Přejímka bytu s inspektorem nemovitostí

Máte někdo zkušenosti s inspektory nemovitostí při přejímce bytu? Doporučili byste někoho?
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Opravdu se tu nenajde nikdo, kdo přebíral byt za asistence inspektora nemovitostí?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Ráda bych oživila tuto diskuzi. Máte, prosím, někdo nějaké zkušenosti ? Předem děkuji
Odpovědět
Na předpřejímku i přejímku jsem si vzala inspektora (Praha - našla jsem si na netu několik firem/soukromníků a víceméně jsem šla dle recenzí a vlastního úsudku). Určitě bych tak učinila i v budoucnu. Nejsem stavař, neznám normy, naopak bych bývala byla "nadšená" z nové nemovitosti a nebyla bych soudná k nedostatkům. Popsal mi dvě A4, našel závažné nedostatky (nerovná dlažba) i prkotiny (znečištěná plovoučka malbou, špinavý parapet..), při přejímce to následně všechno s předávajícím prošel, zkontroloval nápravu a řešil opětovné nedostatky. Peníze vidím jako vhodně investované.
Odpovědět
Profilova fotka
@msmiska pomohlo vam to treba i ke snizeni ceny nemovitosti?
Odpovědět
@msmiska A o jakou firmu či soukromníka se prosím jednalo? Taky na netu hledám, ale mám toho už plnou hlavu, je jich celkem dost, ale když tomu člověk nerozumí, tak se těžko vybírá.
Odpovědět
Profilova fotka
@broccolka standardní postup je, že firma nedostatky odstraní, cena se tím nesnižuje
Odpovědět
Pozvali jsme si inspektora, když jsme kupovali domek k rekonstrukci.Chtěli jsme aby nám posoudil jednak stav domu (na jedné zdi byla drobná trhlina) a pak aby nám nastřelil plus mínus náklady na rekonstrukci.Prodávající s tím rovněž nadšeně souhlasil, protože se tím předešlo reklamacím v budoucnu. Inspekce trvala asi hodinu (malý domek), prohlížel stav zdí, střechy, podlah (sonda v rohu místnosti), elektřinu (rozebral několik vypínačů a zásuvek, prohlédl jističe) a několik dalších věcí.Odhalil například, že dům nebyl správně podřezán, jak bylo uváděno prodávajícími (jednalo se o dědice, staré lidi, kteří tomu moc nerozuměli).Druhou inspekci jsme si vzali během rekonstrukce, když se odkryly krovy a měli jsme pochybnost o správném provedení konstrukce střechy.První inspetor si naúčtoval asi 1000Kč a ten druhý kolem 5000Kč ( v ceně byla zpráva statika).
Odpovědět
@broccolka Kupovala jsem novostavbu, takže tato možnost nebyla na pořadu dne - došlo k odstranění nedostatků ze strany prodávajícího. Nicméně u starší nemovitosti bych o snížení žádala, bylo-li by odstranění závady finančně náročné. Tedy v těch případech, kdy by sám prodávající závadu neavizoval v inzerátu. @wassabi Využila jsem služeb společnosti Inspektor Nemo.
Odpovědět
Dobrý den, také nyní řeším, zda mít nějaké odborníka na inspekční prohlídku bytu - novostavba. Našla jsem tuto stránku, ta si myslím, že pomůže: http://www.ain.cz/o-asociaci Každopádně podle mne neznamená, když se jedná o novostavbu, že se nemůže nic zásadního najít. :-|
Odpovědět
Ještě dotaz, kolik cca stojí taková inspekční prohlídka? Kde se to cenově pohybuje? děkuji
Odpovědět
@lutie My nyní využili služby inspektora nemovitostí a prohlídka spolu s písemným výstupem vyšla na 6.000,- Kč u bytu v novostavbě. A to byla jedna z těch nižších nabídek :-|
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?