Odhlučnění stropů v bytě. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Nemáte prosím někdo zkušenosti o odhlučnění stropů v bytě? Letos jsme se přestěhovali s manželem do cihlového domu, je to myslím dá se říct nový dům (r.2000), bohužel jsme měli velkou smůlu na sousedy ]-( , od kterých slyšíme neskutečný dusot jako od slonů jako na denní pořádku. :-S Bohužel s nimi není žádná rozumná domluva, můžeme tam chodit každý den a není to nic platné, zklidní se na chvilku a druhý den to vypukne znovu. Je to mladá rodina, mají dvě děti, chápu, že děti pohýbají pobytě apod, ale co je moc, to je už i pro nás příliš. Jsme z toho bezradní a už nervy jsou na pochodu. Takže jediné, co nás napadá je odhlučnění stropů ??? Nemáte někdo zkušenost? Jde hlavně o dusot od nohou, chodí nejspíš po patách a je to fakt o nervy ... :-|
Odpovědět
monisek: my bydlíme v paneláku a máme stejný problém. sousedi mají plovoučku a zřejmně (protože šetřili) tam nedali izolaci či co a také slyšíme pomalu každý krok případně skákání jejich psa. ;-( letos budeme celý byt předělávat a chystáme se mimo jiné také na stropy, abychom trochu utlumili hluk ze shora. dopodrobna jsme to s MM ještě neprobírali, ale říkal něco o sádrokartonu na strop a mezi původní strop a sádrokarton dát vatu, což by mělo hluk snížit. budu také ráda, když někdo napíše nějaké praktické zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
Tak i my jsme měli s tímto velký problém a přesto, že jsme obkládali strop vatou a sádrokartonem, tak se nic nezměnilo. Dupání slyšíme pořád a padání různých předmětů taky. Naši sousedi mají také plovoucí podlahy v celém bytě, takže slyšíme opravdu i spadnutí špendlíku! ]-( Tím ovšem nechci říct, že to obložení je úplně k ničemu, ale nezajistí to snížení hluku úplně.
Odpovědět
panenka: tak to si mně moc nepotěšila. :-( ale neměli by si sousedi, když si dělají novou plovoucí podlahu, dát sami nějaké "odhlučnění"?
Odpovědět
Profilova fotka
No myslím, že naši sousedi mají plvoučku už od dodavatele stavby, takže nevím.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj monisek.tak toto presne trápi aj mňa.A oberá ma to o radosť z bývania.Nad nami ešte k tomu bývajú svokrovci a dupú teda ako kone.A hlavne moja svokra,behá,lieta,stále upratuje,vysáva, :-| A ja sňou lebo to všeetko počuť.Ja ako dievča z dediny hihi a z rodinného domu si už niekoľko rokov neviem zvyknúť na zvuky bytu.Taktiež ideme prerábať byt,pýtala som sa majstra na izoláciu stropu,nevedel mi povedať,že ešte Nobasil sa používa...len nemá s tým skúsenosť.Tak uvidíme. ]-( Zatiaľ veľa trpezlivosti,čo iné nám ostáva :-D
Odpovědět
co ja vim, tak izolace nad sadrokarton zabranuje hlukum ze spodniho bytu do horniho. V hornim byte by meli na podlaze mit krocejovou izolaci. V panelacich nic takoveho puvodne nebylo, takze pri rekonstrukcich se pouziva napr Mirelon(1cm vrstva). V novych stavbach by mela byt krocejova izolace automaticky, protoze se pri kolaudaci provadi mereni hluku. Monisku, zkus si zavolat na hygienickou stanici a zeptat se akustika, jestli by slo provest mereni a treba podat stiznost na sousedy timhle zpusobem.
Odpovědět
Profilova fotka
Skorotchyne ma stejny problem. Sousedka, ktera ozije v devet vecer a do tri do rana snad dela kotrmelce na zemi. Dokud jsme to sami neslyseli, tak jsme neverili, ale je to fakt sila. Ja tam teda spim celkem bez problemu, protoze mam docela silny spani, ale znate to, starsi pani ... ta je vzhuru na kazdy sustnuti. Takze je z toho nestastna a kdyz tady nekdo poradite neco ucinneho, tak bude potom ta nejstastnejsi na svete :)
Odpovědět
Jak píše Caft, problém je nejspíš v kročejové izolaci (i když Mirelon bych za kročejovku teda rohodně nedávala). Jednak tam nemusí být vůbec a pak může být špatně udělá. To čemu se říká "plovoucí podlaha" je totiž typ podlahy (většinou se plovoucí podlahou nazývá laminátová či dřevěná podlaha) , která je oddělena od nosné konstrukce právě nějakou tou izolační vrstvou (nejenn, že je položená na stropě, ale i mezi vrstvama podlahy a zdí (zboku), prostě se z ní udělá taková "vana" do které se teprve dají další vrstvy podlahy (ať je to lino, dřevo, lamino,...). To zabrání šíření hluku nejen stropní konstrukcí ,ale i přes zdi ze kterých to stejně do stropu jde.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme také problém se sousedy, strašně dupou, mají parkety a pod ním asfalt, tak jsem si nechali udělat odhlučnění na stropě (sádrokarton a vata)....řekla bych, že to dupání je slyšet jakoby z dálky, ale je slyšet pořád. Zatím nemáme v bytě moc nábytku, tak nevím, jestli se to zlepší, až se pořádně nastěhujeme, no uvidíme.. Nechápu jak může někdo tak nehorázně dupat! ]-( A to jsme si ještě dali protikročejovou plovoučku, abychom neobtěžovali sousedy pod náma.
Odpovědět
blanka k., s Mirelonem mas urcite pravdu(my davame napr. Orsil), Mirelon pouzivame tak max pro dilataci. Od architekta mam info, ze Mirelon do panelaku je ok - jako ze lepsi nez nic, protoze tam puvodne izolace nebyla zadna..a aby se taky neubirala vyska uz tak nizkych stropu.
Odpovědět
Miska - nábytek to taky trochu utlumí. My se stěhovali do našeho baráku mezi prvníma, a fakt hrůůůza, všechno bylo slyšet (a to je to novostavba :-N ), prootže všichni měly prádný byty, bez nábytku, koberců, to se rozlíhalo. Když sousedovic malý začne jedit po lamino nebo dlažbě na tříkolce, to musí být slyšet všude :-D I koberec a nábytek dělá divy! My máme jeden pokoj úplně prázdný, jen tam běhají fretky s míčkama s rolničkama, to musí být radost, když si to kutálí po stropě, naštěstí pod náma nikdo nebydlí :-N Caft - jojo mIrelon, max. jako takovou "podložku" pod podlahu. Taky většinou dáváme 30mm Orsilu.
Odpovědět
Profilova fotka
Takze pokud jde hluk od sousedu a chcete odhlucnit strop a ne vlastni podlahu, doporucujete sadrokarton a vatu? Nebo je neco lepsiho, co by se dalo dat?
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Mluvíte mi z duše. Řešíme stejný problém s hlukem. Nastěhovali jsme se do novostavby a už bych to zpětně nikdy neudělala. Bohužel náš byt je tak nešťastně řešený, že náš byt sousedí s koupelnou sousedu a večer, když je všude ticho tak slyšíme koupelnu nejen těch sousedů, ale i lidí co bydlí nád námi a nad těmi sousedy. O dupání ani nemluvím...Bohužel máme pech na lidi nad náma. Ti co jsou přímo nad námi, tak mají malé díte, které chodí spát v pul desáté a potom se snaží oni uklízet ,což chápu ale mě to dost ruší, a v druhém bytě co je nad náma, bydlí mladej borec, kterej pořádá každý pátek mejdany a dělá bordel. Jsme z toho hrozně nešťastní, protože nás to fakt strašně ruší v ložnici. Do toho řve sem tam ještě náš malej a už jsme zralí na skok z okna. Chceme si nechat změřit hlučnost zdí, ale jedna zeď stojí 8000,- a pokud bude hlučnost v normě, tak je to všechno na naše náklady - na to prostě ted nemáme. Máme v plánu taky ten sádroš s vatou, ale problém je, že se ten hluk nese i zdmi okolo pokoje. Lidi jsou fakt strašně bezohlední :-(
Odpovědět
Kackadu - zkus se poptat na měření hluku přímo na Fakultě svatební VUT - kolega si nechal měřit hluk v celým bytě někde kvůli blízké silnici a platil kolem 9000,- ;-) Kdybys chtěla, zkusím od něj obstarat kontakt, tak se kdyžtak ozvi do IP ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky vsem, my jsme meli stejny problem s hlučností od sousedů... nejde tak o stropy, to je v pohode, ale ze sten, které máme k sousedům. Nejvíc me to rozčiluje v obýváku. Nás soused je asi trochu nahluchlý takže jeho televizi slyšíme opravdu moc dobře, škoda že přes tu jeho neslyšíme tu nasi. :-) Nic méne jsme začli odhlučněním zdí v ložnici.... uz je po rekonstrukci, a nemužu si stěžovat... ta izolace se opravdu projevila (sádrokarton a izolační vata). Uz se nemužu dočkat až to provedeme i v obýváku :-)
Odpovědět
Zdravím Vás, co se týká Vašich problémů, tak přesně vím co to je natrefit na debilní sousedy. Problém s hlukem se dá vyřešit následovně. Co se týká dupání, tak by soused potřeboval mít v podlaze tzv. kročejovou vatu, která odhluční dupání, ale neodhluční vám to od zvuků jako je televize, mluvení a hudba, tady je potřeba udělat jak již tady bylo napsáno do stropů dát akustické závěsy kterými uchytíte vatu ze sádrokartonem. Jinak tomu odhlučnění napomáhá nábytek nebo také obrazy na stešně od kterých se právě ten zvuk rozbíjí, ale není to taková pomoc jak jsem psal na začátku.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím všechny. Jak píše bigtomas, vím, co to je natrefit na debily za zdí svého bytu, co měl původně být soukromíčkem a útočištěm...prostě domovem. Ono to bude tím, že s bigtomasem žiju ve stejném bytě...hihi :-D Bohužel se bojím, že jak píšete výše, tak stejně jakékoliv odhlučnění moc nepomůže. My to řešíme úprkem...sice do podkroví k rodičům, ale cokoliv než usínat za zvuku basů z večírku nad námi nebo nevypnutého budíku pod námi. Nicméně všem držím pěsti, možnost úniku nemá každý. :-|
Odpovědět
:-D jste se tu sešli! 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Viď? :-) Co ruka? Rehabka bolí, co? :-| Jo a koukala jsem k vám na koupelnu...pěkné, pěkné:-) Já už taky pomalu sním co a jak bude a kde a jaké...sice mám pořád strach, že něco nevyjde, ale to už bychom měli fakt pech :-| Snad vyjde....musí!!! Tohle kdyby mi někdo před rokem řekl, že budeme ten byt po roce prodávat, tak se mu vysměju, ale prostě to jinak nejde:-/
Odpovědět
u našich mají sousedy, kteří si pod plovoučku snad nedali vůbec nic, je to jak kdyby tam chodili v dřevákách :-(. nenaděláš nic :-( My radši odhlučňovali jednu sousedící stěnu se sousedy isoverem a sárokartonem.... ruka na rhb bolí, no hnus fialovej velebnosti :-D . Míšo, máte se aspoň na co těšit, že půjdete do lepšího, to je super!
Odpovědět
Profilova fotka
svozilka: už jsme začali taky uvažovat že by jsme šli pryč a to tady bydlíme od února, na byt máme hypoteku na 30 let. Dupaní slyšíme, ale ještě víc slyšíme takový ty zvuky, který ani nevím čím dělají jako by zavření zásuvky, bouchnutí skříně, ale je to jako u nas v byte. Když člověk usíná, tak ho to normálně probere :-(
Odpovědět
Profilova fotka
kackadu: jj, vím o čem mluvíš. my bydlíme v bytě od 22.12.07 a hypotéku máme taky na 30let. Máme fixaci na 5 let, takže ještě 4 roky a umírali jsme při myšlence, že to budeme prodávat až tak za tři roky, abychom bance moc nedali na penále. nakonec mi kamarádka poradila možnost převodu zástavního práva...takže se pokoušíme převést zástavu na dům mých rodičů a oddlužený byt prodat, za utržené peníze zvedneme u našich dům a zástavu pak převedeme ještě jednou na tu naši novou půlku...no snad to všechno klapne Jinak jsem se včera doma dozvěděla, že bigtomasem zmíněný způsob izolace kročejovou vatou pod plovku opravdu funguje...takže jestli to vyznělo, že ne, tak to byl můj omyl. nevím ale jak by člověk dokázal přemluvit sousedy, aby si nechali vrtat do bytu kvůli bytu pod nimi:-/
Odpovědět
Kackadu - mě tak napadá, jestli nebydlíte tam kde my - KM I., KM II, KM III nebo KM IV :-D U nás taky lidi v baráku nadávají, ale kročejovka v podlahách je, i si to někdo nechal měřit a vše bylo ok podle norem. My jsme naštěstí šťastlivci s bytem pod terasou a v rohu, a se sousedama nám sousedí akorát obývák , ale to jen s jecjih ložnicí, kde je klid, jinak u jejich stěny máme koupelnu, WC a šatnu, takže máme fakt klid a nic neslyšíme. Ale známá, co bydlí v přízemí vedle vstupu si teda užívá maximálně. :-| Svozilka - máš naprostou pravdu, taky si nedovedu představit člověka, co by si nechal dobrovolně překopat byt. I když na našem posledním srazu vlastníků bytů padl tento návrh, bohužel dotyčný netušil asi, že to znamená komplet rozbít podlahy až na železobetonovou storpní desku, což jsou desetitisícové náklady :-N
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
ahoj, řešíme s přítelem stejný problém, zadlužili jsme se, protože jsme doufali, že byt v cihlové novostavbě bude v pohodě, ale je to stokrát horší než v panelácích! plovoucí podlahy jsou neskutečné svinstvo a když se spojí s bezohlednými sousedy je to na mašli. stěžovali jsme si staviteli, protože se domníváme, že zanedbal izolaci, ale ten nám řekl jen, že máme smůlu na sousedy. Nechali jsme si udělat podhled v ložnici, ale hluk se šíří stěnami dál :-( máme stoprocentní přehled o tom, co a kde sousedi právě dělají, ale nestojíme o to :-| četla jsem, že dobré akustické vlastnosti má korek, ale je strašně drahý. máte někdo informace, jestli je podobný materiál se stejnými vlastnostmi, který by byl méně nákladný? díky
Odpovědět
Ahojky, právě čtu vaše příspěvky. A vůbec Vám to nezávidím. 8-) Ptala jsem se přítele a ten říká snížit strop sádrokartonem a dát proti hlukovou vatu. Trošku by to mělo pomoct. Tak držím palečky a pevné nervy.. :-N :-)
Odpovědět
Čaute, řeším to samý ... teď jsem mluvila se sádrokartonářem a ten říká, sundat stávající SDK pohled pokud je (pokud ne, udělat nový) a dát tam minerální vatu a zasádrokartonovat. Údajně hlasy, TV, rádio to pohltí na cca 99 % (tj. zvuková neprůzvočnost) a dupání, chůzy, pobíhání o cca 50 % (kročejová neprůzvočnost). Pak mi na living.cz radili i toto no: Opravdu neexistuje žádné kvalitní řešení (tj. 100%). Lze tomu účině zabránit nejlépe již zmíněnou těžkou plovoucí podlahou, nikoli lehkou laminátovou plovoučkou. Částečným řešením by bylo vytvořit "uvnitř celého bytu ještě jeden byt" třeba s SDK a všechny ukotvení k nosným kcím oddělit pružnou vrstvou. Účinost je ale malá, je to příliš nákladné a zmenší se vám podstatně, ač se to nezdá, obytná plocha. Dělat nový podhled s SDK s vatou je nesmysl. Účinnost nebude ani 0,5%-blbost, protože zvuk se vám vyzáří ze stěn. Posledním řešením by byl nějaký rošt vytvořený z hranolů, podloženými v kontaktu se str.kcí pružnou vrstvou (plsť,minerální desky,...) a pak tedy OSB(jako roznášecí vrstva a pak nášlapná (PVC, lehká lam. plovoučka). Je to ovšem zásah se strany souseda a upřímě řečeno v dnešní době si nikdo nenechá rozvrtat byt, bez toho aby s toho neměl užitek on. Maximálně, že byste jím slíbil super nové nášlapné vrstvy. Toš co budem kruci dělat??? :-S :-S :-S
Odpovědět
Ahoj, to téma je opravdu poměrně ošemetné - dělal jsem si malý průzkum a je to fyzikálně zatrachtilá věc - jde o to, že stačí malá chyba v konstrukci a kravál si najde cestu a ještě je to prý tak, že je potřeba rozlišit to, co produkujeme a co k nám leze. Jak jsem to pochopil, tak nejde udělat univerzální závěr, ale chce to posoudit každý prostor zvlášť - kamarád mi doporučil klidvnoci-cz a to, že svépomocí to není úplně gut. Fakt je, že špatná plovoučka u souseda nad námi se nejlépe vyřeší právě u něj....určitě to chce okouknout rady na webu - třeba i výrobců různých izolací - taky tam jsou slušné tipy.Tak držím palce:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahoj, sousedi si stezuji, ze v dobe, kdy nejsme doma, slysi naseho psa. Pomohlo by, kdybychom na zed nejak pridelali tu mineralni vatu a sadrokarton, jak pise Lucijeje? Nebo mate nejaky jiny napad, co bychom mohli udelat?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, takže po delší odmlce jsem zase zpět a chci se s Vámi podělit o nové zkušenosti. Hluk řešíme pořád ]-( , dali jsme to na reklamaci developerovi, co byty prodaval, uznali že hluk není normální. Už neřešíme dupání, to nějak i vymizelo nebo jsem se naučila to nevnímat, ale jediné co, řešíme koupelnu sousedů. Údajně je to tím, že mají plechovou vanu, která je blbě udělaná, někde nalíhá ke zdi a tím to všechno rezonuje. V ložnici je jedna stěna, která děli dvě naše ložnice, a ta stěna když se na ni poklepe tak je uplně dutá a ten hluk šel nejvíc v ní. takže jsme ji nechali obložit čedičovou vatou Nobasil, přes to sadrokarton. Jako není to zvukotěsná místnost, ale aspon jsou ty zvuky tak trochu z dálky. Takže nějaké zlepšení určitě ano. Dali jsme vatu 10 cm, celkově nám to vzalo 12,5 cm, cena cca 600,- Kč metr čtvereční.
Odpovědět
Ahojki lidicci:) tak taky mam podobný problém jako vy a muzu rict ze existuji velice dobré odhlučnovací izolace... ale je to docela dost narocne namontovat + asi to nejde jen tak sehnat :) .Jinak k odhlucneni stropu se pouziva sadrokarton vedsinou se zvukovou izolaci a nekdy pro extra odhlucneni se pouzivaji specialni porovite sadrose a pokud si priplatite a omezite vísku stropu tak neuslysite ani hlasek :-). Nevýhoda ? tyto ,,stropnice,, neunesou moc velkou hmotnost takze .... 8-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?