Nupaky - nové byty od Canaby

Ahoj, je tady někdo, kdo bydlí, nebo se chystá bydlet v Nupakách v nových bytech od canaby? My se stěhujeme v létě, tak bych byla vděčná za vaše zkušeosti a rady, dííky :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my bydlíme v Nupakách od loňského června. do jakého bytu jdete? my bydlíme v přízemním se zahrádkou. byt je krásný, hezky řešený, ale pokud chytnete blbé sousedy nad sebou tak je to na prd. my máme nad sebou lidi s malým dítětem 3 letým a je to někdy o nervy a v zimě se jim narodilo druhé. ale co jsme se bavili s ostatními lidmi z baráku v 1NP je to prý taky nic moc že slyší zvuky i zespod a zeshora a horní patro vím že slyší ty naše sousedy nad námi prý taky, takže si asi člověk nevybere. v posledním patře co vím tak tam v létě mají děsný vedro. my v přízemku máme celoročně fajn, v létě super chládek a v zimě se parádně vytopí.
Odpovědět
Ahoj, no i my budeme bydlet v bytě se zahrádkou. Těšila jsem se že to bude snad bez hluku, ale to je tak asi všude... i v klasických bytovkách. Kámoška zas bydlí v dřevostavbě v domku v rádové zástavbě a slyšet je tam úplně všechno. Takže to je asi všude, pokud člověk nebydlí v sólo domku :) Každopádně díky i za pozitivní zprávu, že jste spokojní. Dost se těším na ten kousek zahrádky a zeleně... Nemáte problém s úložním prostorem? Díky moc!!! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
@karida ahoj už bydlíte? sousedova maminka si tam koupila byt se zahrádkou hned v prvním baráku a říkali že měli dost zpoždění takže se nastěhovala až před vánoci, byli jsme se tam teď o Vánocích projít a teda koukala jsem jak předali ty zahrady, neupravené, neoplocené.. Snad budete spokojení a mít štěstí na lidi. my máme nad sebou bohužel rodinu s 2 malými dětmi a člověk tam prostě slyší všechno. problém s úložným prostorem zatím nemáme, nemáme zatím děti, v ložnici jsme nechali udělat velkou vestavěnou skříň a máme tam menší komůrku, v plánu je udělat na zahradě pergolu a její součástí i malý kumbálek, na sekačku, gril a tak, člověk musí víc přemýšlet jak to tam vymyslet ale ty přízemní byty si myslím jsou řešené nejlépe - viděla jsem u sousedů třebas ten podkrovní a tam je to s umístěním nábytku docela problém. no a je pravda že sklepní kóje teda mohla být o něco větší :-)
Odpovědět
@pokyska ahoj, my ještě ne, prozože byty asi předaly jen rodinám, kt. se museli stěhovat urgentně. Není tam zapojena elektřina od ČEZ, jen něco provizorní, takže my jsme se rozhodly počkat na zapojení od ČEZu, co bude až někdy v březnu. Proto asi zahrady jsou jak jsou, co ale vím, má se to jen nějak zarovnat, ale oplocení v ceně bytu není. Tak snad sousedé budou fajn, nejsme zas nějak moc nároční :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karida teda to jsou komplikace :-/ tak jeslti máte aspoň kde být tak není kam spěchat. my máme všechny sousedy fajn, jen zrovna ty nad námi... už je to lepší po několika domluvách, ale holt některým lidem těžko něco vysvětlovat. jinak musím říct že se mi líbí že Nupaky jsou vlastně trochu taková vesnice, v baráku jsme se s lidmi celkem seznámili a je to fajn, v paneláku to třeba bylo více anonymní. tady se zdraví i cizí lidi na ulici když se potkají, ze začátku jsem z toho byla vykulená, z Prahy jsem to neznala, ale pak to člověku příjde docela fajn. tak snad už nebudete mít žádné komplikace. jen jeslti mohu poradit co jsem slyšela tak je dobré při převzetí bytu vše dobře zkontrolovat a reklamace řešit ihned. Hodně štěstí!
Odpovědět
No moc děkuji za rady!! Zatím co jsme videli, tak vypadalo vše v pořádku, drobné detaily na podlaze, ale to myslím že má každá novostavba a už to i odstranili. Jedine to brzdí ten ČEZ, co je dost napytel, ale co se dá dělat.. To se mi taky právě líbí, že lidi jsou více jakoby pospolu, to jsem zažila ve Švýcarsku, kde se nám zdravil každý na ulici koho jsme potkali :) taky řidič se zdravil cestujícím v MHD.. Při převzetí určitě dáme bacha aby vše bylo jak má. A co problém plísní, měli jste nebo máte? My jsme zvyklí větrat docela často, ale vyděsili mně ty fotky na internetu s těma plísněma... :( Napr. v koupelně, kde se nijak větrat nedá..?
Odpovědět
Profilova fotka
@karida nemáš zač, my kupovali byt už po předchozích majitelech, zabydlený, takže už bylo po 2leté záruční lhůtě. co jsem slyšela chce to s Canabou řešit reklamace ihned u převzetí nebo po, jak je to po delší době, už prý od všeho dává ruce pryč. když jsme už měli vyřízenou koupi, kamarádka mě varovala, že její sestra tam bydlela, a že právě kvůli neustálým plísním, byt prodali, tak jsem se zhrozila, ale prý s tím měli/mají problémy hlavně ta první etapa, kde prý udělali špatnou izolaci. my s plýsněmi jsme problém měli loni na podzim (stěhovali jsme se v červnu 2013, takže v létě s ničím problém nebyl, to se větralo neustále). sousedi s tím prý také problém měli, je to asi celkově problém přízemních bytů, musí se větrat a topit. dost se nám i sráží přes zimu voda na oknech a to větráme. člověk musí přemýšlet kam umístí nábytek, stěny které jsou venkovní, na ty neni dobré naplácnout skříně a podobně. my měli přiraženou postel ke zdi - venkovní a naše postel má velké polstrované čelo, jednoho dne při úklidu jsem se zhrozila, tak šílenou plíseň jsem v životě neviděla. pomohl na to postřik na plísně od sava, ale než jsme to vyvětrali, týden jsme museli spát v obýváku, tam s plísní problém není, ani v kuchyni, jen ty pokoje a pak v koupelně je poměrně vlhko takže jednou za čas vysavovat sprcháč je nutnost. my zatím letos máme klid. zatím žádná plíseň.
Odpovědět
No tak asi je to o tom topit topit a větrat, ale i to je třeba vědet jak. My sme rok větrali špatně a taky jsme měli nonstop mokré okna. Plíseň máme i v domě kde bydlíme teď. Bydlíme v domě kt. postavil profi stavař a prostě ta plíseň se tam raz za čas objeví. Taky pomáhá savo. No a mokrá okna máme prostě pravidelně když je venku mínus.. Brácha v dřevostavbě má plíseň taky... a to mají kvůli dětem 25° a sušičku na prádlo... :) Ještě jsem se chtěla zeptat, jak velké jsou parapety u oken? Dá se tam něco položit? Moc si to z obhlídky nepamatuju.. :(
Odpovědět
Profilova fotka
@karida já se s plísní setkala až tady, předtím jsem bydlela u rodičů v paneláku, tam je zase pro změnu sucho, pak jsme bydleli 2 roky v pronájmu v řadovym baráčku a tam krom sprcháče plísně nikde nebyli. co vím tak sousedi třeba používají ty odvlhčovače, my je tedy nemáme. my jsme loni asi udělali chybu že jsme na podzim ještě netopili, ale venku už bylo vlhko a málo jsme asi větrali a pak ta naplácnutá postel na zdi to bylo špatně. jinak s tím sušením prádla to je taky peklo protože v bytě my to kolikrát schne 2 dny, už jsem si pořídila sušáky závěsné na radiátory, přes léto je fajn že můžu hodit prádlo na zahradu. my máme parapety celkem dobrý to bude asi všude stejné, tipuju že jsou tak 20 centimetrů, něco se na ně položit dá a jsou i zvenku, tam mám třeba truhlíky s bylinkama.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to tady nepřijde normální, že plíseň v domě je "normální" a chce to jen větrat a topit. Ale chápu, že když si někdo koupí za miliony nemovitost a pak se mu to děje, nějak to omluvit musí. Ale fakt to nepovažuju za standart, zvlášť, pokud se to děje každému druhému, co tam bydlí. Něco je konstrukčně špatně :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici nějak teď nerozumím tvému příspěvku, tady přeci nikdo nepíše že je to normální naopak, mě to teda nepříjde normální že máme v bytě v novostavbě plíseň, ale bohužel předchozí majitel nám tvrdil že s tím problém neměl když jsem se ho na to ptala. a jelikož už není komu reklamovat tak bohužel ráda bych s tím něco udělala. Konstrukčně je určitě něco špatně. a navíc je hodně vlhká zem a ke všemu jílovitá tudíž špatně vsakuje :-/ když jsme byt kupovali bohužel jsme všechny tyhle věci nevěděli, příště bysme byli chytřejší.
Odpovědět
Profilova fotka
@pokyska Tak to se omlouvám, mě ta diskuze přišla, jako že je to běžný mít doma plíseň, že se vezme savo, vyvětrá a je to ;-) Musí to naštvat... doufám, že nás to nepotká
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@slabici ne to víš že si nemyslíme že je to normální, ale když už se objeví, nezbude nic jiného než vzít to savo a vyvětrat.
Odpovědět
@slabici no jasně že to normální není, ale taky si nemyslím, že je to problém konstrukce. Bavila jsem se o tom se zkušeným stavařem, kterému je už 70 let a celý život se věnoval právě stavbám. Ono ta plíseň se objeví u 90% domácností. A nejde o bydlení za milion, nebo za pět. Jde o to, jak se se stavbou zachází, co se v ní všechno dělá (vaření, sušení prádla..), kolik lidí v ní bydlí, čím se topí (plyn, kamna, krb..) atd.. a i o to, jak se s plísní pak poprat. Asi je průšvih, když je plíseň tak rozsáhlá, jak psala pokyska. Mně příjde prostě blbost házet to na developera, když pak si v podstatě za tu plíseň můžeme z velké části samy. Jistě, jsou výjimky, ale zas není to pravidlo. Taky doufám, že nás to nepotká.. udělám proto maximum. Bohužel, u novostaveb to ale obecně problém je. Dá se tomu ale zabránit, když člověk ví jak. Když neví, a je mu to jedno, a jen doufá, že jemu se to nestane a peče na to, páč se nemůže divit, když mu ta plíseň vyleze všude.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karida prosím tě, jak se větrá špatně a jak dobře ?
Odpovědět
@esmeralda2 http://www.dumazahrada.cz/bydleni/201... :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Zdravím, chtěla bych poprosit majitele bytů od Canaby, aby se podělili o své zkušenosti (negativní i pozitivní). Byty od Canaby nás dost zaujaly, ale na internetu nacházím dost negativních zkušeností, především tedy s plísněmi. Zajímá mě také, jestli se i přes správné větrání plísně dále dělají a také jak je to s hlučností v bytě. Předem děkuji za zkušenosti ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, my po roku v byte nemame s plesnami problem. Mame prizemny byt, zatial nemame asi jedinu vec, kt. by sme vytkli. Panelovy byt so vsetkym co k tomu patri :) i nedostatkami ako je hluk, s tym sme ale pocitali, to nam nevadi a neni to tak hrozne, dokonca topeni mame pri minusovych teplotach na 1, 2 a udrzime 20 - 21 st. Je to parada. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?