklamovat, dělat nezávislé měření a požadovat náhradu, jako prodávající tuto skutečnost můžete kupujícímu sdělit dopředu, ale myslím že v tu chvíli se otočí a půjde pryč. Pokud ne, do smlouvy jasně uvést, že s tímto stavem je seznámen a akceptuje ho.
Odpovědět
Zdravím, mezi byty může být cca dvojitě opláštěná stěna 15mm sadrokartonem na cd100 s výplní a nebude to nic špatného. Spíše záleží, jak jsou napojené podlahy a stropy,jak jsou řešené rozvody instací apod. Nebo mohl developer nazvat byty ateliery a nic neřešit. Na stavebním úřadě v archivu bude dokumentace.
Odpovědět
Asi si pletu záruku s pětiletou dobou na skryté vady, V bytě se bydlí dva roky. Takže je možnost stále uplatnit skrytou vadu. Možná máte pravdu že může být chyba i v podlahách a v rozvodech,.Asi půjdu za prvé po té dokumentaci. Byt není kolaudován jako atelier
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?